Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΜΟΥΣΙΚΗ

/

Πάτρα: «Δώσε Φως, Δώσε Ελπίδα» για τα παιδιά του πολέμου- Τέσσερα σχολεία ενώνουν σήμερα τις φωνές τους και συγκινούν

Πάτρα: «Δώσε Φως, Δώσε Ελπίδα» για τα πα...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τι λένε τα τέσσερα σχολεία για τη συμμετοχή τους και οι συντελεστές της παράστασης

Τέσσερα δημοτικά σχολεία της Πάτρας, το 1ο Ειδικό, το 32ο, το 45ο και το ΔΣ Καλλιθέας παρουσιάζουν την Τετάρτη 24 Απριλίου, στις 7 μ.μ. στο Royal, την  παράσταση «Δώσε Φως, Δώσε Ελπίδα» που είναι αφιερωμένη στα «παιδιά των πολέμων».

«Είναι τα παιδιά που χάνουν την παιδικότητά τους, την εκπαίδευσή τους, τις οικογένειές τους, τον τόπο τους. Με την οπτική της ενσυναίσθησης και της ευαισθητοποίησης όλων μας και με την πρόθεση να βοηθήσουμε από το δικό μας μετερίζι ενώνουμε με τις φωνές μας

Η εκδήλωση έχει εκτός από αντιπολεμικό και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, αφού θα συγκεντρωθούν χορηγίες για την ενίσχυση και τη συνέχιση της κοινωφελούς δράσης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού» εξηγεί μιλώντας στο thebest.gr η Δήμητρα Πίτσου, μουσικός- διευθύντρια του δημοτικού σχολείου Καλλιθέας.

Τι λένε τα τέσσερα σχολεία για τη συμμετοχή τους και οι συντελεστές της παράστασης

-Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας Πατρών

«Εκατομμύρια παιδιά σε πάρα πολλά μέρη του κόσμου όπως στην Παλαιστίνη, στο Ισραήλ, στη Συρία, στην Ουκρανία, στο Σουδάν και αλλού ζουν έναν εφιάλτη δίχως τέλος κι ελπίζουν κάποιος να απλώσει το χέρι του και να τους βοηθήσει. Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου, οι αυριανοί πολίτες της κοινωνίας μας, με ενσυναίσθηση και αλληλεγγύη και χωρίς διακρίσεις, θέλουν να γίνουν η φωνή αυτών των παιδιών.  Ενώνουν τα χέρια, τις καρδιές και τις φωνές τους και μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους θέλουν να μεταφέρουν όσο πιο ηχηρά μπορούν, σημαντικά μηνύματα σε όσους παίρνουν τις σημαντικές αποφάσεις που επηρεάζουν το μέλλον των παιδιών στον κόσμο όπως και για το μέλλον αυτής της χώρας και την αλληλεπίδρασή της στα παγκόσμια γεγονότα.

«Όχι πια πόλεμοι! Κανένα παιδί λυπημένο! Ειρήνη σε όλον τον κόσμο!»

 Ο πόλεμος είναι ολέθριος και τα πιο αθώα θύματά του είναι τα παιδιά. Η φιλία μεταξύ των λαών, των χωρών, των πολιτισμών και των ανθρώπων μπορεί να γεφυρώσει τις διαφορές ανάμεσα στα κράτη και να φέρει την ειρήνη στη γη.  Ο στόχος της παράστασης είναι να μιλήσουν τα παιδιά μας και να «βροντοφωνάξουν» ότι η διαφύλαξη της ΕΙΡΗΝΗΣ είναι υποχρέωση, είναι ανάγκη, είναι δικαίωμα στη εκπαίδευση και απόλυτη προϋπόθεση για την ίδια τη ζωή!

Η συμμετοχική διαδικασία στην εκπαίδευση, αποτελεί στις μέρες μας σημαντικό ζητούμενο καθώς λόγω της ετερογένειας του μαθητικού πληθυσμού και των διαφορετικών αναγκών, η συνεργασία μαθητών από τέσσερα Δημοτικά Σχολεία της Πάτρας αναδεικνύει την «συμμετοχή» ως δικαίωμα, προϋπόθεση μάθησης και δημοκρατικής πρακτικής στην εκπαιδευτική διαδικασία. Είναι λοιπόν μεγάλη η χαρά μας ως Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας για την συνεργασία μας με άλλους συναδέλφους, σχολεία και μαθητές στην παράσταση «Δώσε Φως Δώσε Ελπίδα» για το τόσο ισχυρό και ηχηρό μήνυμα που θέλει να περάσει στην κοινότητα».

Συντελεστές ΔΣ Καλλιθέας Πατρών:

Δήμητρα Πίτσου-Μουσικός, Διευθύντρια του ΔΣ Καλλιθέας

Έλενα Αλεξανδράκη – Θεατρολόγος

Βάνα Παπαδημητρίου, Μαρία Μητροπούλου και Σύλλογος Διδασκόντων

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και Πολιτιστικός Σύλλογος Καλλιθέας «Πρόοδος»

-32ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών

«Το 32ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας συμμετέχει στην παράσταση «Δώσε Φως Δώσε Ελπίδα». Οι μαθητές των Γ΄ και  Ε΄ τάξεων θα τραγουδήσουν και θα παρουσιάσουν δρώμενο για την απώλεια της αθωότητας και του παιχνιδιού εν καιρώ πολέμου».

Συντελεστές:

Οι δασκάλες: Σίνου Μαρία, Σωτηροπούλου Γιώτα, Σταθούλια Αθανασία, Γιαννοπούλου Μαίρη

Μουσικός: Κων/να Θεοδωροπούλου

Θεατρολόγος: Μπακοθανάση Δήμητρα

Σχεδιασμός αφίσας: Παπαδόπουλος Ιωάννης, Εικαστικός

Διευθυντής: Κωνσταντίνος Χριστόπουλος

-45ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών- Παιδική χορωδία «Ηχοχρώματα»

«Σε κάθε πόλεμο καταπατάται το σύνολο των δικαιωμάτων των παιδιών και πάνω από όλα καταπατάται το δικαίωμα τους στη ζωή. Τα παιδιά είναι τα μεγαλύτερα θύματα κάθε πολέμου και σύρραξης στον κόσμο και δυστυχώς, αυτή τη χρονική στιγμή η ιστορία καταγράφει την καταστροφή στις ζωές παιδιών σε γειτονικές χώρες που εξελίσσεται πόλεμος. Θύματα του πολέμου είναι παιδιά που πεθαίνουν στις εχθροπραξίες, αλλά και τα παιδιά που θα συνεχίσουν να ζουν ψυχικά και σωματικά τραυματισμένα. Είναι σημαντικό να μην ξεχνάμε ότι όλα τα παιδιά στον κόσμο πρέπει να προστατεύονται και να αντιμετωπίζονται ισότιμα και χωρίς διακρίσεις, όπως άλλωστε προβλέπεται και στη Διεθνή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Η παιδική χορωδία «Ηχοχρώματα» του 45ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών επιθυμεί να γίνει η «εικόνα» και η «φωνή» αυτών των παιδιών που χάνουν πολύτιμα ‘δεδομένα’ για να προχωρήσουν σταθερά στην πορεία της ζωής, όπως είναι η ίδια η οικογένεια και μέσα από την παράσταση «Δώσε Φως Δώσε Ελπίδα» να μεταφέρει μηνύματα Ελπίδας για την Ειρήνη στον κόσμο και στις οικογένειες όλων των παιδιών που βιώνουν τον πόλεμο!  Τα «Ηχοχρώματα» ηχογράφησαν το τραγούδι «Δώσε Φως Δώσε Ελπίδα» στο στούντιο «Noisebox» στην Πάτρα τον Φεβρουάριο φέτος, που ήταν στην πραγματικότητα το έναυσμα το οποίο αποτέλεσε την έμπνευση για να υλοποιηθεί η παράσταση με τον ίδιο τίτλο. Τη μουσική στο τραγούδι έχει γράψει η εκπαιδευτικός μουσικής και μαέστρος της χορωδίας Δήμητρα Πίτσου ενώ τους στίχους έγραψε η εκπαιδευτικός Κάρμεν Μοσχοπούλου».

Συντελεστές:

Ερμιόνη Τσιλιγκιριάν, Διευθύντρια του 45ου ΔΣ Πατρών

Δήμητρα Πίτσου, Μουσικός - Διεύθυνση της παιδικής  χορωδίας «Ηχοχρώματα»

Άννα Αναστασίου, Εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και Πολιτιστικός Σύλλογος (Μύλων) Μπεγουλακίου

-1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Πατρών

«Είναι μεγάλη η χαρά τόσο των μαθητών όσο και των εκπαιδευτικών του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Πάτρας που μας δίνεται η ευκαιρία να πάρουμε μέρος σε αυτήν την μοναδική εκδήλωση με θέμα την παγκόσμια Ειρήνη.

Ως εκπαιδευτικοί οφείλουμε να προωθούμε με κάθε τρόπο την ΕΙΡΗΝΗ και την κοινωνική συνοχή. Μέσα από κατάλληλα διαμορφωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα έχουμε καθήκον να ενισχύουμε την κατανόηση, την ανοχή και τη συνεργασία μεταξύ των μαθητών από διαφορετικές κοινότητες και πολιτισμούς.

Η σωστή διαπαιδαγώγηση πρέπει να εστιάζει στην ανάπτυξη δεξιοτήτων όπως η επίλυση διαφορών και η ειρηνική συνύπαρξη».

Συντελεστές:

Εικαστικός: Άντζελα Δημοπούλου

Θεατρολόγος: Ασημίνα Καρτέρη 

Μουσικοί: Μάνια Ασημακοπούλου, Αθανασία Γραμματσούλια, Μαρία Κολόμβου

Στην παράσταση συμμετέχουν και συνοδεύουν τις χορωδίες των σχολείων οι μουσικοί:

Πιάνο: Δήμητρα Πίτσου, Αγγελική Αργυριάδη

Κιθάρα και μπουζούκι: Χρήστος Βασιλόπουλος

Ακορντεόν: Έλενα Λουκοπούλου

Σαξόφωνο: Βίκυ Χήρα

Ηλεκτρικό Μπάσο: Μάνια Ασημακοπούλου

Κρουστά: Πάνος Θωίδης

Ενορχήστρωση και Διεύθυνση: Δήμητρα Πίτσου

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture