Μαζική συμμετοχή των δρομέων του
Μαζική ήταν η συμμετοχή των δρομέων του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Αχαΐας (Σ.Μ.ΑΧ.) "ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΗΣ" στον 12ο «Πράσινο Ημιμαραθώνιο», ο οποίος πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Σάββατο 31/5 το απόγευμα στη Λευκάδα, από τον Αθλητικό Όμιλο Λευκάδας «Φίλανδρος», σε συνεργασία με το Δήμο Λευκάδας και την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και στον οποίο έλαβαν μέρος περισσότεροι από οκτακόσιοι (800) δρομείς.
Η διοργάνωση περιλάμβανε αγώνες δρόμου απόστασης Ημιμαραθωνίου, 10χλμ και 5χλμ καθώς και παιδικό αγώνα 1χλμ που διεξήχθησαν στη πόλη της Λευκάδας, σε διαδρομή ασφάλτινη, επίπεδη, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας βρίσκεται στην περιοχή της Γύρας, σε προστατευμένο περιβάλλον «NATURA», μεγάλης οικολογικής σημασίας.
Στην πρώτη ομαδική «εξόρμηση» του ΣΜΑΧ Φειδιππίδης σε έναν αγαπημένο δρομικό προορισμό, στην μετά COVID εποχή, σαράντα τέσσερις (44) δρομείς συμμετείχαν στις ομαδικές εγγραφές για τους αγώνες, αποτελώντας ο Σύλλογος τον πολυπληθέστερο σε τερματισμούς.
Στον Ημιμαραθώνιο δρόμο εγγράφηκαν με το Σύλλογο δεκαεννέα (19) δρομείς που τερμάτισαν με την ακόλουθη σειρά (σύμφωνα με τον καθαρό χρόνο τερματισμού):
Βασιλείου Βασίλειος (1:25:54), Κονόμι Δημήτριος (1:30:58), Προκόπης Θεόδωρος (1:35:05), Σταθόπουλος Ανδρέας (1:40:07), Παπαδημητρόπουλος Διονύσιος (1:40:28), Μαζαρακιώτης Γεώργιος (1:45:14), Παπαχαραλάμπους Ανδρέας (1:45:45), Τσουκαλάς Παύλος (1:49:58), Παχής Κωνσταντίνος (1:50:51), Παπανικολάου Αντώνιος (1:52:34), Βλάχος Θεόδωρος (1:53:49), Δημητρόπουλος Δαυίδ (1:54:08), Αλεξανδρόπουλος Ιωάννης (1:54:15), Νικολάου Χαράλαμπος (1:55:05), Καραχάλιος Κώνσταντίνος (1:57:18), Κληρονόμου Γεώργια (1:59:58), Διαμαντόπουλος Παντελής (2:00:45), Προκόπης Γεώργιος (2:07:02) και Τσάμης Κωνσταντίνος (2:23:53).
Την 3η θέση Γενικής κατέλαβε ο Νικόλαος Ροδόπουλος, δρομέας του «Φειδιππίδη» που έλαβε μέρος στον αγώνα με την «Mizuno Team/Tzanetakis Lab» ενώ ο Βασίλειος Βασιλείου ανέβηκε σε έναν ακόμα αγώνα στο βάθρο, κατακτώντας τη 2η θέση στην Ηλικιακή του κατηγορία.
Στον αγώνα των 10χλμ ένα λάθος των διοργανωτών επηρέασε τους πρώτους δρομείς και τους ανάγκασε να καλύψουν μικρότερη απόσταση 9,5χλμ, αλλάζοντας την τελική κατάταξη των συμμετεχόντων.
Ο Σ.Μ.ΑΧ. «ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΗΣ» συμμετείχε με είκοσι έναν (21) δρομείς, οι οποίοι τερμάτισαν με την ακόλουθη σειρά (σύμφωνα με τον καθαρό χρόνο τερματισμού): Κουλουμπής Δημοσθένης (42:52), Σαλβαράς Βασίλης (42:59), Πρισακάρου Κατερίνα (43:26), Μούκας Ιωάννης (45:47), Παπακωνσταντίνου Δημήτριος (48:57), Σπαγαδώρος Σπυρίδων (49:48), Πραπόπουλος Χρήστος (50:18), Βλάχος Γεώργιος (51:02), Ρεπαντής Θωμάς (52:13), Τράντζα Χρυσάνθη (52:49), Anghel Georgia (52:54), Διαμαντόπουλος Κωνσταντίνος (55:39), Δημητρίογλου Πολύδωρος (57:15), Ζαφείρης Κωνσταντίνος (1:01:53), Φραγκάκης Βασίλειος (1:11:15), Καραγρηγόρη Μαρία (1:15:18), Πεγιάζης Κωνσταντίνος (1:18:30) και Παναγιωτοπούλου Ελένη (1:23:19)
(Επισημαίνεται ότι οι τρείς πρώτοι δρομείς που τερμάτισαν για το Σύλλογο, οι Τσόλκας Κωνσταντίνος (35:24), Βανταράκης Αλέξανδρος (39:08) και Κατσίκης Αντώνιος (39:09) ήταν μεταξύ αυτών που κάλυψαν απόσταση 9,5χλμ λόγω του λάθους των διοργανωτών)
Τέλος στον αγώνα των 5χλμ ο «ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΗΣ» συμμετείχε με τους Βανταράκη Θεόδωρο (22:48), Διαμαντοπούλου Ευανθία (36:49), Πίτσο Παναγιώτη (43:45) και Anghel Georgia (43:46).
Εκτός από τον 12ο «Πράσινο Ημιμαραθώνιο» ο Σ.Μ.ΑΧ. «ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΗΣ» συμμετείχε ομαδικά, με δεκαοχτώ (18) δρομείς, στον αγώνα δρόμου – βουνού, απόστασης 21.1χλμ, που διεξήχθη την Κυριακή 18 Μάϊου 2025, στο Γαλαξίδι της γειτονικής Φωκίδας, στα πλαίσια του 1ου Φεστιβάλ Πολιτισμού και Αθλητισμού «ΜΑΖΙ ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ», με επτά (7) εξ΄ αυτών να ανεβαίνουν στο βάθρο της γενικής κατάταξης ή των ηλικιακών κατηγορίων.
Αναλυτικά για το Σύλλογο τερμάτισαν (σύμφωνα με τον καθαρό χρόνο τερματισμού) οι:
Τσόλκας Κωνσταντίνος (1:33:30), Παπαμιχαήλ Αθανάσιος (1:56:05), Ροδόπουλος Ιωάννης (1:56:51), Παράσογλου Νικόλαος (2:00:09), Μπακοπούλου Μάρθα (2:03:21), Βλάχος Θεόδωρος (2:06:17), Παπαγεωργίου Κυριάκος (2:09:37), Δημητρόπουλος Δαυίδ (2:09:41), Ρεπαντής Θωμάς (2:11:54), Σουλελές Χάρης (2:12:59), Anghel Georgia (2:16:00), Τράντζα Χρυσάνθη (2:16:05), Χουρδούμη Διαλεκτή (2:17:06), Βλάχος Γεώργιος (2:17:57), Μπιθέλης Βασίλειος (2:20:17), Ράπτης Χρήστος (2:27:23), Μπάδας Σπύρος (2:41:48) και Παράσογλου Βασιλική (3:00:57)
Η Μπακοπούλου Μάρθα κατέκτησε την 1η θέση Γενικής στις γυναίκες, ο Τσόλκας Κωνσταντίνος τη 2η θέση Γενικής ενώ οι Παράσογλου Νικόλαος (1ος), Aghel Georgia (1η), Χουρδούμη Διαλεκτή (1η) Παράσογλου Βασιλική (2η) και Τράντζα Χρυσάνθη (3η) ανέβηκαν στο βάθρο των Ηλικιακών τους κατηγοριών
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Αχαΐας (Σ.Μ.ΑΧ.) "ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΗΣ" ευχαριστεί δημόσια τα μέλη που στηρίζουν ΕΝΕΡΓΑ τις δράσεις του Συλλόγου με τη μαζική συμμετοχή τους στους αγώνες που συμμετέχει ο «ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΗΣ» και συγχαίρει όσες και όσους διακρίθηκαν στις ηλικιακές τους κατηγορίες ή επέτυχαν ατομικά ρεκόρ.
Ο Σ.Μ.ΑΧ. «ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΗΣ» τίμησε την «Παγκόσμια Ημέρα Τρεξίματος 2025»
Ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Αχαΐας (Σ.Μ.ΑΧ.) «ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΗΣ», μαζί με εκατομμύρια δρομείς σε όλο τον κόσμο, τίμησε την Τετάρτη 4 Ιουνίου τον εορτασμό της «Παγκόσμιας Ημέρας Τρεξίματος (Global Running Day)» για το 2025, διοργανώνοντας δρομική εκδήλωση στο παραλιακό μέτωπο της Πάτρας.
Περισσότεροι από εξήντα (60) δρομείς, στην πλειοψηφία τους μέλη του Συλλόγου, έτρεξαν στις διαδρομές του πάρκου της Αγυιάς και κατά μήκος του παραλιακού ποδηλατοδρόμου της πόλης, αποδεικνύοντας, μαζί με εκατομμύρια δρομείς σε όλο τον κόσμο, την αγάπη τους για το τρέξιμο και την ποιότητα ζωής που χαρίζει, μεταδίδοντας παράλληλα στους συμπολίτες μας τη χαρά και την ευεξία που προσφέρει
Τους δρομείς συνόδευσε, κατά τη διάρκεια της προπόνησής τους, η ομάδα κρουστών "κρουστΑλητες", δίνοντας μουσικό τόνο στην εορταστική ατμόσφαιρα.
Στο τέλος της προπόνησης όλοι οι δρομείς παρέλαβαν τα αναμνηστικά συμμετοχής τους στην εκδήλωση, ενώ μοιράστηκαν σε όλους δροσερά νερά και ατομικές μερίδες ξηρών καρπών που προσέφερε το κατάστημα «Euronuts».
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με κλήρωση δώρων η οποία περιλάμβανε μια δωρεάν συμμετοχή στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας που θα διεξαχθεί το Νοέμβριο, προσφορά του Συλλόγου, αλλά και αθλητικό ρουχισμό και αξεσουάρ, προσφορά του καταστήματος αθλητικών ειδών “Dimitrioglou Sport est.1973” και της εταιρείας αθλητικών ειδών Erreà & Giannis Panousis Sportswear.
Όσες/οι δεν τα κατάφεραν να συμμετάσχουν στις ομαδικές προπονήσεις, ανέβασαν την ατομική τους προπόνηση στην ομάδα του Συλλόγου (Σ.Μ.ΑΧ. "ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΗΣ") στην εφαρμογή STRAVA και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συμμετέχοντας κι αυτοί διαδικτυακά στον παγκόσμιο εορτασμό για τη χθεσινή Ημέρα.
Το Δ.Σ. του Σ.Μ.ΑΧ. “ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΗΣ” θέλει να ευχαριστήσει τα μέλη και τους φίλους δρομείς που συμμετείχαν δια ζώσης, ή διαδικτυακά, στις δράσεις που διοργάνωσε ο Σύλλογος για τον εορτασμό της "Παγκόσμιας Ημέρας Τρεξίματος GLOBAL RUNNING DAY 2025" και επιφυλάσσεται για περισσότερες δράσεις-εκπλήξεις την επόμενη χρονιά.
Παρόλο που έχουμε ήδη εισέλθει στην καλοκαιρινή σεζόν, οι δραστηριότητες του Συλλόγου συνεχίζονται εντατικά, με ομαδικές εγγραφές σε αγώνες που θα συμμετάσχει ο Σύλλογος, όπως ο 19ος Γύρος της Λίμνης Ιωαννίνων, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν και οι ομαδικές εγγραφές για τον 42ο Αυθεντικό Μαραθώνιο, οι οποίες αναμένεται να ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο.





Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr