Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Πάτρα: Στα Παλαιά Σφαγεία το μαθητικό, καλλιτεχνικό Φεστιβάλ "Μαζί" - Παίρνουν μέρος 15 σχολεία

Πάτρα: Στα Παλαιά Σφαγεία το μαθητικό, κ...

Θα γίνει την Τρίτη 23-4-2024 από τις 9 το πρωί έως τις 12.30 το μεσημέρι

Με τη συμμετοχή 15 σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα υλοποιηθεί στην Πάτρα, το Μαθητικού Φεστιβάλ "Μαζί" την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 και τις ώρες 9 το πρωί με 12.30 το μεσημέρι, στα Παλαιά Σφαγεία Πατρών (στην Ακτή Δυμαίων 84).

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, στο Μαθητικό, Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ «Μαζί», Ημέρα Δράσης 2024 στην Αχαΐα, παίρνουν μέρος: 15 σχολεία,  47 εκπαιδευτικοί, και συνολικά 372 μαθητές & μαθήτριες.

Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση - Γραφείο Αχαΐας σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες  διοργανώνουν το Νεανικό – Μαθητικό αυτό Φεστιβάλ με τίτλο "Μαζί!", στην Πάτρα την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 το πρωί.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας – Αγωγή Υγείας & Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, την Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Πατρέων – Καρναβάλι Πάτρας (ΚΕΔΗΠ), τη Δομή Προώθησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Δήμου Πατρέων και το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.)

Το Φεστιβάλ "Μαζί" 2024 περιλαμβάνει:

α) παρουσιάσεις και δρώμενα,

β) βιωματικά εργαστήρια για παιδιά.

Παίρνουν μέρος τα σχολεία & φορείς:

65ο Νηπιαγωγείο Πατρών

Νηπιαγωγείο Καρυάς Αχαΐας

Νηπιαγωγείο Χαλανδρίτσας Αχαΐας

5ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών

12ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών

13ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών

25ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών

34ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών

36ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών

41ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών

55ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών

62ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών

Δημοτικό Σχολείο Διακοπτού Αχαΐας

Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών & Βαρηκόων Πατρών

Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πανεπιστημίου Πατρών.

Το Μαθητικό Φεστιβάλ - Ημέρα Δράσης 2024 πραγματοποιείται στην Πάτρα για ένατη (9η) χρονιά με τη συμμετοχή σχολείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ευαισθητοποίησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για ζητήματα προσφύγων «Κι αν ήσουν εσύ;», καθώς και άλλων ομάδων που έχουν δουλέψει πάνω στις ίδιες θεματικές. Όπως κάθε χρόνο, ένα δίκτυο σχολείων δημιουργήθηκε στην αρχή του σχολικού έτους με στόχο να δουλέψουν οι μαθητές και οι μαθήτριές μας πάνω σε θέματα που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αποδοχή του διαφορετικού σε όλες του τις μορφές. Τα παιδιά εργάζονται πάνω στην ενσυναίσθηση, την αποδοχή του άλλου, την  κατανόηση του δικαιώματος των ίσων ευκαιριών για όλους. Χρησιμοποιούνται θεατρικές τεχνικές, βιωματικά εργαστήρια, διδακτικές επισκέψεις, συζητήσεις, δημιουργική γραφή κ.α.

Ταυτόχρονα, κατά το ίδιο διάστημα οι εκπαιδευτικοί συμμετέχουν σε τακτικές επιμορφωτικές, συντονιστικές και ενημερωτικές συναντήσεις, ώστε να υπάρχει κοινή συνεργασία και αλληλοϋποστήριξη. Η αποκορύφωση αυτής της διαδικασίας είναι η συνάντηση όλων σε ένα μεγάλο φεστιβάλ στο τέλος του σχολικού έτους, το οποίο, με τη στήριξη μεγάλου αριθμού φορέων της πόλης, έχει στόχο τη διάχυση της δουλειάς αυτής τόσο στη σχολική, όσο και στην ευρύτερη κοινότητα.

Στηρίζουν οι εκπαιδευτικοί:

Ζαλαβρά Αλεξάνδρα, Παρασκευοπούλου Γεωργία, Μποϊνοπούλου Νικολίτσα, Τερζανίδου Μαρία, Τζικόπουλος Δημήτρης, Βλάχου Όλγα, Γιαννοπούλου Φωτεινή, Βαγενά Βάσια, Αντωνίου Αθηνά, Δημητρακοπούλου Αγγελική, Μπεκιάρης Γιώργος, Παπαγγελοπούλου Βενετία, Κωνσταντινίδη Κατερίνα, Τριανταφύλλου Ιωσηφίνα, Αλεξανδροπούλου Μαρία, Κολλύρου Ακριβή, Μαρία Ρέντιτ, Κακού Ολυμπία, Σαλάπα Αθηνά, Χρυσαυγή Κωστοπούλου, Κυπριανίδου Μαρίνα, Γρίβα Αντωνία.

Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση - Γραφείο Αχαΐας σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες

Συνεργαζόμενοι φορείς: Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας – Αγωγή Υγείας & Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Πατρέων – Καρναβάλι Πάτρας (ΚΕΔΗΠ), Δομή Προώθησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Δήμου Πατρέων, Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.)

Συντονισμός: Γιούλη Δούβου, Γιώργος Μπεκιάρης, Άρτεμις Παπακωνσταντινοπούλου.

Γραμματεία: Τηλ 2106541600

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture