Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα: Λεφτά από το υπουργείο Παιδείας ζητά η δημοτική Αρχή για τα σχολεία

Πάτρα: Λεφτά από το υπουργείο Παιδείας ζ...

Επιστολή του αντιδημάρχου Παιδείας Α. Αθανασόπουλου προς τον υπουργό

Επιστολή στον νέο Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Αριστείδη Μπαλτά, απέστειλε σήμερα ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Πατρέων Ανδρέας Αθανασόπουλος, με δύο θέματα:

Πρώτον, το αίτημα αύξησης της οικονομικής επιχορήγησης μέσω Κ.Α.Π. στον Δήμο Πατρέων για το 2015 στο ύψος των 4.000.000 ευρώ και δεύτερον το αίτημα για έκτακτη οικονομική επιχορήγηση για κάλυψη των οφειλών των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου Πατρέων σε ΔΕΗ, ΟΤΕ και ΔΕΥΑΠ με το ποσόν των 809.165 ευρώ.

Ολόκληρο το έγγραφο του κ. Αθανασόπουλου, έχει ως εξής:

ΘΕΜΑ:«1.Ενημέρωση σύμφωνα με την υπ’άριθμ 635/8-12-2014 Απόφαση  του Δημοτικού Συμβουλίου  για την αύξηση της Οικονομικής Επιχορήγησης μέσω Κ.Α.Π. στον Δήμο Πατρέων για το έτος 2015 στο ύψος των 4.000.000€,

2.Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου 635/8-12-2014  που αφορά Έκτακτη Οικονομική Επιχορήγηση για την κάλυψη των οφειλών των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου Πατρέων  σε ΔΕΗ , ΟΤΕ , Δ.Ε.Υ.Α.Π. ποσού 809.165€».

Κύριε Υπουργέ,

Με την ανάληψη των καθηκόντων σας στον Τομέα της Παιδείας, θέλουμε να σας ενημερώσουμε για μια σειρά αιτημάτων του Δήμου μας  και προσδοκούμε στην δημιουργική  μας συνεργασία.

Ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που είναι απαραίτητο να λάβετε υπ’όψιν σας είναι ότι  το σύνολο των σχολείων του Δήμου μας  έχει περιέλθει σε άσχημη κατάσταση σε ότι αφορά, την οικονομική κάλυψη των βασικών λειτουργικών τους αναγκών.

Γενικότερα η συνεχής για πολλά χρόνια μείωση της Οικονομικής Επιχορήγησης μέσω των Κ.Α.Π.(Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι)έχει δημιουργήσει ένα ασφυκτικά  απελπιστικό περιβάλλον, το οποίο τραυματίζει την παιδαγωγική διαδικασία και ορθώνει μεγάλα εμπόδια στην λειτουργία των σχολείων.

Παρατηρούνται βασικές ελλείψεις, στην προμήθεια των αναλώσιμων υλικών, ειδών καθαριότητας και άλλων αναγκαίων υλικών που υποχρεώνουν τους γονείς να βάζουν το χέρι στην τσέπη για να «μπαλώσουν τρύπες».

Χαρακτηριστικά σας ενημερώνουμε πως η μείωση της οικονομικής επιχορήγησης στο Δήμο μας την τελευταία τετραετία αγγίζει τα όρια του 60%.

Ενώ το 2009 πριν την εφαρμογή του νόμου Καλλικράτης ο Δήμος Πατρέων με δύναμη 190 σχολείων επιχορηγήθηκε με το ποσό των  3.993.684€  το 2014 και ενώ είχε  αυξηθεί ο συνολικός αριθμός σε 264 με την προσθήκη των σχολείων των  4 νέων Δήμων ( Μεσσάτιδας –Βραχναιϊκων –Παραλίας –Ρίου) επιχορηγηθήκαμε με μόλις 2.100.000€, μείωση που ξεπερνά σε πραγματικούς αριθμούς το 60%.

Παρακαλούμε να κατανοήσετε τις τεράστιες ελλείψεις που παρουσιάζονται στα σχολεία του Δήμου και να εγκρίνεται την αύξηση της Οικονομικής Επιχορήγησης μέσω Κ.Α.Π. για το έτος 2015 τουλάχιστον στο ύψος της επιχορήγησης του 2009 ,  δηλαδή των 4.000.000€ για τον Δήμο μας.

Κύριε Υπουργέ,

Επίσης θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως η νέα Δημοτική Αρχή παρέλαβε μετά από τέσσερα χρόνια λειτουργίας των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου από το 2010 έως 2014 με την εφαρμογή του Ν. Καλλικράτης οφειλές των Επιτροπών Α/θμιας & Β/θμιας στους Οργανισμούς ΔΕΗ 343.348€ ,ΟΤΕ 181.959€, ΔΕΥΑΠ 183.376€ ύψους συνολικά οκτακοσίων εννέα χιλιάδων εκατόν εξήντα πέντε ευρώ(809.165€).

Σήμερα υπάρχει μεγάλος κίνδυνος διακοπής των παροχών της ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΔΕΥΑΠ στα σχολεία, ενώ σχεδόν καθημερινές είναι οι προειδοποιήσεις διακοπής από τις εταιρείες ΔΕΗ,ΟΤΕ.

Λόγω της συνεχούς μείωσης της Οικονομικής Επιτροπής των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου, από τον Κρατικό Προϋπολογισμό είναι αδύνατον να αποπληρωθούν οι προηγούμενες οφειλές.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πατρέων με την υπ’αριθμ.635/8-12-2014 αποφάσισε την διεκδίκηση της Έκτακτης Οικονομικής Επιχορήγησης από το Υπουργείο σας για την κάλυψη των οφειλών των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου μας σε ΔΕΗ, ΟΤΕ , ΔΕΥΑΠ ποσού 809.165€

Κύριε Υπουργέ,

Είμαστε στην διάθεση σας για οποιαδήποτε πληροφορία επιθυμείτε καθώς  και για το ενδεχόμενο άμεσης συνάντησης.

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις