Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Η 25η Μαρτίου και η Αχαΐα

Η 25η Μαρτίου και η Αχαΐα

Του Ανδρέα Παναγιωτόπουλου, Βουλευτή Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ

Η Επανάσταση του 1821 αποτελεί τη σημαντικότερη ιστορική στιγμή για τον νεότερο και σύγχρονο Ελληνισμό. Μια «δράκα» άνθρωποι εμποτισμένοι με τα ιδεώδη του Διαφωτισμού και την υπέρτατη αξία της Ελευθερίας ξεσηκώθηκαν απέναντι στον πανίσχυρο Οθωμανό κατακτητή για να αποτινάξουν τον δυσβάστακτο ζυγό. Κόντρα στον καιρό έδωσαν ένα μεγάλο μάθημα για το τι μπορούμε να πετύχουμε ως Λαός όταν είμαστε αποφασισμένοι και ο αγώνας μας είναι δίκαιος.

Η Αχαΐα μας, αυτά τα χώματα που περπατάμε εμείς οι σημερινοί Αχαιοί, πρωτοστάστησε στην Εθνική Παλιγγενεσία. Από τα Καλάβρυτα και την Αγία Λαύρα ως την Πάτρα και από το Αίγιο (Βοστίτσα) έως τη Δυτική Αχαΐα οι πρόγονοί μας σήκωσαν ψηλά το λάβαρο της Επανάστασης, εμφυσώντας μαζί με άλλες περιοχές της Πελοποννήσου τον αέρα της Ελευθερίας και της Ανεξαρτησίας απανταχού στους Έλληνες και δίνοντας το παράδειγμα του θάρρους και της αυτοθυσίας για την Πατρίδα.

Χρόνια Πολλά Ελλάδα, Χρόνια Πολλά Ελληνίδες και Έλληνες!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις