Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τι έδειξαν οι τοξικολογικές και αιματολογικές εξετάσεις του 39χρονου γυναικοκτόνου

Τι έδειξαν οι τοξικολογικές και αιματολο...

Ο 39χρονος ήταν μεθυσμένος και είχε πάρει χάπια όταν ακολούθησε και σκότωσε την Κυριακή

Αγχολυτικά φάρμακα αλλά και αλκοόλ, είχε καταναλώσει ο 39χρονος δράστης της δολοφονίας της Κυριακής, πριν από μία εβδομάδα έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων.

Αυτό προκύπτει από τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και αιματολογικών εξετάσεων που έγιναν στον γυναικοκτόνο, μετά το έγκλημα που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Συγκεκριμένα στο αίμα του 39χρονου εντοπίστηκαν βενζοδιαζεπίνες σε συγκέντρωση 2857,1 mg/l με το όριο να είναι στα  200 mg. Σημειώνεται ότι οι βενζοδιαζεπίνες χρησιμοποιούνται συνήθως στα αγχολυτικά φάρμακα και στα φάρμακα που βοηθούν στον ύπνο.

 Παράλληλα, από τα αποτελέσματα των αιματολογικών προκύπτει ότι η συγκέντρωση αλκοόλ στο αίμα του 39χρονου, ήταν: 1,10 mg/l. Σημειώνεται ότι για όσους οδηγούν μηχανάκι (όπως ο 39χρονος) το όριο είναι στα 0,20 – 0,80 mg/l.

Όπως εξήγησε στη συνέχεια ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, οι βενζοδιαζεπίνες σε συνδυασμό με το αλκοόλ ενεργούν κατασταλτικά.

Ο γυναικοκτόνος αναμενόταν να επιστρέψει σήμερα στις φυλακές Κορυδαλλού, μετά την σύντομη νοσηλεία του στο νοσοκομείο λόγω της απόπειρας αυτοκτονίας που έκανε στο κατάστημα κράτησης. Η κατάσταση της υγείας του 39χρονου, φαίνεται πως βελτιώθηκε.



 
 

Ο Γρηγόρης Λέων για τα αποτελέσματα των εξετάσεων του 39χρονου
Ο γνωστός ιατροδικαστής, Γρηγόρης Λέων, σχολίασε τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και αιματολογικών εξετάσεων του 39χρονου γυναικοκτόνου, που αποκάλυψε η εκπομπή.

«Θέλω να κάνω μια σημαντική διάκριση είναι διαφορετικό το να λαμβάνω ουσίες και να έχω μια διαταραχή συμπεριφοράς, και είναι εντελώς διαφορετικό να είμαι ένας ψυχιατρικός ασθενής, να λαμβάνω συνταγογραφούμενες ουσίες, οι οποίες είναι σε θεραπευτική δόση», είπε αρχικά.

Στη συνέχεια διευκρίνισε: «Βλέπουμε υπερβολική δόση ουσιών που σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι μια θεραπευτική δόση για μια πάθηση. Αυτό όμως που κάνει εντύπωση είναι ότι οι βενζοδιαζεπίνες είναι αγχολυτικές, είναι ηρεμιστικές ουσίες. Μάλιστα σε συνδυασμό με το αλκοόλ κάνουν συνέργεια, ενεργώντας κατασταλτικά. Σε καμία περίπτωση δεν μιλάμε για μέθη (σσ. αναφορικά με το αλκοόλ)».

ΠΗΓΗ LiveNews

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις