Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ιδιαίτερο το ενδιαφέρον της Ευρωπαίας Επίτροπου, Elisa Ferreira, κατά την ξενάγηση της στα κελάρια της Achaia Clauss

Ιδιαίτερο το ενδιαφέρον της Ευρωπαίας Επ...

Η Elisa Ferreira επισκέφθηκε την Πάτρα με αφορμή τη σύνοδο της CPMR (Conference of Peripheral Maritime Regions), την οποία φιλοξένησε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στην Achaia Clauss

Η Achaia Clauss δεν αποτελεί απλά την κορυφαία οινοποιία στη νεότερη Ελλάδα, ή απλά το απόλυτο παράδειγμα της πρώιμης βιομηχανικής παραγωγής στη χώρα, ή το σημείο αναφοράς για την ιστορία της και τον πολιτισμό στην Αχαΐα και στη Δυτική Ελλάδα, αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Αποτελεί ένα μοναδικό ιστορικό, βιομηχανικό και πολιτιστικό κληροδότημα που συνδέει σε ευθεία γραμμή τις γιορτές του Διόνυσου στην αρχαία Ελλάδα, με τις γιορτές του τρύγου στη νεότερη Ελλάδα.

Τη βεβαιότητα αυτή εξέφρασαν όσοι διαπίστωσαν το ενδιαφέρον που επέδειξε η Ευρωπαία Επίτροπος, Elisa Ferreira, κατά την πρόσφατη επίσκεψη & ξενάγηση της στα θρυλικά κελάρια της Achaia Clauss, αλλά και την ικανοποίηση που εξέφρασε για την εμπειρία αυτή, που είναι ένα ταξίδι στο χρόνο.

Τα κελάρια αυτά είναι ένα ζωντανό μουσείο, που προσφέρει ένα ταξίδι στο παρελθόν, με αφετηρία το παρόν και τη φιλόδοξη προσπάθεια των σύγχρονων Ελλήνων οινοποιών να κατακτήσουν τις αγορές του κόσμου, με το ευλογημένο προϊόν της ελληνικής γης, από το χώμα της οποίας ξεκίνησαν σχεδόν τα πάντα για την οινοποιία.

Η ξενάγηση ήταν πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας, Φωκίωνα Ζαΐμη και συμμετείχαν επίσης ο Περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης και η Προϊσταμένη της Διαχιεριστικής Αρχής, Ιωάννα Φαναριώτου.

Η κα Elisa Ferreira επισκέφθηκε την Πάτρα με αφορμή τη σύνοδο της CPMR (Conference of Peripheral Maritime Regions), την οποία φιλοξένησε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στις εγκαταστάσεις της Achaia Clauss.

Η επιλογή του χώρου αποδείχθηκε απόλυτα εύστοχη γιατί:

-              Η ατμόσφαιρα, η αισθητική και οι υποδομές εξασφάλισαν την επιτυχία των εργασιών και τον έπαινο των προσκεκλημένων

-              Η εκδήλωση έδωσε την αφορμή να υπενθυμίσει σε όλους, το ρόλο που μπορεί και πρέπει να διαδραματίσει το κόσμημα αυτό, στην προσπάθεια της Περιφέρειας για την ανάδειξη της τουριστικής ταυτότητας της πόλης. 

*Η Σύνοδος της CPMR στην Πάτρα έγινε με την οργανωτική ευθύνη και εποπτεία του Αντιπεριφερειάρχη, Φωκίωνα Ζαΐμη, ο οποίος είναι και Αντιπρόεδρος της Διαμεσογειακής Επιτροπής και της Επιτροπής Βαλκανίων & Ευξείνου Πόντου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις