Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα: Μέτρα υπέρ των φτωχών ζητούν οι Λαϊκές Επιτροπές από τον Δήμαρχο

Πάτρα: Μέτρα υπέρ των φτωχών ζητούν οι Λ...

Εκπρόσωποι των Επιτροπών είχαν συνάντηση με τον Γ. Δημαρά ενόψει του προϋπολογισμού

Μια σειρά μέτρων που έχουν στόχο την ανακούφιση των οικονομικά ασθενέστερων συμπολιτών μας, ζητούν από τη δημοτική Αρχή οι Λαϊκές Επιτροπές της πόλης. Εκπρόσωποι των Επιτροπών είχαν συνάντηση με τον δήμαρχο Γιάννη Δημαρά, όπου του έθεσαν μια σειρά ζητημάτων, ενόψει της ψήφισης του προϋπολογισμού του Δήμου Πατρέων.

Ο Δήμαρχος στη συνάντηση με τους εκπροσώπους των Λαϊκών Επιτροπών παρέλαβε το υπόμνημα των αιτημάτων και δεσμεύτηκε αφού το μελετήσει να πάρει θέση και να απαντήσει άμεσα.

Στο υπόμνημα αναφέρονται τα εξής:

«Κύριε Δήμαρχε

Με την ευκαιρία της συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο και της ψήφισης του νέου προϋπολογισμού για το 2012, οι Λαϊκές Επιτροπές της πόλης μας αποφάσισαν σε συνελεύσεις τους να υποβάλλουν σε σας και το Δημοτικό Συμβούλιο υπόμνημα αιτημάτων.

Η συζήτηση και ψήφιση του νέου προϋπολογισμού, θα πραγματοποιηθεί φέτος σε συνθήκες κλιμάκωσης της πρωτοφανούς, σε οξύτητα και βαρβαρότητα, επίθεσης που έχει εξαπολύσει κατά του Ελληνικού λαού το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο, τα μονοπώλια.

Η επίθεση αυτή είναι η έκφραση σε εθνικό επίπεδο της γενικότερης  επίθεσης που υφίστανται οι λαοί της Ευρώπης από την διεθνή πλουτοκρατία, μέσα στο πλαίσιο μιας γενικευμένης και συντονισμένης κρίσης του καπιταλισμού, που οφείλεται στην υπερσυσσώρευση κεφαλαίων και στην αναντιστοιχία του κοινωνικού χαρακτήρα της παραγωγής με την ατομική ιδιοποίηση του πλούτου.

Το ανίερο αυτό έγκλημα κατά του Ελληνικού λαού έχουν αναλάβει να εκτελέσουν δίκην εργολαβίας και σε αγαστή συνεργασία απεχθείς διεθνείς ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί (Ευρ. Ένωση, Ευρ. Κεντρική Τράπεζα, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) και το πολιτικό προσωπικό της αστικής τάξης της χώρας μας (ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ.-ΛΑΟΣ), που εσχάτως επιστράτευσαν πολιτικά και το υψηλά ιστάμενο τεχνοκρατικό προσωπικό τους (Παπαδήμος).

Το θράσος τους δεν έχει όρια: Ονοματίζουν υποκριτικά, ψευδεπίγραφα, ξετσίπωτα, αμοραλιστικά την καταστροφή του λαού «σωτηρία της πατρίδας»!

Οι επιπτώσεις αυτής της αντιλαϊκής επίθεσης είναι άμεσες, καίριες, ολοφάνερες και αδιαμφισβήτητες  πρώτα απ ‘όλα στην εργατική τάξη της πόλης, τμήματα της οποίας έχουν ήδη εξαθλιωθεί, δεδομένου ότι αδυνατούν πλέον τόσο πολύ να ανταποκριθούν οικονομικά στις πιο στοιχειώδεις ανάγκες τους.

Παιδιά εργατικών οικογενειών λιποθυμούν στα σχολεία τους από την πείνα. Επί πλέον έχουν πληγεί καίρια και άλλα κοινωνικά στρώματα όπως οι μισθωτοί δημοσίου – ιδιωτικού που φτωχαίνουν μέρα με τη μέρα και αυτοαπασχολούμενοι, επαγγελματοβιοτέχνες που έχουν ριχτεί βίαια στη χρεωκοπία.

Παράλληλα η ανεργία καλπάζει καταστρέφοντας αδιακρίτως οικογένειες και το μέλλον νέων ανθρώπων ακόμη και επιστημόνων. Η κατάθλιψη ερημώνει τις ψυχές των ανθρώπων και η απόγνωση οδηγεί όλο και περισσότερους συμπολίτες μας σε απονενοημένες πράξεις.

Μπροστά σε αυτή την ζοφερή, τραγική κατάσταση που διαμορφώθηκε σαν αναγκαιότητα των αδιεξόδων του καπιταλισμού, είναι μονόδρομος για την εργατική τάξη και τους εργαζόμενους της πόλης, η οργάνωση της πάλης για ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, για μια λαϊκή εξουσία που θα έχει την πολιτική βούληση και τη δύναμη να αποδεσμεύσει την χώρα μας από το αντιλαϊκό άρμα της Ευρ. Ένωσης και κάθε ιμπεριαλιστικό οργανισμό, να διαγράψει μονομερώς το χρέος που φόρτωσε η αστική τάξη στην πλάτη του λαού, να κοινωνικοποιήσει τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, να ανασυγκροτήσει και να απελευθερώσει την αγροτοκτηνοτροφική μας παραγωγή σπάζοντας τις αλυσίδες που της έχει περάσει η φιλομονοπωλιακή Κοινή Αγροτική Πολιτική.

Κύριε Δήμαρχε

Είναι υποχρέωση σας, στις συγκεκριμένες συνθήκες να πάρετε υπόψιν σας και να αποτυπωθούν στον προϋπολογισμό του 2012 τα δίκαια αιτήματά μας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

1.    Μείωση κατά 30% των τιμολογίων της ΔΕΥΑΠ από 1/1/2012

2.    Κατάργηση της διακοπής παροχής νερού σε ανέργους, απλήρωτους εργαζόμενους, χαμηλοσυνταξιούχους και άλλες ειδικές κατηγορίες

3.    Μείωση 30% των πάσης φύσεως τελών ανταποδοτικότητας και απαλλαγή για ανέργους, ημιαπασχολούμενους, χαμηλόμισθους και άλλες ειδικές κατηγορίες Να καταργηθεί κάθε πληρωμή από τους γονείς στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, να γίνονται δεκτά όλα τα παιδιά των οικογενειών που κάνουν αίτηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

4.    Να αναβαθμισθούν συνολικά οι βρεφονηπιακοί σταθμοί παίρνοντας ουσιαστικά μέτρα όπως: α. προσλήψεις αναγκαίου προσωπικού με σταθερή και μόνιμη εργασία β. παροχή πλήρους συσσιτίου των παιδιών.

5.    Μείωση κατά 30% των διδάκτρων στο δημοτικό ωδείο και στο πνευματικό καλλιτεχνικό κέντρο  και οποιαδήποτε άλλα δίδακτρα υπάρχουν ή πρόκειται να δημιουργηθούν σε οργανισμούς του δήμου.

6.    Άμεση κάλυψη όλων των βασικών αναγκών θέρμανσης, σίτισης και αναλώσιμων από το Δήμο. Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών για να μορφωθούν τα παιδιά τους.

7.    Υλοποίηση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για τα χαράτσια στη ΔΕΗ

Η αύξηση των εσόδων του δήμου να προέλθει από την φορολόγηση των μονοπωλίων και των πολυεθνικών της πόλης μας και την διεκδίκηση πόρων από τον κρατικό προϋπολογισμό και τη γενική κυβέρνηση.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις