Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαϊα: Τους έδινε...αποφάγια για φαγητό στο κολαστήριο της Χαλανδρίτσας- Τι λέει συνήγορος υπεράσπισης του ιδιοκτήτη

Αχαϊα: Τους έδινε...αποφάγια για φαγητό ...

Τη Δευτέρα στα δικαστήρια ο ιδιοκτήτης της μονάδας

17.37 Ο συνήγορος υπεράσπισης  του ιδιοκτήτη πτηνοτροφικής μονάδας, Θεόδωρος Χρονόπουλος. σε δηλώσεις του δηλώνει πως ο πελάτης του, είναι αθώος και συνελήφθη μετά την καταγγελία στην Πρεσβεία της Ρουμανίας από δύο εργάτες για τις συνθήκες εργασίας τους.

Επισημαίνει ότι  στο παρελθόν  το 2009 και το 2013 και πάλι από Ρουμάνους που υποστήριζαν πως τους κλείδωνε και δεν τους άφηνε να φύγουν, όμως και τις δύο φορές απαλλάχτηκε.

Όσον αφορά στις συνθήκες διαβίωσής τους, ο κ. Χρονόπουλος υποστηρίζει πως δεν ήταν άθλιες και πως σε τίποτα αυτή η μονάδα δεν θυμίζει Μανωλάδα, ενώ για τα όπλα  που βρέθηκαν ο συνήγορος υπεράσπισης του συλληφθέντα υποστηρίζει πως με αυτά πυροβολούσαν στον αέρα για να διώχνουν τα κοράκια.

Για τα 1,6 εκατομμύρια ευρώ, ο δράστης δηλώνει πως έκανε αναλήψεις από την τράπεζα λόγω του φόβου που υπήρχε για την οικονομική κατάσταση της χώρας.

 

 

14.10 Σοκάρουν οι λεπτομέρειες που αποκαλύπτονται για τη δράση του ιδιοκτήτη της πτηνοτροφικής μονάδας στη Χαλανδρίτσα σε βάρος των αλλοδαπών εργατών.

Οι Αρχές συνέλαβαν τον 51χρονο ιδιοκτήτη μεγάλης πτηνοτροφικής μονάδας στην περιοχή Πρέβεδο Φαρρών και έναν 41χρονο επιστάτη, ρουμανικής υπηκοότητας, ενώ εντόπισαν και το ποσό του 1,6 εκατ. ευρώ σε κρυφό εντοιχισμένο χρηματοκιβώτιο, το οποίο ερευνάται αν προέρχεται από νόμιμες δραστηριότητες.

Οι συλληφθέντες φέρονται να εξανάγκαζαν εννέα Ρουμάνους να εργάζονται κάτω από απάνθρωπες συνθήκες, με ελάχιστη τροφή, ενώ δεν δίσταζαν να πυροβολούν στον αέρα ή στο έδαφος κοντά στα πόδια τους για εκφοβισμό

Την περασμένη εβδομάδα δύο Ρουμάνοι εργάτες «δραπέτευσαν» από το πτηνοτροφείο - κολαστήριο και ήρθαν στην Αθήνα. Κατέφυγαν στη ρουμανική πρεσβεία και κατήγγειλαν τον εφιάλτη που έζησαν. Για την υπόθεση ενημερώθηκε η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων και η ανταπόκριση του διευθυντή της υπηρεσίας Φ. Γραικούση και του υποδιευθυντή Ηλ. Αλεβιζόπουλου ήταν άμεση. Χθες τα ξημερώματα οι αστυνομικοί εισέβαλαν στην απομονωμένη πτηνοτροφική μονάδα.

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι επτά Ρουμάνοι κατακρατούνταν σε αποθήκες που στερούνταν τα στοιχειώδη, όπως θέρμανση, και τους απελευθέρωσαν. Κατά την έρευνα στις εγκαταστάσεις του πτηνοτροφείου βρήκαν ένα πιστόλι και δύο καραμπίνες, πιθανότητα αυτά που χρησιμοποιούσαν ο επιχειρηματίας και ο επιστάτης για να εκφοβίζουν και να ασκούν ψυχολογική βία στους εργάτες.

Επίσης εντοπίστηκε σε κρυφό χρηματοκιβώτιο το αστρονομικό ποσό του 1,6 εκατ. ευρώ, το οποίο εκτιμάται ότι είναι αδήλωτο και κατασχέθηκε. Οι αστυνομικοί ερευνούν αν τα χρήματα προέρχονται από νόμιμες δραστηριότητες. Η σχετική δικογραφία κοινοποιήθηκε και στην Επιτροπή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες για να ερευνηθεί η προέλευσή του.

Τους δύο Ρουμάνους τούς είχε προσεγγίσει ομοεθνής τους στη χώρα τους και τους είχε υποσχεθεί καλές αμοιβές, αξιοπρεπή και νόμιμη εργασία, σταθερή διαμονή και ασφάλιση. Εκμεταλλευόμενος τη δεινή οικονομική τους κατάσταση, κατάφερε να τους πείσει ότι η προσφορά του είναι μεγάλη ευκαιρία και έτσι οι Ρουμάνοι ταξίδεψαν ανυποψίαστοι στον Πρέβεδο στην Αχαΐα.

Κατά την άφιξη των Ρουμάνων στην Πάτρα, τους παρέλαβαν ο επιχειρηματίας και ο επιστάτης του και τους οδήγησαν σε μία αποθήκη-οίκημα που -όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες της Αστυνομίας- είναι ακατάλληλη για διαμονή.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο ιδιοκτήτης του πτηνοτροφείου ήταν τυπικός στην αρχή και πλήρωνε τους εργάτες, αλλά ύστερα από λίγο ξεκίνησε ο εφιάλτης. Τους εξανάγκαζε να δουλεύουν καθημερινά από το πρωί έως το βράδυ, χωρίς ανάπαυση, με ελλιπέστατη σίτιση και παντελής έλλειψη θέρμανσης. «Τα θύματα κατήγγειλαν ότι τους έδιναν αποφάγια ως τροφή", αναφέρουν αξιωματικός που συμμετείχε στις έρευνες.

Ο 51χρονος επιχειρηματίας και ο 41χρονος Ρουμάνος επιστάτης επιτηρούσαν συνεχώς τους εργάτες, τους οποίους κατακρατούσαν με τη χρήση ψυχολογικής και σωματικής βίας, χωρίς να τους καταβάλουν τις συμφωνηθείσες αμοιβές τους. Δεν έφτανε η εργασιακή εκμετάλλευση και οι απάνθρωπες συνθήκες διαμονής, ο επιχειρηματίας τούς είχε πυροβολήσει αρκετές φορές, χρησιμοποιώντας καραμπίνα ή πιστόλι. «Εμαθα ότι είστε δυσαρεστημένοι», φέρεται να είπε στους Ρουμάνους εργάτες ο 51χρονος, λίγο πριν πυροβολήσει για εκφοβισμό.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις