Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: «Βαρύ όνομα» του αντιεξουσιαστικού χώρου ο 38χρονος που συνελήφθη για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση

Πάτρα: «Βαρύ όνομα» του αντιεξουσιαστικο...

Οι 5 ενέργειες της «Ομάδας Σύμπραξης Εκδίκησης»

38χρονος συνελήφθη στην Πάτρα από την Αντιτρομοκρατική, το μεσημέρι της Δευτέρας, έπειτα από ένταλμα σύλληψης, για τη συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης».

Οι Αρχές εξέτασαν ηλεκτρονικά μέσα του συλληφθέντα τα οποία εστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αθήνας και προέκυψαν στοιχεία από τα οποία σχηματίστηκε η κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία σε βάρος του.

Πρόκειται για ένα από τα «βαριά» ονόματα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ενώ πρόσφατα είχε συλληφθεί για άλλη υπόθεση.

Τοτε είχαν κατασχεθεί τα ηλεκτρονικά μέσα που είχαν βρεθεί στην κατοχή του τα οποια και εστάλησαν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια.

Εκει προέκυψαν στοιχεία τα οποία διαβιβάστηκαν στην αντιτρομοκρατικη και στην Εισαγγελία, με αποτέλεσμα τελικά να εκδοθει σε βαρος του ένταλμα σύλληψης.

Υπενθυμίζεται οτι η «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης», σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, εμπλέκεται σε τουλάχιστον 5 τρομοκρατικές ενέργειες.

Ανάμεσα σε αυτές εινει και η αποστολή του δέματος - βόμβα στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, στις 12 Φεβρουαρίου 2024.

Οι 5 ενέργειες της «Ομάδας Σύμπραξης Εκδίκησης»
αποστολή παγιδευμένου με εκρηκτική ύλη φακέλου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, στις 12-02-2024,
έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού σε υποκατάστημα τράπεζας στα Πετράλωνα στις 25-01-2024,
έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στις 13-11-2023 σε κτιριακό συγκρότημα στην Κηφισιά
ρίψη χειροβομβίδας στις 08-07-2023 σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας σωφρονιστικού υπαλλήλου
ρίψη χειροβομβίδας και έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στις 24-06-2023 σε αυλή οικίας στη Λάρισα

Τον περασμένο μήνα κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτικής αρχής και εισαγγελέα άλλοι έξι για συμμετοχή στην ίδια τρομοκρατική οργάνωση, στην οποία αποδίδονται πέντε τρομοκρατικές ενέργειες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λάρισα.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και δύο εν ενεργεία στρατιωτικοί με την ιδιότητα του πυροτεχνουργού. Οι τέσσερις από τους έξι κατηγορούμενους αρνήθηκαν το κατηγορητήριο σε βάρος του, ένας εξ αυτών, ηλικίας 36 ετών, αποδέχθηκε μόνο μια επιμέρους πράξη και ο ένας πυροτεχνουργός τήρησε το δικαίωμα της σιωπής.

Ειδικότερα, ο 36χρονος, φέρεται να αποδέχθηκε μόνο ότι ήταν ο οδηγός της μοτοσικλέτας που χρησιμοποιήθηκε ως μέσο διαφυγής, στη βομβιστική επίθεση στην Εθνική Τράπεζα στα Πετράλωνα, αρνούμενος όλες τις άλλες πράξεις που του καταλογίζονται. Τέλος, η νεαρή συγκατηγορούμενή του για την ίδια υπόθεση, φέρεται να υποστήριξε ότι βρέθηκε με το αυτοκίνητό της στον τόπο της επίθεσης στα Πετράλωνα, αλλά δε γνώριζε τι επρόκειτο να συμβεί.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας: “Από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.), με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και της Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη στην Πάτρα, μεσημβρινές ώρες σήμερα (22 Απριλίου 2024), 38χρονος ημεδαπός, σε εκτέλεση σχετικού Εντάλματος Σύλληψης Ανακριτή Αθηνών για συμμετοχή στην Τρομοκρατική Οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης (Σχετ. η από 27-02-2024 Ανακοίνωση του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας). Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί ενώπιον των αρμοδίων Δικαστικών Αρχών”.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις