Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Live: Η συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης - Όλη η διαδικασία

Live: Η συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας...

Αναμένεται σφοδρή αντιπαράθεση

Μετά την απόφαση της κυβέρνησης να αρχίσει άμεσα η συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας και να μην αξιοποιήσει την δυνατότητα που της δίνει ο Κανονισμός της Βουλής, για ένα διήμερο διακοπής των εργασιών, η πρόταση που υποβλήθηκε από ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερίας, ξεκίνησε σήμερα.

Πρόταση Δυσπιστίας: Πολύωρες και μεταμεσονύχτιες οι συνεδριάσεις μέχρι το βράδυ της Πέμπτης

«Επιθυμούμε την άμεση πρόοδο της διαδικασίας και την άμεση συζήτηση της προτάσεως δυσπιστίας», ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης στη Βουλή αμέσως μετά την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας από τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Βουλή: Κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας ο Ανδρουλάκης κατά της κυβέρνησης - Τι αναφέρει το κείμενο

 Όπως είπε ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας η δεύτερη συνεδρίαση, θα γίνει αύριο Τετάρτη 27 Μαρτίου, στις 9 το πρωί και η τρίτη συνεδρίαση, την Πέμπτη 28 Μαρτίου, επίσης στις 9 το πρωί, ώστε η συζήτηση να τελειώσει το αργότερο, όπως προβλέπει ο Κανονισμός, τα μεσάνυχτα της τρίτης ημέρας, με ονομαστική ψηφοφορία και με μια προσπάθεια θα μιλήσουν όσοι το δυνατόν περισσότεροι βουλευτές.

Δείτε ζωντανά την συζήτηση

Η τοποθέτηση του Νίκου Ανδρουλάκη
Νωρίτερα, και καταθέτοντας την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε μεταξύ άλλων: «Αναλαμβάνω σήμερα μια κρίσιμη θεσμικά πρωτοβουλία γιατί η κυβέρνηση της ΝΔ έχει κάνει πια συνήθειά της τη συστηματική υπονόμευση του κράτους δικαίου στη χώρα μας. Σε μια σειρά από σκάνδαλα βιώνουμε το ίδιο μοτίβο: Διαφθορά, συγκάλυψη, ατιμωρησία». Είπε ακόμα ότι «σε κάθε σκάνδαλο και κυβερνητική αποτυχία» η πολιτική επιλογή της κυβέρνησης είναι «να κρύβει την αλήθεια, αντί να ακολουθεί τον δύσκολο δρόμο της ευθύνης».

Πρόσθεσε, ότι είναι πολιτική επιλογή της κυβέρνησης «η ατιμωρησία και η συγκάλυψη, πλήττοντας την αξιοπιστία των θεσμών και απαξιώνοντας στα μάτια της κοινωνίας την πολιτική».

Υπενθύμισε, ότι πριν από μερικές μέρες στη Βουλή «απέναντι στην άδεια καρέκλα του πρωθυπουργού και του κ. Καραμανλή είχα επισημάνει ότι η τραγωδία στα Τέμπη συμβολίζει την θεσμική, ηθική και πολιτική χρεωκοπία» της κυβέρνησης.

Δείτε ΕΔΩ την πρόταση δυσπιστίας 

Ο Ν. Ανδρουλάκης είπε ότι από τις 28 Φεβρουαρίου 2023, όταν 57 άνθρωποι έχασαν με άδικο και βίαιο τρόπο τη ζωή τους, «το πανελλήνιο παρακολουθεί μια προσπάθεια μεθοδικής συγκάλυψης».

Και κατέληξε: «Όλες αυτές οι πρακτικές δείχνουν ότι ο καθεστωτισμός σας έχει περάσει σε άλλο επίπεδο. Είστε ικανοί να κάνετε τα πάντα για να κρατήσετε τις καρέκλες σας. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, απέναντι στις καθεστωτικές πρακτικές πήραμε τη σημερινή θεσμική πρωτοβουλία. Για να μπει επιτέλους ένα τέλος σε ό,τι προσβάλλει το κράτος δικαίου και τον περήφανο ελληνικό λαό».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις