Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ο Βενιζέλος προτείνει για το θαλάσσιο μέτωπο της Πάτρας, ό,τι είχε προτείνει ο Δημαράς!!!

Ο Βενιζέλος προτείνει για το θαλάσσιο μέ...

Προγραμματική σύμβαση για άμεσο αποτέλεσμα μέχρι την οριστική παραχώρηση

Στο ίδιο μήκος κύματος με την πρόταση που είχε καταθέσει ο Γιάννης Δημαράς στο Δημοτικό Συμβούλιο κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το θαλάσσιο μέτωπο κινείται τελικά ο Υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος με σημερινή επιστολή του προς τον Δήμαρχιο και το Δ,Σ του ΟΛΠΑ ανάβει το πράσινο φως για την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δημοσίου, Δήμου και ΟΛΠΑ για την προσωρινή - όπως χαρακτηριστικά αναφέρει- παραχώρηση του θαλασσίου μετώπου προς το Δήμο και έως ότου γίνει η οριστική παραχώρηση.

Μόνο που οταν ο Δημαράς είχε καταθέσει τη συγκεκριμένη πρόταση, ως τη μόνη άμεση λύση μέχρι την οριστική παραχώρηση,  είχαν προκληθεί έντονες αντιδράσεις ιδίως απο τον δημοιτκό σύμβουλο Νίκο Τζανάκο. Για αυτό το λόγο και αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ο τρόπος με τον οποίο θα αντιδράσουν οι παρατάξεις στην προτεινόμενη από τον Βενιζέλο λύση, η οποία βρίσκει σύμφωνο και τον ΟΛΠΑ.

Απο τον Δήμο δόθηκαν  στη δημοσιότητα οι επιστολές τόσο του κ. Βενιζέλου όσο και του Άδωνη Γεωργιάδη και του ΟΛΠΑ.

Το δελτίο Τύπου έχει ως εξής:

"O Δήμαρχος Πατρέων κ. Γιάννης Δημαράς έλαβε σήμερα από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και από τον Υφυπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Άδωνη Γεωργιάδη, επιστολές σε συνέχεια των χθεσινών συναντήσεων   που έγιναν στην Αθήνα για το θαλάσσιο μέτωπο της Πάτρας.
Σας κοινοποιούμε το περιεχόμενο των επιστολών τις οποίες ο κ Δημαράς θα θέσει υπόψιν του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας.


Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Σε έγγραφο του Υπουργείου Οικονομικών με ημερομηνία 21/12/2011 και αριθμό πρωτοκόλλου 7059, το οποίο υπογράφεται από τον Υπουργό κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, αναφέρονται τα εξής:

«Παρακαλώ να προβείτε αμέσως σε όλες τις νομικές ενέργειες που απαιτούνται για την πλήρη εκτέλεση του από 30.10.2010 (συνημμένο) πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ Δήμου Πατρέων και ΟΛΠΑ α.ε. που υπεγράφη με την ενθάρρυνση και έγκριση της κυβέρνησης, παρουσία του Αντιπροέδρου κ. Θ. Πάγκαλου.
Ειδικότερα η χρήση των εκτάσεων που έχει συμφωνηθεί να παραχωρηθούν στο Δήμο Πατρέων προσωρινά από την Ο.Λ.ΠΑ. α.ε., έως ότου αυτή μεταφερθεί (το ταχύτερο) από το Ελληνικό Δημόσιο προς το Δήμο Πατρέων απευθείας.
Προς το σκοπό αυτό παρακαλώ να εκδοθούν το ταχύτερο όλες οι αναγκαίες διοικητικές πράξεις (π.χ. της ΓΔΔΠ) ή αποφάσεις συλλογικών οργάνων (π.χ. ΔΣ της ΟΛΠΑ α.ε.) και να συναφθούν τυχόν αναγκαίες προγραμματικές συμβάσεις (π.χ. μεταξύ Δημοσίου – Δήμου Πατρέων – ΟΛΠΑ α.ε.).
Παρακαλώ να μου αναφέρετε την εκτέλεση των ανωτέρω που είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη της Πάτρας και συνιστούν κοινή θέση όλων των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων της πόλης».

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΔΩΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, σε  σημερινό του έγγραφο με  θέμα: «Προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Ο.Λ.ΠΑ. Α.Ε», το οποίο έχει αποδέκτη το Υπουργείο Οικονομικών και κοινοποιείται στο Δήμαρχο Πατρέων  αναφέρει τα εξής:
«ΣΧΕΤ.: α. Το από 30/10/2010 πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Πατρέων και της Ο.Λ.ΠΑ. Α.Ε.
β. Πρακτικό Συνεδρίασης Διοικητικού Συμβουλίου Ο.Λ.ΠΑ. Α.Ε. Αριθ. Απόφασης 67.
Σας διαβιβάζουμε συνημμένα ανωτέρω σχετικά, για τον επαναπροσδιορισμό χερσαίας λιμενικής ζώνης του Ο.Λ.ΠΑ. Α.Ε., όπως περιγράφεται στην επισυναπτόμενη σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου Ο.Λ.ΠΑ. Α.Ε. και παρακαλούμε για τις κατά λόγο αρμοδιότητας σας ενέργειες, προκειμένου η χερσαία ζώνη λιμένα, να παραχωρηθεί για χρήση και εκμετάλλευση στο Δήμο Πατρέων.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΟΛ.ΠΑ.

Επίσης, ο Δήμαρχος Πατρέων έλαβε σήμερα επιστολή και από τον ΟΛ.ΠΑ.  η οποία κοινοποιείται στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομικών κ. Βενιζέλο, στη Γενική Διεύθυνση Δημ. Περιουσίας και Εθν. Κληροδοτημάτων και στο Τ.Α.Ι.Π. και η οποία  αναφέρει:

Κύριε Δήμαρχε σε σχέση με το έγγραφο του Υπουργού Οικονομικών, παρακαλούμε να ορίσετε τους εκπροσώπους σας (νομικούς, τεχνικούς κλπ) προκειμένου η χρήση των εκτάσεων που έχει συμφωνηθεί με το από 30-10-2010 Πρωτόκολλο Συνεργασίας να παραχωρηθεί προσωρινά από εμάς (Ο.Λ.ΠΑ. Α.Ε)  σε σας (Δήμο Πατρέων) έως ότου μεταφερθεί από το Ελληνικό Δημόσιο προς το Δήμο Πατρέων.
Ο Ο.Λ.ΠΑ Α.Ε, είναι έτοιμος από τη πλευρά του να συμπράξει για την υπογραφή της σχετικής  σύμβασης".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις