Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Πασχαλινή ιερά πανήγυρη στις 9 και 10 Μαΐου στο ναό Αγίου Νικολάου

Πάτρα: Πασχαλινή ιερά πανήγυρη στις 9 κα...

Θα τιμηθεί η μετακομιδή των ιερών λειψάνων του Αγίου Νικολάου του θαυματουργού

Πασχαλινή ιερά πανήγυρη θα έχει ο ιερός ναός Αγίου Νικολάου Πατρών καθώς στις 10 Μαϊου θα τιμηθεί η μετακομιδή των ιερών λειψάνων του Αγ. Νικολάου του θαυματουργού.

Ο εορτασμός όπως είδαμε στο πρόγραμμα είναι διήμερος, και ξεκινά την Πέμπτη 9-5 στις 19.00 με τον εσπερινό μετ’ αρτοκλασίας όπου θα προεξάρχει και θα μιλήσει ο αρχιμανδρίτης π. Θεόκλητος Παντελίδης. Θα ακολουθήσει στις 21.30 ιερά αγρυπνία και ανήμερα το πρωί την Παρασκευή 10-5 θα ψαλεί η Θεία λειτουργία προεξάρχοντος του ηγούμενου του μοναστηριού της Παναγίας Γηροκομήτισσας, αρχιμανδρίτη π. Συμεών Χατζή.

Στις 19.00 την Παρασκευή 10-5 θα γίνει ο αγιασμός κατά την Αγιορείτικη τάξη και θα ακολουθήσει ιερά λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Νικολάου. Θα προεξάρχει ο πρωτοπρεσβύτερος π. Παναγιώτης Θωμάς από την ενορία της Αγ. Μαρίνας Μακρυγιάννη. Ο 2ήμερος εορτασμός του δημοφιλούς και αγαπητού αγίου θα ολοκληρωθεί με ιερά αγρυπνία στις 22.00.

Βέβαια να μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε πως τη μέρα αυτή πανηγυρίζει η ιστορική Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Σπάτων στη Δυτική Αχαΐα που ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Ηλείας. Το μοναστήρι που κατακλύζεται από πιστούς στην πανήγυρη του, κτίσθηκε πριν 200 περίπου χρόνια στο σημείο όπου ευρέθηκε η ιερή εικόνα του Αγίου Νικολάου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις