Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

TikTok Lite: Η ΕΕ απειλεί να μπλοκάρει την εφαρμογή - «Είναι εθιστικό σαν τα τσιγάρα»

TikTok Lite: Η ΕΕ απειλεί να μπλοκάρει τ...

Γιατί ανησυχεί η Κομισιόν

Η Ευρωπαϊκή Ένωση κίνησε τη Δευτέρα διαδικασία κατά του TikTok της ByteDance και απείλησε να αναστείλει το πρόσφατα εγκαινιασμένο πρόγραμμα ανταμοιβών TikTok Lite, όπου οι χρήστες μπορούν να κερδίζουν πόντους για να κάνουν like σε περιεχόμενο ή να προσκαλούν φίλους στην εφαρμογή.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο εκτελεστικός βραχίονας της ΕΕ, δήλωσε ότι η TikTok είχε 24 ώρες για να υποβάλει έκθεση αξιολόγησης κινδύνου για το TikTok Lite ή να αντιμετωπίσει πρόστιμα. Η εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης έλαβε προθεσμία έως τις 3 Μαΐου για να παράσχει περαιτέρω ζητούμενες πληροφορίες.

Γιατί ανησυχεί η Κομισιόν
Η Επιτροπή δήλωσε ότι ανησυχεί για το «Πρόγραμμα εργασιών και ανταμοιβής» του TikTok Lite που ξεκίνησε «χωρίς προηγούμενη επιμελή αξιολόγηση των κινδύνων που συνεπάγεται, ιδίως εκείνων που σχετίζονται με την εθιστική επίδραση των πλατφορμών».

Τα παιδιά πιστεύεται ότι διατρέχουν κίνδυνο, δεδομένης της υποψίας ότι δεν υπάρχουν αποτελεσματικοί μηχανισμοί επαλήθευσης της ηλικίας στο TikTok, δήλωσε η ΕΕ.

Η έρευνα αποτελεί τη δεύτερη επίσημη διαδικασία που κινεί η ΕΕ κατά της εταιρείας μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Τον Φεβρουάριο, η ΕΕ ανακοίνωσε ότι διερευνούσε κατά πόσον η TikTok είχε παραβιάσει κανόνες σχετικά με την προστασία των ανηλίκων, τη διαφάνεια των διαφημίσεων και τη διαχείριση κινδύνου για εθιστικό σχεδιασμό και επιβλαβές περιεχόμενο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις