Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Ολυμπιακοί Αγώνες Παρίσι 2024 Αιγιάλεια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Λαμπρός εορτασμός στον Άγιο Θεράποντα στου Ζωγράφου χοροστατούντος του Μητροπολίτη Πατρών

Λαμπρός εορτασμός στον Άγιο Θεράποντα στ...

Στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό στην Αθήνα έχει μάλιστα μεταφερθεί από την Δευτέρα 13-5 απότμημα της Τιμίας Χείρας του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα, από την Ιερά Μητρόπολη Πατρών

Με ιδιαίτερη εκκλησιαστική λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέστηκε το πρωί της Τρίτης 14 Μαΐου 2024, η Αρχιερατική Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Θεράποντος στου Ζωγράφου, στην Αθήνα.

Μάλιστα η Θεία Λειτουργία όπου προεξήρχε & κήρυξε το Θείο λόγο, ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος πλαισιούμενος από τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού π. Χαράλαμπο (Χαραλάμπη) Πανόπουλο, τους εφημέριους και κληρικούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, μεταδόθηκε ζωντανά από το κανάλι της Μητροπόλεως Πατρών, Λύχνο.

Την Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 πραγματοποιήθηκε η υποδοχή αποτμήματος της Τιμίας Χείρας του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα, από την Ιερά Μητρόπολη Πατρών που μετέφερε στου Ζωγράφου ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ο οποίος και αναφέρθηκε στην θερμή υποδοχή που επιφύλαξαν οι πιστοί της ενορίας του Αγίου Θεράποντος στου Ζωγράφου.

Όπως αναφέρει το σάιτ romfea.gr, η εικόνα του Αγίου Θεράποντος που τίθεται φέτος για προσκύνημα φιλοτεχνήθηκε ειδικά για την επέτειο των 100 χρόνων ως προστάτη της πόλης του Ζωγράφου.

Ο Μητροπολίτης Πατρών αφού εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς το πρόσωπο του Μακαριοτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, αναφέρθηκε στον εορτάζοντα Άγιο Θεράπων, που η εκκλησία μας τιμά στις 14-5 και στην ευλογία να προσκυνήσουν οι πιστοί του Ζωγράφου και όχι μόνο, στον Ιερό αυτό Ναό απότμημα της Τιμίας Χείρας του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτόκλητου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε τον Προϊστάμενο του Ναού π. Χαραλάμπη εκφράζοντας παράλληλα την χαρά του που με αφορμή την έλευση του αποτμήματος της Τιμίας Χείρας του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα βρέθηκε στον Ιερό Ναό για να προεξάρχει της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας.

Από την πλευρά του ο Προϊστάμενος του Ναού π. Χαραλάμπης εξέφρασε προς τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πατρών τις εγκάρδιες ευχαριστίες του που λάμπρυνε με την παρουσία του τη φετινή πανήγυρη και ευχήθηκε ο Θεός να του δίνει δύναμη.

Μαζί με τον κ. Χρυσόστομο είναι και ο Διάκονος Σεραφείμ.

Η Ιερά & Χαριτόβρυτος Χείρα του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα θα παραμείνει στον Ιερό Ναό στου Ζωγράφου μέχρι την Κυριακή 26 Μαΐου 2024 προς ευλογία όλων των πιστών.

Οι φωτ. είναι από την ανάρτηση του σάιτ romfea.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις