Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Ο διάσημος σεφ Λευτέρης Λαζάρου μαγείρεψε ψαρικά σήμερα στην Πάτρα -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από την επίσκεψη του στο Stretto

Ο διάσημος σεφ Λευτέρης Λαζάρου μαγείρεψ...

Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ, ήρθε στην Πάτρα για την εκδήλωση του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης

Στο νέο καφέ μπαρ – ρέστωραντ «Stretto» της Πάτρας στο στενό της Ραδινού βρέθηκε σήμερα Τετάρτη 1η Απριλίου 2015 ο γνωστός σεφ, αγαπητός μέσα και από τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις και διαφημίσεις Λευτέρης Λαζάρου, ο οποίος ταξίδεψε στην Πάτρα για να παραστεί και να μαγειρέψει στο event του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής του Νομού Αχαΐας, στην αίθουσα «Αίγλη» της Veso Mare.

Στην εκδήλωση είχαν παραστεί οι επαγγελματίες του κλάδου εστίασης της περιοχής της Πάτρας. Αξίζει να σημειωθεί πως η εκδήλωση - ημερίδα διοργανώθηκε στο πλαίσιο ενημέρωσης του Υπουργείου Ανάπτυξης και των ιχθυοκαλλιεργειών Ελλάδος, με κεντρικό καλεσμένο τον διάσημο και βραβευμένο σεφ Λευτέρη Λαζάρου, με σκοπό την ενημέρωσή των επαγγελματικών της εστίασης και τον κόσμο για τα ψάρια ιχθυοκαλλιέργειας.

Εκτός από τον σεφ Λ. Λαζάρου που παρουσίασε γευστικές συνταγές του ψαριών, υπήρξε και ενημέρωση από ειδικό διατροφολόγο – διαιτολόγο.

Για τους επαγγελματίες η ημερίδα διήρκησε από τις 13:00 έως και τις 15:00 το απόγευμα.

Η εκδήλωση τελούσε υπό την διοργανωτική σφραγίδα και αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου – Enterprise Greece (δημόσιος φορέας εποπτευόμενος από το Υπουργείο Ανάπτυξης) στο πλαίσιο υλοποίησης του ολοκληρωμένου σχεδίου προώθησης ευρύαλων μεσογειακών ειδών (τσίπουρα - λαβράκι ιχθυοκαλλιέργειας).

Η εκδήλωση είχε τίτλο “Ψάρια μεγαλωμένα με φροντίδα”, τσιπούρα και λαβράκι ιχθυοκαλλιέργειας για μεσογειακή διατροφή".

Οι φωτ. από την επίσκεψη του Λευτέρη Λαζάρου στο café, kitchen bar Stretto είναι από την σελίδα του μαγαζιού στο facebook και συνοδεύονταν από την λέξη «Τιμή μας!».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο 63χρονος σεφ κέρδισε και φέτος την πολύ σημαντική διάκριση Michelin για το εστιατόριο του. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο ίδιος στην δική του σελίδα στο facebook, «θέλω να μοιραστώ μαζί σας τη χαρά μου για το φετινό αστέρι Michelin που πήρε το “Βαρούλκο”, το οποίο βραβεύεται κάθε χρόνο από το 2002. Στη νέα του έδρα στο Μικρολίμανο, στην Ακτή Kουμουνδούρου 52, μπορέσαμε να δημιουργήσουμε περισσότερες γευστικές & προσιτές προτάσεις για μεσημέρι και βράδυ, με το ίδιο μεράκι και αγάπη για την ανάδειξη της ελληνικής κουζίνας. Ευχαριστώ την ομάδα του Βαρούλκου, τους φίλους που μας στηρίζουν και συγχαίρω όλους τους συναδέλφους που βραβεύτηκαν!».

*Όπως είχε γράψει το thetoc.gr στις 12 Μαρτίου 2015, η λίστα με τα καλύτερα εστιατόρια της Ευρώπης για το 2015 από τον Οδηγό «Michelin», περιλαμβάνει 5 ελληνικά εστιατόρια, το «Βαρούλκο» του Λευτέρη Λαζάρου, την «Σπονδή», το Funky Gourmet με την δημιουργική κουζίνα της Γεωργιάννας Χειλιαδάκη και του Νίκου Ρούσσου που συνεχίζει σταθερά να ξεχωρίζει, το «Botrini’s» (το πρώτο αστέρι του Έκτορα Μποτρίνι στο ομώνυμο εστιατόριο του Χαλανδρίου ήρθε το 2014 ενώ κατέκτησε το δεύτερο της το 2015) και την «Hytra» στον έκτο όροφο της «Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών» του Ιδρύματος Ωνάση.

Ο Οδηγός Michelin, που θεωρείται «βίβλος» για τους λάτρεις του καλού φαγητού, αξιολόγησε και φέτος τους καλύτερους στην Ευρώπη, περιλαμβάνοντας ανάμεσα τους και πέντε ελληνικά εστιατόρια.

Επιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight