Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ο Άγγελος Τσιγκρής δίπλα στους απανταχού Καλαβρυτινούς

Ο Άγγελος Τσιγκρής δίπλα στους απανταχού...

Στην εκδήλωση που διοργάνωσε η «ΠΑΓΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΗ ΕΝΩΣΗ» στην Αθήνα

Ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης (δικηγόρος - καθηγητής Εγκληματολογίας) Άγγελος Τσιγκρής, παραβρέθηκε σε εκδήλωση που διοργάνωσε η «ΠΑΓΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΗ ΕΝΩΣΗ», σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, το Δήμο Αθηναίων, το Δήμο Καλαβρύτων και πολλούς Φορείς και Συλλόγους, για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Μαρτίου, στην Αίθουσα της Παλαιάς Βουλής, στην Αθήνα.

Ο Εορτασμός αυτός έχει θεσμοθετηθεί και συντελείται για πάνω από 80 έτη. Η εκδήλωση εστίασε στο πνεύμα της Εθνεγερσίας για την ανάκτηση της Ελευθερίας του γένους από τον Οθωμανικό ζυγό και ειδικότερα στη συμβολή των Καλαβρυτινών Πρωτεργατών στον Ιερό αυτό Αγώνα.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Σύμβουλος Επικρατείας ε.τ. Και τ. Γενικός Γραμματέας της Εταιρείας Μελέτης Ελληνικής Ιστορίας,  Σπυρίδων Νικολάου, με θέμα : «Η Εθνική και Ευρωπαϊκή ταυτότητα της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821»

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης απονεμήθηκαν τα Βραβεία του 3ου ετήσιου μαθητικού διαγωνισμού Ζωγραφικής της ΠΑΓΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΗΣ ΕΝΩΣΕΩΣ με τίτλο: «Τα παιδιά ζωγραφίζουν για την Επανάσταση», με φετινό θέμα «Οι ξεχασμένοι Φιλέλληνες».

Μετά το πέρας του εορτασμού οι συμμετέχοντες μετέβησαν εν πομπή στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου, όπου, με τη συμμετοχή της Μπάντας του Δήμου Αθηναίων, ο Πρόεδρος της «ΠΑΓΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΗΣ ΕΝΩΣΗΣ» και οι Επίσημες Αρχές κατέθεσαν στεφάνι.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις