Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Bία στο διαδίκτυο έχει βιώσει το 49% των εφήβων

Bία στο διαδίκτυο έχει βιώσει το 49% των εφήβων

Πανελλαδική έρευνα για τη «Βία στο διαδίκτυο»

Προβληματισμό προκαλούν τα στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα «Βία στο διαδίκτυο» η οποία πραγματοποιήθηκε πανελλαδικά, υπό την έγκριση του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων κατά το διάστημα Νοέμβριος- Μάρτιος 2023-2024.

Τα στοιχεία της έρευνας φέρνουν στο φως μεταξύ άλλων ότι σχεδόν οι μισοί έφηβοι έχουν εκτεθεί ως παρατηρητές σε περιπτώσεις βίας στο διαδίκτυο.

Πιο συγκεκριμένα όπως προκύπτει, το 49% έχει βιώσει βία στο διαδίκτυο ως παρατηρητής, το 13% έχει πέσει θύμα βίας στο διαδίκτυο, το 44% έχει γίνει μάρτυρας περιστατικού παρενόχλησης ή κακοποίησης λόγω φύλου, ενώ το 11% έχει βιώσει παρενόχληση ή κακοποίηση λόγω φύλου. Επιπλέον το 24% έχει πέσει θύμα μη συναινετικού διαμοιρασμού προσωπικών εικόνων/βίντεο, το 11% αισθάνθηκε πίεση ή εξαναγκασμό να μοιραστεί προσωπικές/φωτογραφίες βίντεο στο διαδίκτυο, το 46% δεν νιώθει ασφάλεια στο διαδίκτυο και το 39% δεν γνωρίζει πώς να αναφέρει περιστατικά διαδικτυακής βίας.

Την έρευνα διενήργησε το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, συμμετείχαν συνολικά 4.800 μαθητές ηλικίας 12 -18 ετών μέσω ενός ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου που συμπληρώθηκε εντός ωρολογίου προγράμματος.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις