Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Απειλές κι εκβιασμούς σε έγκυες εργαζόμενες καταγγέλλει η πρόεδρος Εμποροϋπαλλήλων - Αφόρητες οι πιέσεις που δέχονται

Πάτρα: Απειλές κι εκβιασμούς σε έγκυες ε...

Απειλούν έγκυες να παραιτηθούν από τη δουλειά τους

Σε σοβαρές καταγγελίες προχώρησε η Πρόεδρος των Εμποροϋπαλλήλων Πάτρας Γιώτα Παναγοπούλου με αφορμή τις απαράδεκτες πιέσεις σε έγκυο εργαζόμενη στην Κρήτη. Η κυρία Παναγοπούλου αποκάλυψε ότι και στην Πάτρα ορισμένοι εργοδότες συμπεριφέρονται με απαράδεκτο τρόπο σε γυναίκες υπαλλήλους που είτε είναι έγκυες είτε σκέφτονται να κάνουν παιδιά.

Όπως είπε: "Δύο εργαζόμενες στην ίδια επιχείρηση είχαν υποχρεωθεί να κάνουν προφορική συμφωνία κυρίων, με τον εργοδότη ότι όταν αποφασίσουν να μείνουν έγκυες και  θα αποχωρούσαν από την επιχείρηση οικιοθελώς» και τούτο γιατί μια έγκυος απαγορεύεται να απολυθεί για 18 μήνες.

Μάλιστα σε περίπτωση αθέτησης  της συμφωνίας η ανυπακοή της γυναίκας γίνεται κοινό μυστικό στην αγορά της Πάτρας και μπορεί να ουσιαστικά να την στιγματίσει για πάντα, αφήνοντάς την χωρίς δουλειά.

«Μια πρώην εργοδότρια όταν έμαθε που ξανάπιασε δουλειά η συνάδελφος πήγε στην επιχείρηση που δούλευε, γιατί έτυχε να γνωρίζει την εργοδότρια, και μπροστά στην εργαζόμενη της είπε να την απολύσει διότι αυτή την είχε καταγγείλει στην Επιθεώρηση Εργασίας», εξηγεί η κυρία Παναγοπούλου περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις