Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Xρυσοί Σκούφοι: «Ανέβηκαν» Δυτική Πελοπόννησος και Επτάνησα, πάλι πρώτος όλων ο Μποτρίνι

Xρυσοί Σκούφοι: «Ανέβηκαν» Δυτική Πελοπό...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Νew Entry ως πραγματική «εμπειρία» το εστιατόριο Dex.Silo.01 στο ξενοδοχείο Dexamenes της Κουρούτας

Οσο κι αν η πρωτεύουσα κρατάει διαχρονικά τα σκήπτρα στο fine dining, η απονομή των «Χρυσών Σκούφων» απέδειξε πως καταγράφεται πρόοδος στη… «γειτονιά μας».

Η Πάτρα είναι πάντα απούσα από τις βραβεύσεις στο θεσμό, όμως Μεσσηνία, Ηλεία, Επτάνησα έχουν ανεβάσει τον γευστικό πήχη.

Συγκεκριμένα, η περιοχή της Κουρούτας με τη φημισμένη παραλία, απέκτησε το πρώτο της εστιατόριο με «Σκούφο». Λειτουργεί μέσα στο ονομαστό design hotel Dexamenes  και κατά το Αθηνόραμα αποτελεί «μια από τις πιο sui generis εστιατορικές εμπειρίες στην Ελλάδα». Στο open air dining room Dex.Silo.01 τα τραπέζια βρίσκονται μέσα στην πρώην δεξαμενή κρασιού, συνδυαστικά με  multimedia προβολές, μοναδικό φωτισμό και  συγκλονιστικό soundtrack, τα οποία δομούν μοναδική ατμόσφαιρα! 

 Dex.Silo.01 στην Κουρούτα

Dex.Silo.01 στην Κουρούτα

Παραμένει με Σκούφο το Αnama στη Γιάλοβα Μεσσηνίας, όπου μέσα σε πρώην οινοποιείο μεγαλουργεί ο διακεκριμένος σεφ  Χρύσανθος Καραμολέγκος.

Στην πρώτη γραμμή και τα εστιατόρια στο Costa Navarino της Πύλου. To ασιατικό Onuki μέσα στο Costa Navarino. Το ιταλικό Pizza Sapienza στο Mandarin Oriental με στάδια γευσιγνωσίας, αλλά και το The Private Kitchen στις ίδιες εγκαταστάσεις.

 

Anama στη Γιάλοβα

Anama στη Γιάλοβα

Στη Ζάκυνθο έχουμε πια τρεις στάσεις: Το καταξιωμένο Prosilio στη Χώρα μέσα στον ολάνθιστο κήπο της σεφ Κρίστυ Καραγεώργου. Το Fiore Fine Dining στο κομψό εστιατόριο του ξενοδοχείου «Lesante Cape» που μοιάζει με πλοίο. Το Μelia μέσα στο «Lesante Blue» όπου τρώει κανείς πάνω από το νερό.

Η Κέρκυρα πέρα από το «άπιαστο» Etrusco έχει να επιδείξει πλέον και το δημοφιλές ρεστοράν Βενετσιάνικο Πηγάδι στην πλακόστρωτη πλατεία Κρεμαστής, το οποίο για πρώτη φορά μπαίνει στη λίστα. Επίσης, το πολυτελές Makris Corfu στο ξενοδοχείο Domes Miramare  

Στην Πελοπόννησο πήραν διάκριση Top Notc...

Στην Πελοπόννησο πήραν διάκριση Top Notch οι Νίκος Καραφλός («Dex.Silo.01»- Dexamenes Seaside) και Μπερτράν Βαλεζεάς («Pizza Sapienza»- Mandarin Oriental Costa Navarino). Την απονομή έκανε η Ελένη Μιχοπούλου της Nespresso

Για τα Επτάνησα βραβεύτηκαν οι Γιώργος Κ...

Για τα Επτάνησα βραβεύτηκαν οι Γιώργος Καμπίτσης ("Prosilio", Ζάκυνθος), Νίκος Ισπυρούδης ("Melia", Ξεν."Lesante Blu Beach Resort", Ζάκυνθος), Γιάννης Βλάχος ("Βενετσιάνικο Πηγάδι", Κέρκυρα), Πέτρος Δήμας και Γεράσιμος Διαμαντάτος ("Makris Corfu")

Σε πανελλαδικό επίπεδο οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι Δυτική Πελοπόννησος και Πάρος «άνθισαν» και είχαν τη μεγαλύτερη πρόοδο. Καλύτερο εστιατόριο της Ελλάδας αναδείχθηκε πάντως ξανά το κερκυραϊκό «Etrusco» του Έκτορα Μποτρίνι για 13η συνεχόμενη χρονιά, αποσπώντας 2 Χρυσούς Σκούφους με βαθμολογία 17/20.  

Aκολουθούν το Botrini’s Athens και το Delta στο Νιάρχος με βαθμούς 16,5 /20 . Μετά ξεχώρισαν με 16/20 τα: Botrini’s Σαντορίνη, Elements Σαντορίνς, Herve Πετράλωνα Αθήνας, Lauda Σαντορίνη, Pelagos Βουλιαγμένη, Squirel Χαλκιδική, Treehouse Χαλκιδική, Varoulko Seqaside Πειραιάς.

Ο απόλυτος νικητής Εκτορας Μποτρίνι βραβ...

Ο απόλυτος νικητής Εκτορας Μποτρίνι βραβεύτηκε από την υπουργό Ολγα Κεφαλογιάννη για το Etrusco της Κέρκυρας

Με βαθμολογία 16,5/20 και δύο Χρυσούς Σκ...

Με βαθμολογία 16,5/20 και δύο Χρυσούς Σκούφους για την Αθήνα βραβεύθηκαν οι 'Έκτορας Μποτρίνι (Botrini's Athens) και Δημήτρης Χριστοφιλέας- Παναγιώτης Καψάλης (Delta).

Ο 'Άνταμ Κοντοβάς του "Ex Machina&q...

Ο 'Άνταμ Κοντοβάς του "Ex Machina" παρέλαβε Βραβείο Κοινού από τον Junior brand Manager Ολυμπιακής Ζυθοποιίας και Kaiser, Ευάγγελο Κυρίτση.

Το Βραβείο Κοινού παρέλαβε το Ex Machina στο Παγκράτι του Αλεξ Κοντοβά.

 Chef Patissier για το 2025 αναδείχθηκε ο Μανώλης Στήθος. 

Η τελετή απονομής περιλάμβανε dîner de gala αφιερωμένο στη fusion γαστρονομία, με την υπογραφή του μαγειρικού διδύμου του Gucci Osteria da Massimo Botura.

Η Κάτια Δανδουλάκη με την Άννη Ηλιοπούλο...

Η Κάτια Δανδουλάκη με την Άννη Ηλιοπούλου, εμπνεύστρια και επικεφαλής των Χρυσών Σκούφων, και την πρόεδρο του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου

Ορσαλία Παρθένη,  Μάξιμος Μουμούρης και ...

Ορσαλία Παρθένη, Μάξιμος Μουμούρης και η Ναταλία Δραγούμη που παρουσίασε

Οι καλεσμένοι σεφ του Gucci Osteria da M...

Οι καλεσμένοι σεφ του Gucci Osteria da Massimo Botura.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View