Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

MORE SPORTS

/

Άραξος: Το πέρασμα της ολυμπιακής επιτροπής από το αεροδρόμιο και τα δώρα- Τι αλλάζει με τις εργασίες που θα γίνουν 

Γιώργος Γκουβίτσας, Τόμας Μπαχ, Σπύρος Καπράλος

Γιώργος Γκουβίτσας, Τόμας Μπαχ, Σπύρος Καπράλος

Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Ιδιαίτερα ήταν και τα δώρα που δέχθηκε ο κ. Γκουβίτσας από τους προέδρους των επιτροπών.

Από το αεροδρόμιο του Αράξου  πέρασε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή λόγω της τελετής αφής της ολυμπιακής φλόγας που έγινε στην Αρχαία Ολυμπία.

Όπως αναφέρει ο αερολιμενάρχης Αράξου, Γιώργος Γκουβίτσας, «το αεροδρόμιο του Αράξου είναι το κατεξοχήν αεροδρόμιο των ολυμπιακών αγώνων. Κάθε φορά που γίνονται, η διεθνής ολυμπιακή επιτροπή μέσω του Αράξου φτάνει στην Αρχαία Ολυμπία για την τελετή αφής. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς γίνεται αναφορά στο αεροδρόμιο από τα ξένα μέσα ενημέρωσης.

Εν όψει των Ολυμπιακών αγώνων του Παρισιού, υποδεχθήκαμε την διεθνή επιτροπή γι΄άλλη μια φορά. Ο πρόεδρος Τόμας Μπαχ έφτασε με ιδιωτικό αεροσκάφος από την Ελβετία μαζί με άλλα 15 άτομα. Ήταν όλοι ιδιαίτερα ευγενικοί. Το αεροδρόμιο έμεινε ανοιχτό ειδικά γι ΄αυτή την υποδοχή στην οποία ήταν παρών και ο πρόεδρος της ελληνικής ολυμπιακής επιτροπής, Σπύρος Καπράλος».

Ιδιαίτερα ήταν και τα δώρα που δέχθηκε ο κ. Γκουβίτσας από τους προέδρους των επιτροπών.

«Ο Τόμας Μπαχ μου χάρισε μία γραβάτα των ολυμπιακών αγώνων ενώ ο Σπύρος Καπράλος μου έδωσε το μετάλλιο που στη μία πλευρά έχει το παναθηναϊκό στάδιο και τον Πύργο του Άιφελ και στην άλλη ένα μέρος της Αρχαίας Ολυμπίας. Πρόκειται για ένα συλλεκτικό κομμάτι, υπάρχουν μόνο 800 κομμάτια» ανέφερε ο κ. Γκουβίτσας».

 

 

Έρχονται φώτα και εργασίες στο πάρκινγκ

Όπως ανέφερε μιλώντας στο thebest.gr ο Γιώργος Γκουβίτσας, «ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη για το αεροδρόμιο του Αράξου είναι ότι υπογράφηκε η σύμβαση για τον φωτισμό του αεροδρομίου. Πλέον η αποκατάσταση της βλάβης είναι σε εξέλιξη με τον εργολάβο να προμηθεύεται τα απαραίτητα υλικά. Καθώς πρόκειται για αγροτική περιοχή ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα είναι η καταστροφή των καλωδίων από τρωκτικά.

Εκτός από τον φωτισμό, θα γίνουν εργασίες και στο πάρκινγκ των λεωφορείων όπου υπάρχει καθίζηση λόγων υπόγειων σωλήνων νερού που έσπασαν. Σαφώς η κατάσταση της ασφάλτου δεν είναι σε θέση να αντέξει το βάρος των λεωφορείων που μεταφέρουν πολλούς επιβάτες και αποσκευές. Για το έργο θα γίνει διαγωνισμός. Η νέα διοίκηση έχει ενημερωθεί γενικότερα για τα θέματα του αεροδρομίου τα οποία φαίνεται να μπαίνουν σε τροχιά επίλυσης».

Να σημειώσουμε ότι οι πτήσεις τσάρτερ στο αεροδρόμιο του Αράξου θα ξεκινήσουν με βάση το πρόγραμμα την Μ. Εβδομάδα, συγκεκριμένα την Πρωτομαγιά με πτήσεις από την Ρουμανία ενώ ακολουθούν κι άλλες χώρες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports