Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καιρός: Έρχονται 35άρια– Το πρώτο ισχυρό κύμα ζέστης

Καιρός: Έρχονται 35άρια– Το πρώτο ισχυρό...

Εν τω μεταξύ, το προσεχές διήμερο θα έχουμε βροχές, τοπικές καταιγίδες και αφρικανική σκόνη σε μεγάλο μέρος της χώρας

Ο καιρός θα είναι άστατος τις επόμενες ημέρες, καθώς αναμένεται να ξεσπάσουν βροχές και καταιγίδες, ενώ από την επόμενη εβδομάδα βιώσουμε την εισβολή ενός ισχυρού κύματος ζέστης.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη του διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά, τα φαινόμενα θα είναι έντονα κατά τη διάρκεια της νύχτας σε: Μακεδονία, Θεσσαλία, βόρεια Εύβοια και ανατολική Στερεά.

«Στα κεντρονότια τμήματα της χώρας, εκτιμώ ότι μπορεί να δούμε και θερμοκρασίες άνω των 35 βαθμών Κελσίου»
Την Παρασκευή (10/05) η κακοκαιρία θα επεκταθεί, με αποτέλεσμα να βρέχει σχεδόν σε όλη τη χώρα. Ο Θοδωρής Κολυδάς στην ανάρτησή του αναφέρει: «Μεταβολή του καιρού στη χώρα με βροχές και καταιγίδες κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα τη νύχτα θα ενταθούν στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη βόρεια Εύβοια και το βόρειο τμήμα της ανατολικής Στερεάς (Φθιώτιδα).

Την Παρασκευή βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Τα φαινόμενα τις πρωινές ώρες θα είναι πρόσκαιρα ισχυρά στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη βόρεια Εύβοια, το βόρειο τμήμα της ανατολικής Στερεάς (Φθιώτιδα) και την Κρήτη».

Καλλιάνος: «Ίσως έχουμε το πρώτο ισχυρό κύμα ζέστης με 35 βαθμούς»
Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο, αύριο Παρασκευή 10/5 και το Σάββατο 11/5 αναμένονται βροχές, τοπικές καταιγίδες και αφρικανική σκόνη σε μεγάλο μέρος της χώρας. Τα καιρικά φαινόμενα θα είναι περισσότερο έντονα σε Ήπειρο, Δυτική Μακεδονία, Κεντρική Μακεδονία και Κρήτη όπου θα εκδηλωθούν έντονες καταιγίδες.

Ωστόσο, όπως ανέφερε ο Γιάννης Καλλιάνος στο Mega, «ίσως έχουμε το πρώτο ισχυρό κύμα ζέστης, μετά τις 15 Μαΐου».

«Θα σας δώσω μια τελευταία πληροφορία. Ίσως, πάμε πολύ μακριά βέβαια, ξέρεις ότι ποτέ δεν κάνω εκτιμήσεις για τόσο μακριά, ίσως, μετά τις 15 Μαΐου έχουμε το πρώτο ισχυρό κύμα ζέστης το οποίο θα μας απασχολήσει. Θα το δούμε όμως και τις επόμενες ημέρες γιατί ακόμα δεν έχει ΄΄κλειδώσει΄΄. Στα κεντρονότια τμήματα της χώρας, εκτιμώ ότι μπορεί να δούμε και θερμοκρασίες άνω των 35 βαθμών Κελσίου. Αλλά επαναλαμβάνω, ακόμα είμαστε πολύ μακριά, υπάρχει διχογνωμία μεταξύ των μοντέλων, αλλά φαίνεται ότι τα μοντέλα πάνε προς αυτό το σενάριο. Δηλαδή, μετά τις 15-16 Μαΐου, χονδρικά και ενδεικτικά πάντα, να έχουμε ένα ισχυρό κύμα ζέστης για την εποχή», ανέφερε ο μετεωρολόγος του Mega.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις