Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τύχη βουνό είχε ομογενής στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας

Τύχη βουνό είχε ομογενής στην περιοχή τη...

Δεν είδε πρόχειρη απαγορευτική πινακίδα, έπεσε πάνω και από τύχη δεν τραυματίστηκε

Τύχη βουνό είχε ένας ομογενής, από ορεινό χωριό του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, στο νομό Ηλείας, ο οποίος επιχείρησε να διασχίσει το τμήμα της Περιμετρικής Οδού Αρχαίας Ολυμπίας, έξω από τη Μουριά.

Ο οδηγός, όπως αναφέρει ανάρτηση του patrisnews.com,  δεν είδε την απαγορευτική πινακίδα που έχει τοποθετηθεί στο μέσο της οδού, έπεσε πάνω και από τύχη δεν τραυματίστηκε. Η ζημιά που έπαθε όμως το αυτοκίνητό του, ήταν τεράστια…

Αν και ο δρόμος, από την ημέρα που φτιάχτηκε, δεν έχει δοθεί στην κυκλοφορία, ωστόσο, παραμένει ανοιχτός και η όποια «απαγορευτική σήμανση» έχει τοποθετηθεί κατά καιρούς, είναι τόσο πρόχειρη που, πολλές φορές δεν γίνεται καν αντιληπτή από τους διερχόμενους οδηγούς.

Επίσης, όπως προσθέτει το patrisnews.com, είναι και ο μόνος δρόμος σύνδεσης του ορεινού τμήματος του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας με την έδρα, όταν κλείνει ο παλιός επαρχιακός δρόμος της Μουριάς. Και, η αλήθεια είναι, ότι ο συγκεκριμένος δρόμος έχει κλείσει, ουκ ολίγες φορές. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η διάλυση του δρόμου τον Φεβρουάριο του 2012, τα Χριστούγεννα του 2013 και στις αρχές του καλοκαιριού του 2014, από ζημιές στον υπόγειο αγωγό ύδρευσης που περνά κάτω από το χωριό. Έτσι, άτυπα, ο δρόμος χρησιμοποιείται αν και δεν έχει παραδοθεί και δυστυχώς δεν είναι λίγα τα ατυχήματα που έχουν σημειωθεί εκεί, κάποια από τα οποία, και με τραυματισμούς.

Το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας 29 Σεπτεμβρίου 2014, ένας ομογενής, διερχόμενος από το χωριό Βασιλάκι, με κατεύθυνση προς την Ολυμπία, όταν επιχείρησε να «μπει» στην περιμετρική, δεν αντιλήφθηκε την απαγορευτική πινακίδα με αποτέλεσμα να την παρασύρει και το όχημά του να υποστεί τεράστιες υλικές ζημιές.

Ο άτυχος άνδρας, σοκαρισμένος, κατάφερε να σταματήσει το όχημα αρκετές δεκάδες μέτρα μακριά, μη πιστεύοντας αυτό που του συνέβη. Το περιστατικό, καταδεικνύει την ανάγκη για άμεση λήψη μέτρων, ακόμα για την τοποθέτηση ενημερωτικών πινακίδων, που θα κατευθύνουν τους οδηγούς για τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν για να φτάσουν στην Ολυμπία ή να «ανέβουν» προς Βασιλάκι.

Είναι επιτακτική ανάγκη είτε να κλείσει ο δρόμος για να μη θρηνήσουμε θύματα, είτε επιτέλους να ολοκληρωθεί το έργο και να παραδοθεί, έστω αυτό το τμήμα στην κυκλοφορία.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις