Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πήραν από τον Χίτλερ τον τίτλο του επίτιμου δημότη- Κάλλιο αργά...

Πήραν από τον Χίτλερ τον τίτλο του επίτι...

"Ο τίτλος συμβολικά και για προληπτικούς λόγους ανακαλείται"

Το δημοτικό συμβούλιο της αυστριακής πόλης Μπράουναου, γενέτειρας του Αδόλφου Χίτλερ, αποφάσισε ομόφωνα να ανακαλέσει τον τίτλο του επίτιμου δημότη που είχε δοθεί στον δικτάτορα και αποτελούσε αιτία πολεμικής τις τελευταίες εβδομάδες, όπως ανέφερε σε σημερινή ανακοίνωσή της η δημαρχία τη πόλης. "Αν και δεν υπάρχουν αρχειακά στοιχεία που να επιβεβαιώνουν ότι η πόλη Μπράουναου αμ Ιν απένειμε στον Αδόλφο Χίτλερ τον τίτλο του επίτιμου δημότη, ο τίτλος συμβολικά και για προληπτικούς λόγους ανακαλείται", σύμφωνα με την ανακοίνωση, την οποία επικαλείται το Αυστριακό Πρακτορείο.

Η κοινότητα του Ράνσχοφεν, όπου γεννήθηκε ο Χίτλερ, τον έκανε επίτιμο δημότη το 1933. Το Ράνσχοφεν ενσωματώθηκε στο δήμο του Μπράουναου το 1939.
Η πόλη Μπράουναου ανακάλεσε επίσης το δικαίωμα παραμονής που του είχε δοθεί στον Χίτλερ το 1938, χρονιά κατά την οποία η ναζιστική Γερμανία προσάρτησε την Αυστρία.

"Με αυτή την απόφαση το δημοτικό συμβούλιο της Μπράουναου έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα και ανέλαβε την πολιτικοϊστορική της ευθύνη", εκτίμησε ο δήμαρχος Γιοχάνες Βάιντμπαχερ, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Πολλές αυστριακές πόλεις έκαναν τον Χίτλερ επίτιμο δημότη τους όσο εκείνος βρισκόταν στην εξουσία.

Η αυστριακή πόλη Άμστετεν ανακάλεσε τον Μάιο τον τίτλο του επίτιμου δημότη που του είχε δοθεί, προκαλώντας αναταραχή όταν δύο μέλη του δημοτικού συμβουλίου τα οποία πρόσκειται στο δεξιό Κόμμα της Ελευθερίας απείχαν από την ψηφοφορία με τη δικαιολογία ότι δεν ήταν απαραίτητη η ανάκληση του τίτλου διότι δεν ισχύει πλέον αφού ο Χίτλερ έχει πεθάνει.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις