Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Γυναίκα στην Αμερική κατηγορείται για πειρατεία

Γυναίκα στην Αμερική κατηγορείται για πειρατεία

Από 2 εκατομ. το πρόστιμο μειώθηκε στα 54 χιλιάδες δολάρια.

Μια γυναίκα από την Αμερική που έπρεπε να πληρώσει 2 εκατ. δολάρια για τη διανομή 24 τραγουδιών μέσω του διαδικτύου ζήτησε μείωση του προστίμου της.
Μετά από προσφυγή, η Τζέιμι Τόμας Ράσετ οφείλει πια να πληρώσει την Ένωση Δισκογραφικής Βιομηχανίας της Αμερικής (Recording Industry Association of America) 54 χιλιάδες δολάρια.
Ο δικαστής που μείωσε το πρόστιμο, είπε ότι το αρχικό ποσό απαίτησης της Ένωσης ήταν «τερατώδες».
Η Τόμας είπε ότι νομική της ομάδα αναζητά τρόπους το πρόστιμο να μειωθεί ακόμη περισσότερο.

«Είτε είναι 2 εκατ. ή 54.000 δολάρια, είμαι μητέρα με τέσσερα παιδιά με ένα εισόδημα και δεν κολυμπάμε σε αυτά τα χρήματα αυτή τη στιγμή», είπε.
Η Ένωση κινήθηκε δικαστικά κατά της Τόμας το 2007. Είχε κατηγορηθεί για πειρατεία σχεδόν 2.000 κομματιών, αλλά οι δισκογραφικές εταιρείες ζητούν αποζημίωση για μόνο 24 από αυτά.
Τα πειρατικά τραγούδια περιλάμβαναν κομμάτια από Aerosmith, Def Leppard, Green Day και της Gloria Estefan και η Τόμας διατάχθηκε να καταβάλει αποζημίωση ύψους 200.000 δολαρίων.
Ξαναδικάστηκε το 2009 όμως, μετά τα λάθη που έγιναν κατά την αρχική υπόθεση. Κρίθηκε ένοχη και της είπαν να πληρώσει 1.92 εκατομ. δολάρια.
Στη συνέχεια άσκησε έφεση κατά της αγωγής αποζημίωσης για μείωση προστίμου.
Ο αμερικανικός νόμος επιτρέπει στις δισκογραφικές εταιρίες να ζητήσουν αποζημίωση μεταξύ 750 και 30.000 δολάρια για κάθε παράνομο τραγούδι. Αυτό μπορεί να αυξηθεί από το δικαστήριο έως 150.000 δολάρια, αν πιστεύει ότι η πειρατεία ήταν εσκεμμένη.
Ο δικαστής Ντέιβις απέρριψε την αίτηση της Τόμας για νέα δίκη και είπε στην Ένωση ότι διέθετε επτά ημέρες για να αποδεχθούν την αλλαγή ή να ζητήσουν νέα δίκη για νέα αποζημίωση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις