Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εκτός ελληνικού FIR πλέει το πλοίο που έχει εκπέμψει σήμα κινδύνου- Η φρεγάτα Ναβαρίνο παρακολουθεί διακριτικά τις κινήσεις του πλοίου

Εκτός ελληνικού FIR πλέει το πλοίο που έ...

Συγκεχυμένες οι πληροφορίες

18.50 Εκτός ελληνικού FIR, εκτός του χώρου που συμπίπτει με την ελληνική περιοχή ευθύνης για διεξαγωγή επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης πλέει αυτή την ώρα, με δικά του μέσα, το εμπορικό πλοίο με την σημαία Μολδαβίας που είχε εκπέμψει σήμα κινδύνου το μεσημέρι, όταν βρισκόταν κοντά στο νησί Οθωνοί.

Τα τρία σκάφη του λιμενικού από την Κέρκυρα, καθώς και το ρυμουλκό που έσπευδαν στην περιοχή πήραν εντολή να επιστρέψουν.

Στην περιοχή πλέει και η φρεγάτα Ναβαρίνο, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, παρακολουθεί διακριτικά τις κινήσεις του εμπορικού πλοίου.

Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της κοινότητας των Οθωνών, μιλώντας στο ΑΜΠΕ το μεσημέρι, ανέφερε, ότι το πλοίο φαινόταν από το νησί, μάλιστα έκανε ελιγμούς και έπλεε νοτιοδυτικά, για να αποφεύγει τους ισχυρούς ανέμους των 8 μποφόρ.

 

 

16.43 Πυκνώνει το μυστήριο μυστήριο γύρω από το φορτηγό πλοίο Blue Sky το οποίο σύμφωνα με καταγγελία πλέει ακυβέρνητο ανοικτά των Οθωνών με εκατοντάδες ανθρώπους.

Σύμφωνα με το Onalert.gr το ελικόπτερο της φρεγάτας ΝΑΒΑΡΙΝΟ πέταξε πάνω από το Blue Sky, χωρίς να έχει εντοπίσει ίχνος ανθρώπινης ζωής. Η φρεγάτα ΝΑΒΑΡΙΝΟ σπεύδει στο σημείο και η ομάδα βατραχανθρώπων που επιβαίνει θα ανέβει στο πλοίο - φάντασμα για να διαπιστώσει ποιοι βρίσκονται σ΄ αυτό.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της κοινότητας των Οθωνών Γιώργος Αργυρός, στην περιοχή πνέουν άνεμοι βορειοδυτικοί σχεδόν 8 μποφόρ.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες στο πλοίο επιβαίνουν εκατοντάδες άνθρωποι. Αλλοι μιλούν για 400 και άλλοι για 700 ανθρώπους.

Από το πλοίο έγινε κλήση στο 112 και αμέσως έγινε σύνδεση με τον ιταλικό θάλαμο επιχειρήσεων και με τη σειρά τους οι Ιταλοί ενημέρωσαν τις Ελληνικές Αρχές.

Ο άνθρωπος που επικοινώνησε κατήγγειλε ότι στο πλοίο υπάρχουν ένοπλοι ενισχύοντας τους φόβους για παράνομους μετανάστες.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας, Σπύρο Ανδριώτη πρόκειται για το φορτηγό πλοίο Blue Sky, που πλέει 3 μίλια νότια και δυτικά των Οθωνών με κατεύθυνση προς Ιταλία είναι στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Ο κ. Ανδριώτης λέει στο newsit ότι στο 80 μέτρων πλοίο επιβαίνουν περί τα 400 άτομα, χωρίς ωστόσο ακόμη να μπορεί να επιβεβαιώσει το λόγο για τον οποίο έχει εκπέμψει SOS.

 

16.03 Σύμφωνα με πληροφορίες το λιμενικό είχε απο χθες πληροφορίες για το συγκεκριμένο πλοίο στο οποιο επιβαίνουν στην πλειοψηφία τους Συριοι μετανάστες. Μάλιστα η είδηση της παρακολούθησης είχε δημοσιοποιηθεί όταν αυτό έπλεε ανάμεσα σε Λευκάδα και Κεφαλονία.

15.30 Η φρεγάτα ΝΑΒΑΡΙΝΟ σπεύδει με μέγιστη ταχύτητα στο σημείο. Στην φρεγάτα η ομάδα βατραχανθρώπων της ΜΥΚ ειναι έτοιμη να επέμβει. Επίσης, στο σημείο σπεύδει με περιπολικό του Λιμενικού, ομάδα ειδικών αποστολών από την Κέρκυρα.

14.51 Κοντά στο νησί των Οθωνών κινείται το πλοίο που εξέπεμψε σήμα κινδύνου, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της κοινότητας των Οθωνών Γιώργος Αργυρός, ο οποίος ανέφερε ότι υπάρχει στην ίδια περιοχή και ένα δεύτερο εμπορικό πλοίο, χωρίς να διευκρινίσει αν αυτό συνδέεται με το πρώτο.


Ο κ. Αργυρός είπε επίσης ότι στην περιοχή πνέουν άνεμοι βορειοδυτικοί σχεδόν 8 μποφόρ και πως τα δύο μικρά εμπορικά κινούνται με χαμηλή ταχύτητα, νότια νοτιοδυτικά του νησιού με σκοπό προφανώς να προστατευθούν από τη θαλασσοταραχή. Μάλιστα, πρόσθεσε, το ένα από τα δύο φέρει σημαία Μολδαβίας.

Οι άνδρες του φυλακίου του Λιμενικού που βρίσκεται στο νησί των Οθωνών, σύμφωνα με τον πρόεδρο, προσπαθούν με τα μέσα που διαθέτουν από τη στεριά να καταγράψουν τις κινήσεις των δύο πλοίων.

14.36 Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας, Σπύρο Ανδριώτη, πτο πλοίο κατευθύνεται προς Ιταλία, ωστόσο ο προορισμός που είχε δηλώσει ήταν η Ριέκα της Κροατίας. Ωστόσο φαίνεται πως μόλις έγινε γνωστό ότι έστειλε σήμα SOS το πλοίο άλλαξε πορεία σύμφωνα με το ίχνος του στο marinetraffic.

Το πλοίο είναι μήκους 80 μέτρων και κανείς για την ώρα δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τον λόγο για τον οποίο έχει εκπέμψει SOS. Άλλες πληροφορίες θέλουν το άτομο που τηλεφώνησε στο 112 να είναι εκ των μεταναστών – επιβαινόντων.

14.15 Στην περιοχή, πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι έντασης 7 μποφόρ.

Στο πλοίο, επιβαίνουν παράτυποι μετανάστες, σύμφωνα με τον θάλαμο επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας.Αλλοι μιλούν για 400 και άλλοι για 700 ανθρώπους.

13.47 Πρόκειται για το φορτηγό πλοίο Blue Sky, φορτηγό σημαίας Μολδαβίας, που πλέει 3 μίλια νότια και δυτικά των Οθωνών. Σπεύδει φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού

13.40 Οι ελληνικές αρχές ενημερώθηκαν ότι υπάρχει πλοίο στα δυτικά της Κέρκυρας που έχει εκπέμψει σήμα κινδύνου

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες το πλοίο φαίνεται πως είναι επιβατηγό καθώς η πρώτη ενημέρωση μιλάει για εκατοντάδες επιβάτες σε αυτό.

Από το πλοίο έγινε κλήση στο 112 και αμέσως έγινε σύνδεση με τον ιταλικό θάλαμο επιχειρήσεων και με τη σειρά τους οι Ιταλοί ενημέρωσαν τις Ελληνικές Αρχές.

Ο άνθρωπος που επικοινώνησε κατήγγειλε ότι το πλοίο έχει 700 επιβάτες. Ο ίδιος άνθρωπος μίλησε για ανθρώπους πάνω στο πλοίο που κρατούν όπλα. Οι πρώτες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν οτι πιθανόν οι επιβάτες να είναι λαθρομετανάστες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις