Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα:Σχολικός εκφοβισμός και μεταξύ 5χρονων - Δυτ.Ελλάδα:Πάνω από 8 στους 10 διευθυντές δήλωσαν περιστατικά βίας

Πάτρα:Σχολικός εκφοβισμός και μεταξύ 5χρ...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Περισσότερες επιθετικές συμπεριφορές μαθητών παρατηρήθηκαν στα χρόνια της κρίσης

Ο στραβούλιακας, ο μυξιάρης, ο χοντρός, ο κοντός, ο αδύνατος. Χαρακτηρισμοί που οι περισσότεροι, σημερινοί 30άρηδες και 40αρηδες, αν όχι και μεγαλύτεροι, ακούσαμε ή είπαμε για συμμαθητές μας. Χλεύη για το όνομα, το επώνυμο, για τα ρούχα, αποδεικνύουν τη δυσκολία, από μικρή ηλικία στην αποδοχή του διαφορετικού, αλλά και την ευκολία στο να προσάψουν κάποιοι μια υποτιμητική ταμπέλα, βάζοντας ταυτόχρονα διαχωριστικές γραμμές.

Σε σχολεία της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής έχουν παρατηρηθεί αρκετά τέτοιου είδους, περιστατικά. Όπως πληροφορείται το thebest.gr έχει σημειωθεί περιστατικό εκφοβισμού ακόμα και μεταξύ πολύ μικρών παιδιών, ηλικίας 5 ετών, όπου μικρό κορίτσι δέχτηκε την αντίδραση συμμαθητών της, γιατί έκανε παρέα με υπέρβαρη συμμαθήτριά τους και μάλιστα την απείλησαν ότι αν συνεχίσει, δεν θα κάνουν πια παρέα ούτε την ίδια. Το περιστατικό αντιμετωπίστηκε κατάλληλα από τους εκπαιδευτικούς.

Πέρα από αυτά ωστόσο, τα πράγματα ξεπέρασαν κι άλλα όρια στη σχολική κοινότητα με παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου στα χρόνια της κρίσης να αναπτύσσουν ακόμα πιο εύκολα επιθετικές συμπεριφορές. Ο  γραμματέας της Α΄ΕΛΜΕ Αχαΐας Σπύρος Ψαρράς, μιλώντας στο  στο thebest.gr, κάνει λόγο για αυξημένη επιθετικότητα και άγχος μαθητών τα τελευταία χρόνια, οπότε εντάθηκαν τα οικονομικά προβλήματα, ενώ η ΟΛΜΕ από το 2012 ήδη έχει δημοσιοποιήσει στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία υπήρξαν 80 εισαγγελικές παρεμβάσεις για επιθετικές συμπεριφορές μαθητών ενώ τα προηγούμενα χρόνια δεν υπήρξε καμία απολύτως.

Από την άλλη πλευρά ο αναπληρωτής Διευθυντής της Περιφερειακής Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας  Θεόδωρος Μπαρής αναφέρει στο thebest.gr ότι στην Διεύθυνση υπάρχουν καταγγελίες για περιστατικά σχολικού εκφοβισμού στη Δυτική Ελλάδα (αφορά τους νομους Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας), σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν αναφέρονται όλα τα περιστατικά, γιατί κάποια μένουν εντός των «συνόρων»  της σχολικής κοινότητας, στην οποία γίνονται.

Επίσης από έρευνα  της Περιφερειακής Διεύθυνσης της Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας προκύπτει ότι,πάνω από 7 στους 10 Διευθυντές και προϊσταμένους  της Πρωτοβάθιας και πάνω από 8 στους 10 διευθυντές της Δευτεροβάθμιας, δήλωσαν ότι στα σχολεία τους παρατηρήθηκαν περιστατικά σχολικής βίας.

«Ακόμα κι ένα παιδί να φοβάται αυτό αποτελεί πρόβλημα κι εμείς έχουμε την ευθύνη να το βοηθήσουμε» σχολιάζει ο κ. Μπαρής.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις