Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Παρέμβαση Ομπάμα υπέρ της Ελλάδας-Και ο Γιούνκερ κατά της τρόικας!

Παρέμβαση Ομπάμα υπέρ της Ελλάδας-Και ο ...

Με δηλώσεις του στο CNN

Παρέμβαση υπέρ της Ελλάδας έκανε με δηλώσεις του στο CNN ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα. Ο κ. Ομπάμα δήλωσε ότι πρέπει να υπάρξει μια στρατηγική ανάπτυξης για να μπορέσει η Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της και να αποπληρώσει το χρέος της. Υποστήριξε ότι από μια χώρα που η ποιότητα ζωής των πολιτών έχει υποχωρήσει κατά 25%, δεν μπορείς να ζητάς περισσότερους περιορισμούς.

Ο Αμερικανός πρόεδρος βγήκε μπροστά ο ίδιος και πήρε σαφή θέση υπέρ της χώρας μας, στέλνοντας στο Βερολίνο το μήνυμα ότι η λιτότητα πρέπει να τελειώσει. Μάλιστα, τις επόμενες ημέρες θα φτάσει στην Αθήνα Αμερικανική αντιπροσωπεία για συνάντηση με την Ελληνική κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, τόνισε σε δηλώσεις του στο CNN τα εξής: "Αυτό που είναι αλήθεια είναι ότι δεν μπορείς να συνεχίζεις να πιέζεις χώρες που βρίσκονται σε ύφεση. Κάποια στιγμή πρέπει να υπάρξει ανάπτυξη προκειμένου αυτές οι χώρες να μπορέσουν να αποπληρώσουν τα χρέη τους, να μειώσουν κάποια από τα ελλείμματά τους. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ελληνική οικονομία βρισκόταν σε ανάγκη μεταρρυθμίσεων.

Η συλλογή των φόρων στην Ελλάδα ήταν τραγική. Νομίζω ότι για να μπορέσει η Ελλάδα να γίνει ανταγωνιστική στην παγκόσμια αγορά έπρεπε να δρομολογηθούν μια σειρά από αλλαγές. Είναι πολύ δύσκολο όμως να γίνουν αυτές οι αλλαγές αν το επίπεδο διαβίωσης των πολιτών έχει πέσει κατά 25%".

Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής συνέχισε λέγοντας: "Αυτό δεν μπορεί να το αντέξει ούτε η ελληνική οικονομία ούτε το πολιτικό σύστημα. Επομένως η ελπίδα μου είναι ότι η Ελλάδα θα μείνει στην ευρωζώνη, νομίζω θα μείνει, αυτό θα απαιτούσε βέβαια συμβιβασμούς από όλες τις πλευρές.

Όταν η οικονομική κρίση ξεκίνησε στην Ελλάδα πριν από μερικά χρόνια εμείς είχαμε ενεργό ρόλο στην προσπάθεια αντιμετώπισής της, νομίζω ότι το αναγνωρίζει η Γερμανία και οι άλλοι ότι θα ήταν καλύτερο για την Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη από το να βρεθεί έξω από αυτή. Είναι μία κατάσταση που στις αγορές δεν αρέσει".

Στο μεταξύ δημοσίευμα Γερμανικής εφημερίδας (Handelsblatt) εμφανίζει τον Γιούνκερ να επιδιώκει την κατάργηση της τρόικας και την παροχή έκτακτης βοήθειας προς την Ελλάδα!

Μίκης Θεοδωράκης: "Ξαναγινόμαστε Ωραίοι Έλληνες" - Το ειρωνικό του σχόλιο για τον Νταϊσελμπλουμ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις