Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Euro 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Παφίλης - Βουλή: “Τέμπη, Μάτι, Εύβοια, Δαδιά και Θεσσαλία είναι συνέπεια της πολιτικής της ΕΕ”

Παφίλης - Βουλή: “Τέμπη, Μάτι, Εύβοια, Δ...

Η πρόταση εξεταστικής του ΚΚΕ βοήθησε να καταγραφούν οι πολιτικές και ποινικές ευθύνες για το έγκλημα στα Τέμπη, ισχυρίζεται ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ

«Είμαστε ένα χρόνο και ένα μήνα από το προδιαγεγραμμένο έγκλημα των Τεμπών. Η λαϊκή οργή και αγανάκτηση φουντώνει ακόμα περισσότερο.

Γιατί τώρα μετά το ίδιο το έγκλημα αντιλαμβάνεται ότι τώρα εξελίσσεται και ένα δεύτερο έγκλημα που λέγεται συγκάλυψη. Συγκάλυψη με την απαράδεκτη και άθλια προσπάθεια από την πλευρά της κυβερνητικής παράταξης και της κυβέρνησης της ΝΔ να φορτώσει τις ευθύνες στο ανθρώπινο λάθος» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, στη συζήτηση επί της προτάσεως δυσπιστίας.

«Για ανθρώπινο λάθος μίλησαν τότε όχι μόνο η ΝΔ, αλλά και εκπρόσωποι άλλων κομμάτων, κρυβόμενοι με φρασεολογία, και σήμερα διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους. Μόνο το ΚΚΕ, από την πρώτη στιγμή, μίλησε για προδιαγεγραμμένο έγκλημα, μόνο το ΚΚΕ και κάλεσε τον λαό να βγει στο δρόμο, όταν οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ έλεγαν ότι “τώρα πενθούμε”. Φυσικά ο λαός δεν τους άκουσε και βγήκε στους δρόμους. Μόνο το ΚΚΕ, όλα αυτά τα χρόνια, προειδοποιούσε και ήταν αντίθετο με την πολιτική της απελευθέρωσης των σιδηροδρόμων της ΕΕ, με το σπάσιμο του ΟΣΕ, με την δραματική μείωση των εργαζομένων του ΟΣΕ, την ιδιωτικοποίηση που υπονομεύει, εκτός των άλλων, και την ασφάλεια των επιβατών», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ και επισήμανε ότι στις 7 Φεβρουαρίου του 2023, η συνδικαλιστική παράταξη του ΚΚΕ στους σιδηροδρόμους, που όλα τα προηγούμενα χρόνια μάχονταν ενάντια στην ΔΑΚΕ και στη ΠΑΣΚΕ και τους άλλους εργατοπατέρες και προειδοποιούσε ότι έρχεται μεγάλο ατύχημα και δεν θα γίνουν αποδεκτά τα κροκοδείλια δάκρυα. «Αυτό αποδεικνύει απόλυτα ότι ήταν προδιαγεγραμμένο έγκλημα» είπε ο κ. Παφίλης και πρόσθεσε ότι «μπορεί να φταίει ο σταθμάρχης, αυτός και κάποιος άλλος, όμως η βασική αιτία είναι η πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων που υπηρετούν το νόμο του καπιταλισμού, τον οποίο νόμο υπερασπίζονται όλα τα κόμματα, και αυτός ο νόμος είναι ότι το κέρδος προηγείται όλων».

Σε αυτό το πνεύμα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, σχολίασε την συνολικά τη στάση των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης, σε σχέση με τη συγκεκριμένη πολιτική, λέγοντας ότι η πολιτική συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών έχει τη σφραγίδα και της ΝΔ, και του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ.


Ο Θανάσης Παφίλης αναφέρθηκε στην στρατηγική του κόμματος του να προτείνει την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα Τέμπη. «Το ΚΚΕ πήρε την πρωτοβουλία συγκρότησης της εξεταστικής επιτροπής, όταν όλοι οι υπόλοιποι μαγειρεύατε και ψάχνατε να βρείτε διέξοδο. Η πρόταση μας κατατέθηκε με συγκεκριμένο σκεπτικό. Μας λέγατε ότι πάμε να αθωώσουμε το έγκλημα και ότι είμαστε δεκανίκι της ΝΔ. Το λέτε εσείς που έχετε ψηφίσει το 70% των νόμων; Εμείς αναγκάσαμε τη ΝΔ, με αυτή την πρόταση, να την αποδεχθεί. Γιατί η πρόταση για προανακριτική ήταν προσχηματική. Ξέρατε εκ των προτέρων ότι η δική μας πρόταση θα περνούσε ακόμα και αν δεν συμφωνούσε η Νέα Δημοκρατία. Η δική σας δεν θα περνούσε. Τι θέλατε να κάνετε; Να μην γίνει τίποτα και να καταγγέλλετε τη ΝΔ ότι τα κουκουλώνει επειδή δεν δέχεται τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής», είπε ο κ. Παφίλης απευθυνόμενος στα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης και συνέχισε: «αλήθεια, μια και λέτε για προανακριτική που σημαίνει πρόταση για συγκεκριμένες κατηγορίες, στο πόρισμα σας, και εσείς του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ που δεν κατέθεσε πόρισμα, που είναι οι ποινικές ευθύνες; Μόνο το ΚΚΕ κατέθεσε συγκεκριμένες ποινικές ευθύνες, συγκεκριμένο κατηγορητήριο».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις