Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Ευρωεκλογές 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Χάος με την γη υψηλής παραγωγικότητας

Πάτρα: Χάος με την γη υψηλής παραγωγικότητας
Ξανάλατος Νίκος

Μεγάλος όγκος εγκλωβισμένων φακέλων στο πολεοδομικό γραφείο

Περισσότερες από 1200 αιτήσεις για πολεοδομική άδεια εκκρεμούν στον Δήμο Πατρέων, εξαιτίας των εγκυκλίων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, για προστασία της γης υψηλής παραγωγικότητας.  Η αρμόδια Αντιδήμαρχος Λένα Καλεντζώτη αφήνει αιχμές για τις τοπικές υπηρεσίες του Υπουργείου, τονίζοντας ότι εφαρμόζουν τις διατάξεις με τρόπο που προκαλεί στους πολίτες ανυπέρβλητα εμπόδια, την στιγμή που στην υπόλοιπη Ελλάδα τα όποια προβλήματα ξεπεράστηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπάλληλοι εφαρμόζουν το νόμο με την απόλυτα στενή του υπόσταση, ενώ όπως λένε μηχανικοί, θα μπορούσαν να κάνουν αυτοψία στα οικόπεδα για τα οποία  οι ιδιοκτήτες τους έχουν υποβάλει αίτημα για άδεια οικοδομής, ώστε να διαπιστώσουν ότι δεν είναι… αμπελώνες!!!

Να σημειωθεί ότι υπάρχουν περιοχές χωρίς καμιά καλλιέργεια και τώρα σύμφωνα με το νομοσχέδιο, χαρακτηρίζονται ως γη που καλλιεργούνται αμπέλια υψηλής παραγωγικότητας!

Με τον τρόπο αυτό οι αρμόδιοι υπάλληλοι θα διαπίστωναν, ότι δεν υφίσταται η πιθανότητα να εμπίπτουν στην υπό γενική αμφισβήτηση διάταξη και θα μπορούσαν να τα αποδεσμεύσουν και μαζί να απαλλάξουν από την αγωνία και την ταλαιπωρία δεκάδες ιδιοκτήτες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις