Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Ολυμπιακοί Αγώνες Παρίσι 2024 Αιγιάλεια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Κοινοβουλευτική αναφορά στον Άδωνι Γεωργιάδη από την βουλευτή Αχαΐας Σία Αναγνωστοπούλου

Κοινοβουλευτική αναφορά στον Άδωνι Γεωργ...

Με θέμα: «Άμεση ανάγκη παράτασης – ανανέωσης των συμβάσεων του Επιστημονικού προσωπικού της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Ν. Αχαΐας του ΓΝΠ «Άγιος Ανδρέας»

Κοινοβουλευτική αναφορά προς τον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη κατέθεσε η βουλευτής Αχαΐας της Νέας Αριστεράς, Σία Αναγνωστοπούλου σχετικά με την επιστολή του επιστημονικού προσωπικού της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Ν. Αχαΐας του ΓΝΠ «Άγιος Ανδρέας» μέσω της οποίας ζητά την παράταση-ανανέωση των συμβάσεων τους ώστε να συνεχιστεί η λειτουργία της Κινητής Μονάδας.

Σύμφωνα με την επιστολή, η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Ν. Αχαΐας του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Άγιος Ανδρέας» από το 2019 μέχρι και σήμερα εξυπηρετεί τις ανάγκες των ασθενών με ψυχική νόσο του Νομού Αχαΐας.

Στη διάρκεια της λειτουργίας της έχει προσφέρει τις υπηρεσίες της σε 1000 ασθενείς με κάθε βαθμού σοβαρότητας ψυχική νόσο, με επισκέψεις κατ΄οίκον στον τόπο διαμονής τους και τακτικά ιατρεία στα Κέντρα Υγείας του Νομού. Η κατάργηση, αλλά ακόμα και η προσωρινή διακοπή της Κινητής Μονάδας, θα είχε ως αποτέλεσμα την παραμέληση και τελικά την υποτροπή των συμπολιτών μας με σοβαρή ψυχική νόσο, καθώς επίσης, την ταλαιπωρία των οικογενειών τους και την αποδυνάμωση όλων των συνεργαζόμενων δομών.

Αν η Κινητή σταματήσει να λειτουργεί με την υπόσχεση της επαναπρόσληψης του προσωπικού, οι ασθενείς θα μείνουν ακάλυπτοι α) χωρίς ψυχιατρική παρακολούθηση, β) χωρίς νοσηλευτική φροντίδα, τουλάχιστον 50 ασθενείς με τακτική  ενέσιμη αγωγή και πολλοί περισσότεροι με καθημερινή φαρμακευτική αγωγή, γ) χωρίς ψυχολογική υποστήριξη των ιδίων και των φροντιστών τους για την διαχείριση της νόσου και δ) χωρίς την δυνατότητα παροχής κοινωνικών υπηρεσιών για την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης τους. Αυτό συνεπάγεται κυρίως την ραγδαία αύξηση των υποτροπών με αποτέλεσμα την νοσηλεία τους και με αμφίβολη την επαναφορά τους στην τωρινή κατάσταση, για την οποία το προσωπικό τη Κινητής έχει επενδύσει από 1-4 χρόνια για κάθε έναν από αυτούς.

Το αρμόδιο Υπουργείο Υγείας οφείλει να διορθώσει το γραφειοκρατικό και τυπικό θέμα που έχει προκύψει και να παρατείνει- ανανεώσει τις συμβάσεις του επιστημονικού προσωπικού ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Ν. Αχαΐας του ΓΝΠ «Άγιος Ανδρέας».

Η πραγματικότητα είναι πως στο νομό μας χρειαζόμαστε παραπάνω από μία Κινητές Μονάδες. Ας μη χάσουμε τουλάχιστον αυτή τη μια που έχουμε, υπογραμμίζει στην ανακοίνωση της η κ. Αναγνωστοπούλου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις