Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Ολυμπιακοί Αγώνες Παρίσι 2024 Αιγιάλεια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BEAUTY

/

Ωραιότερες από ποτέ αυτό το καλοκαίρι, οι καινούριες θεραπείες που συστήνουν οι experts δερματολόγοι

Ωραιότερες από ποτέ αυτό το καλοκαίρι, ο...

Λάμπρος Ντιντής και Χαριτίνη Πετροπούλου παρουσιάζουν τις λύσεις σε όσα μας απασχολούν στην εμφάνισή μας, σε πρόσωπο και σώμα

Το καλοκαίρι κατέφθασε. Πόσο έτοιμες νιώθουμε να "εκθέσουμε" το κορμί μας στην παραλία και να δείχνουμε καλλίγραμμες με το σορτσάκι και το μπικίνι μας; Επιπλέον, κατορθώσαμε τους περασμένους μήνες να αντιμετωπίσουμε τα σημάδια του χρόνου που δείχνουν κουρασμένη την όψη του πρόσωπου μας; Οι ειδικοί επιστήμονες λένε πως υπάρχουν καινοτόμα "όπλα" στις υπηρεσίες της ομορφιάς ώστε να αποκτήσουμε την εμφάνιση που ποθούμε. Θεραπείες επαναστατικές από το διεθνές, υπερσύγχρονο στερέωμα της αισθητικής δερματολογίας. Ακόμα και στη διάρκεια των θερινών μηνών προλαβαίνουμε να ανατρέψουμε όσα μας ενοχλούν. Εγγυημένα. 

 

Η δερματολόγος Χαριτίνη Πετροπούλου, διδάκτωρ Παν/μίου Αθηνών, προτείνει κάποιες από τις πιο δραστικές μεθόδους της αισθητικής δερματολογίας για ανανέωση του προσώπου και σμίλευση της σιλουέτας, οι οποίες μπορούν να γίνουν άμεσα, γρήγορα και αναίμακτα καθ’ όλη τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου. Συγκεκριμένα, συστήνει:

  • Μεσοθεραπεία πρόσωπου ή Skin boosters

Αν θέλουμε να βελτιώσουμε την υφή του δέρματος, να μειώσουμε τις ρυτίδες, να ενυδατώσουμε σε βάθος το πρόσωπο και να προλάβουμε τη φωτογήρανση, δραστική λύση αποτελεί η εφαρμογή της μεσοθεραπείας (ετερόλογης ή αυτόλογης) ή τα Skin boosters.

Η ετερόλογη μεσοθεραπεία αποτελείται από πολυβιταμινούχα σκευάσματα, πεπτίδια, υαλουρονικό ή πολυνουκλεοτίδια, ενώ η αυτόλογη (PRP) από το δικό σας αίμα. Πραγματοποιείται με μικρούς νυγμούς, διαρκεί μερικά λεπτά και τονώνει το δέρμα.

Τα Skin Boosters που είναι υβρίδια ανάμεσα στα fillers (αυξητικά υλικά) και τα μεσοθεραπευτικά διαλύματα διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου. Τα υλικά αυτά, περιέχουν ενισχυμένους αντιοξειδωτικούς παράγοντες και ακόμα υψηλότερη περιεκτικότητα σε υαλουρονικό οξύ, με αποτέλεσμα να σμιλεύουν την επιδερμίδα του προσώπου ή του ντεκολτέ  και να προσδίδουν εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

  • Κρυολιπόλυση

Για καλλίγραμο σώμα εν όψει καλοκαιριού προτείνεται κρυολιπόλυση (μείωση τοπικού λίπους) και RF (σύσφιξη με ραδιοσυχνότητες). Οι θεραπείες αυτές μπορούν να γίνουν όλους τους καλοκαιρινούς μήνες αφήνοντας ένα αψεγάδιαστο δέρμα.

Η κρυολιπόλυση είναι μια απλή και ασφαλής μέθοδος αντιμετώπισης του προβλήματος του τοπικού πάχους. Κατά τη θεραπεία, προκαλούμε την ελεγχόμενη ψύξη του λίπους και κατά συνέπεια, την κρυσταλλοποίηση των λιποκυττάρων. Τα κρυσταλλωμένα λιποκύτταρα αποδομούνται και απομακρύνονται από το σώμα μας σε μερικές εβδομάδες, αλλάζοντας το περίγραμμα του σώματός μας και κάνοντας τη σιλουέτα μας πιο νεανική και ελκυστική. Οι κεφαλές του μηχανήματος που εφαρμόζονται φέρουν ειδικούς αισθητήρες, έτσι ώστε η θερμοκρασία να διατηρείται σταθερή και απόλυτα ελεγχόμενη, καθιστώντας τη θεραπεία ασφαλέστατη.

Τα αποτελέσματα είναι ορατά λίγες εβδομάδες μετά την κάθε συνεδρία, ενώ για περίπου 2 μήνες ο ασθενής συνεχίζει να βλέπει βελτίωση στο σώμα του.

  • RF - Σύσφιξη με ραδιοσυχνότητες

Η χρήση των ραδιοσυχνοτήτων στον χώρο της αισθητικής βασίζεται στη διοχέτευση ενέργειας στις βαθύτερες στιβάδες του δέρματος. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, δημιουργούνται διαθερμικά κύματα, τα οποία ενεργοποιούν τους ινοβλάστες και προάγουν την παραγωγή κολλαγόνου, ελαστίνης και υαλουρονικού οξέος.

Υπάρχουν ορατά αποτελέσματα σε:

  • Διαμόρφωση του περιγράμματος και βελτίωση της υφής της επιδερμίδας
  • Τόνωση της ελαστικότητας του δέρματος
  • Σύσφιξη του δέρματος
  • Βελτίωση της σιλουέτας

Η κ. Πετροπούλου επισημαίνει: "Η επιλογή και ο συνδυασμός των θεραπευτικών πρωτοκόλλων πρέπει να γίνεται από εξειδικευμενο και έμπειρο δερματολόγο για να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα".

 

 

 

 

Βιογραφικό

Η δερματολόγος – αφροδισιολόγος Χαριτίνη Πετροπούλου είναι διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και ειδικεύθηκε στη δερματολογία στο Νοσοκομείο «Α. Συγγρός».

Μετεκπαιδεύτηκε στο Ινστιτούτο Δερματολογίας St. John’s, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο St. Thomas’ του Λονδίνου στην παιδοδερματολογία, στην κλινική Laser, στις ειδικές κλινικές για Πομφολυγώδη Νοσήματα, στην κλινική για Δερματοπάθειες της Κύησης και στο εργαστήριο Ανοσοπαθολογίας.

Συμμετείχε ενεργά στα εξωτερικά ιατρεία Παιδιατρικής Δερματολογίας καθώς και στο παιδιατρικό ιατρείο Πομφολυγώδους Επιδερμόλυσης και άλλων Δερματικών Γενετικών Νοσημάτων στο Guy’s Hospital, του Λονδίνου. Επίσης συμμετείχε στα μετεκπαιδευτικά σεμινάρια αισθητικής δερματολογίας του Royal College του Λονδίνου.

Διατηρεί δυο ιατρεία στην Πάτρα και στο Ρίο Αχαϊας από το 2006. Συμμετέχει και ενημερώνεται για όλες τις νέες εξελίξεις στο χώρο της Δερματολογίας σε πολλά συνέδρια κάθε χρόνο εντός και εκτός Ελλάδας.

Info:

Dr. Χαριτίνη Πετροπούλου, MD, PhD

Αράτου 12 & Μαιζώνος, Πάτρα

Τ.: 2610220839

www.dermaesthetics.gr

FB: Charitini Petropoulou – Dermaesthetics

Insta: dermaesthetics.gr

 

Ο Λάμπρος Ντιντής είναι ιατρός δερματολόγος - αφροδισιολόγος, με πολυετή εμπειρία στην κλινική δερματολογία - αφροδισιολογία και στην χρήση laser. Μάς συστήνει τις καλύτερες θεραπείες για την καλοκαιρινή περίοδο, με άμεσα αποτελέσματα σε πρόσωπο και σώμα. Συγκεκριμένα, προτείνει:

  • Ενέσιμη λιποδιάλυση

Η ενέσιμη θεραπεία λιποδιάλυσης αποτελεί μία από τις πιο δημοφιλείς και αποτελεσματικές μεθόδους για τη μείωση του τοπικού λίπους στο σώμα. Πρόκειται για μια διαδικασία που χρησιμοποιεί ειδικές ενέσιμες ουσίες για τη διάλυση των λιποκυτταρων, με αποτέλεσμα τη σύσφιξη της περιοχής και τη μείωση του τοπικού λίπους.

Η διαδικασία της ενέσιμης λιποδιάλυσης γίνεται με την χρήση ενέσεων που περιέχουν ενεργά συστατικά όπως, δεοξυχολικό οξύ ή και διάφορα αλλά ένζυμα. Αυτά τα συστατικά σπάνε τα λιπώδη κύτταρα, επιτρέποντας στο σώμα να τα απομακρύνει φυσιολογικά. Μετά την εφαρμογή μπορεί να εμφανιστεί μια σχετική ερυθρότητα ή κάποιο ελαφρύ οίδημα τα οποία υποχωρούν πλήρως λίγες ημέρες μετά τη θεραπεία. Τα αποτελέσματα είναι εμφανή από τη δεύτερη συνεδρία και είναι ΜΟΝΙΜΑ.

Η ενέσιμη θεραπεία λιποδιάλυσης είναι κατάλληλη για περιοχές του σώματος που είναι δύσκολο να αφαιρεθεί το λίπος με δίαιτα και άσκηση, όπως οι περιοχές του σαγονιού των μηρών, της κοιλιάς, και των γλουτών. Είναι σημαντικό, ωστόσο, να γίνεται πάντα υπό την επίβλεψη ενός ειδικού για να αποφευχθούν πιθανοί κίνδυνοι και παρενέργειες.

  • Υδροδερμοαπόξεση

Ο βαθύς καθαρισμός αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της σωστής ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας. Αν και η καθημερινή καθαριότητα είναι σημαντική, ο βαθύς καθαρισμός προσφέρει μια πιο εκ βάθους αποτελεσματική διαδικασία που αφαιρεί νεκρά κύτταρα, ρύπους, συσσωρευμένο σμήγμα και θα αφήσει το δέρμα καθαρό, αναζωογονημένο, ενυδατωμένο και λαμπερό.

H Υδροδερμοαπόξεση είναι μια μη επεμβατική, πολλαπλών βημάτων θεραπεία καθαρισμού του προσώπου, η οποία συνδυάζει τα πλεονεκτήματα της Υδροδερμοαπόξεσης (hydradermabrasion), του Χημικού Peeling, της εξαγωγής του Σμήγματος, της Ενυδάτωσης και της Αντιοξειδωτικής Προστασίας.

Πραγματοποιείται όλους τους μήνες του χρόνου και δεν απαιτεί χρόνο αποκατάστασης".

  • Mεσοθεραπεία

Η μεσοθεραπεία είναι η έγχυση διαφόρων ευεργετικών ουσιών και βιταμινών στους εν τω βάθει ιστούς του δέρματος με σκοπό τη βαθιά ενυδάτωση και αποκατάστασή τους.

Είναι μια ενέσιμη θεραπεία βιοαναζωογόνησης που μεταφέρει στο χόριο ένα antiaging κοκτέιλ που του επιτρέπει να καταπολεμά αποτελεσματικά ρυτίδες, μαύρους κύκλους, χαλάρωση, ξηρότητα, πανάδες και κυτταρίτιδα.

Με την μεσοθεραπεία μπορείτε να θωρακίσετε το δέρμα σας από τις υψηλές θερμοκρασίες, αλλά και τις βλαβερές συνέπειες της έκθεσης στην ηλιακή ακτινοβολία. Έτσι, το φθινόπωρο το δέρμα σας θα παραμένει ενυδατωμένο, και λαμπερό.

 

 

Βιογραφικό

Ο Λάμπρος Ντιντής είναι δερματολόγος - αφροδισιολόγος με πολυετή εμπειρία στην κλινική δερματολογία - αφροδισιολογία και στην χρήση laser.

Έχει ειδικευτεί σε μεγάλα νοσοκομεία της Σουηδίας και ασχολήθηκε εκτενώς με τον καρκίνο του δέρματος, επικεντρώνοντας στην πρώιμη διάγνωση και δερματοχειρουργική αντιμετώπιση.

Μετεκπαιδεύτηκε στην Αισθητική Δερματολογία στη Sergio Noviello Academy στο Μιλάνο, εστιάζοντας σε ενέσιμες θεραπείες όπως το botox και το υαλουρονικό.

Μετά από πολυετή εμπειρία, δημιούργησε ένα σύγχρονο ιατρείο στο κέντρο της Πάτρας, εξοπλισμένο με τα πιο σύγχρονα μηχανήματα για κλινική και αισθητική δερματολογία.

Στόχος του είναι να προσφέρει υψηλής ποιότητας φροντίδα για την υγεία και την ομορφιά του δέρματος, αξιοποιώντας τη γνώση, την εμπειρία και τη διαρκή εκπαίδευση.

Info:

Λάμπρος Ντιντής

Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος

Κορίνθου 208, Πάτρα

Τ.: 2616009260

Lnderma.gr

facebook.com/LNderma

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View