Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Φωτιά στην Κρήτη: Τέσσερις οι τραυματίες- Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Φωτιά στην Κρήτη: Τέσσερις οι τραυματίες...

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούν στην πυρκαγιά

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούν στη φωτιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στον Μαύρο Κόλυμπο Λασιθίου Κρήτης.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Πυροσβεστική, οι πυροσβεστικές δυνάμεις εστιάζουν στο κομμάτι που βρίσκεται ανατολικά προς Κουτσουρά ενώ η πλευρά προς την Ιεράπετρα παρουσιάζει καλύτερη εικόνα.

Στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι με ριπές ανέμων 8 έως 9 μποφόρ γεγονός που δυσχεραίνει το έργο των δυνάμεων καθώς και τις ρίψεις από τα εναέρια μέσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική κάτοικος από τον Μαύρο Κόλυμπο έχει τραυματιστεί και έχει διακομιστεί στο νοσοκομείο με εγκαύματα και αναπνευστικά προβλήματα. Πρόκειται για έναν 74χρονο άντρα ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, ενώ απομακρύνθηκε από τον οικισμό του έπειτα από τα μηνύματα 112 που εστάλησαν, επέστρεψε προς Μαύρο Κόλυμπο.

Συνολικά έχουν τραυματιστεί τέσσερις άνθρωποι, δύο πολίτες και δύο πυροσβέστες. Ο 74χρονος άνδρας έχει διασωληνωθεί.

Επιπλέον, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, ελαφρά τραυματισμένος είναι και ένας πυροσβέστης. Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 130 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων 27 οχήματα και 2 ελικόπτερα. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική υπάρχουν αναφορές για ζημιές σε θερμοκήπια.

Εκκενώσεις οικισμών

Σημειώνεται ότι νωρίτερα μηνύματα μέσω του 112 εστάλησαν στους κατοίκους των περιοχών Μαύρος Κόλυμπος, Αχλιά, Αγία Φωτιά και Γαλήνη προκειμένου να απομακρυνθούν από τους οικισμούς τους και να κατευθυνθούν προς Κουτσουρά λόγω της δασικής πυρκαγιά που είναι σε εξέλιξη.

Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

Στις προσπάθειες της ισχυρής επίγειας δύναμης της Πυροσβεστικής προστίθενται και δύο ελικόπτερα από την Αθήνα που ανεφοδιάζονται προκειμένου να προχωρήσουν σε ρίψεις νερού.

Η κινητοποίηση είναι τεράστια από την Πυροσβεστική αλλά και την Αστυνομία που συνδράμει μαζί με εθελοντές στις προληπτικές εκκενώσεις των πολιτών από τις περιοχές που βρίσκονται στο επίκεντρο της πύρινης λαίλαπας.

 

πηγή ethnos.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις