Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Αμαλιάδα Νάσος Νασόπουλος Πατρινό Καρναβάλι 2025 Τέμπη ΠΑΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Δυτική Αχαΐα: Επιχειρησιακό πρόγραμμα για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων από τον δήμο

Δυτική Αχαΐα: Επιχειρησιακό πρόγραμμα γι...

Οι κύριοι άξονες του προγράμματος

Τάξη στο χάος με τα αδέσποτα ζώα επιχειρεί να βάλει η δημοτική Αρχή Δυτικής Αχαΐας, αντιμετωπίζοντας συνολικά τα προβλήματα διαχείρισης του ολοένα και αυξανόμενου πληθυσμού τους, με στόχο την ευζωία των ζώων συντροφιάς, αλλά και την προστασία της δημόσιας υγείας.

Στην τελευταία του συνεδρίαση, το Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Αχαΐας ενέκρινε ομόφωνα το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων που εισηγήθηκε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Μέριμνας Αδέσποτων Ζώων, Κωνσταντίνος Παπανικολάου.

Οι κύριοι άξονες του Επιχειρησιακού Προγράμματος είναι, η αποτελεσματική διαχείριση του πληθυσμού των αδέσποτων ζώων συντροφιάς στον Δήμο Δυτικής Αχαΐας και η εξασφάλιση της ευζωίας βάσει των πέντε διεθνώς αναγνωρισμένων ελευθεριών.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, ο Δήμος θα επικεντρώσει σε δράσεις, όπως η στείρωση όλων των αδέσποτων ζώων, η κτηνιατρική τους περίθαλψη, καταγραφή και σήμανση, η σίτιση, κ.α., καθώς και η ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των δημοτών με ενημερώσεις για την φιλοζωία στα σχολεία του Δήμου και τη διοργάνωση εκδηλώσεων για την προαγωγή της υιοθεσίας.

Να σημειωθεί πως στο Εθνικό Μητρώο Συντροφιάς από 31/3/24 έως 5/3/25 είναι καταγεγραμμένα ως αδέσποτα του Δήμου Δυτικής Αχαΐας 234 ζώα, ενώ ο αριθμός των σεσημασμένων και καταγεγραμμένων δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς είναι 200.

«Το θέμα των αδέσποτων ζώων συντροφιάς αποτελεί μείζον κοινωνικό πρόβλημα που τα τελευταία χρόνια διογκώνεται. Ως Δήμος έχουμε επωμιστεί την ευθύνη της διαχείρισής του και έχουμε τη βούληση να κάνουμε το καλύτερο δυνατόν, κάτι άλλωστε που αποδεικνύουμε καθημερινά με τη συνεργασία μας τόσο με το φιλοζωικό σωματείο της περιοχής, όσο και με αρκετούς εθελοντές φιλόζωους που προσφέρουν πολύτιμη βοήθεια. Εστιάζουμε εκτός από τη μέριμνα των αδέσποτων ζώων με στειρώσεις, σίτιση και κτηνιατρική περίθαλψη σε προγράμματα υιοθεσιών και αναδοχής με σκοπό την ελαχιστοποίηση του πληθυσμού τους. Προτεραιότητα είναι η εξάλειψη του φαινομένου των αδέσποτων, η αρμονική συνύπαρξη ανθρώπων- ζώων και η ελαχιστοποίηση της έκθεσης πολιτών σε ατυχήματα- επιθέσεις που εμπλέκονται ζώα», τόνισε ο κ. Παπανικολάου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις