Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Απάντηση Κεραμέως για τις ευθύνες που της προσάπτονται για τη διαρροή των emails - «Δεν ήμουν υπουργός τότε»

Απάντηση Κεραμέως για τις ευθύνες που τη...

«Ξέρουμε πλέον τι έχει συμβεί», είπε αρχικά η υπουργός Εσωτερικών

Για την υπόθεση της διαρροής προσωπικών δεδομένων προς την ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, μίλησε σήμερα (16/3) η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως.

Ασημακοπούλου: Πυρ ομαδόν κατά κυβέρνησης για τα μαζικά mail σε απόδημους

 «Ξέρουμε πλέον τι έχει συμβεί», είπε αρχικά η Νίκη Κεραμέως, αναφερόμενη στο πόρισμα της έρευνας και περιέγραψε: «Έλληνες που είχαν εγγραφεί για να ψηφίσουν το 2023, κάποιοι εξ αυτών, είχαν δοθεί τα e-mail τους από συνεργάτη του τότε γενικού γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλη Σταυριανουδάκη, στον γραμματέας Αποδήμων της ΝΔ, Νίκο Θεωδορόπουλο και από εκείνον στην Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου».

Μαρινάκης: Μέσω Σταυριανουδάκη και Θεοδωρόπουλου έφτασαν τα email στην Ασημακοπούλου

 Έπειτα τόνισε πως «είναι σαφές ότι έγινε αυτή η διαρροή» προσθέτοντας ότι «έχουμε δύο έρευνες σε εξέλιξη».

 Η κα Κεραμέως ξεκαθάρισε ότι, «το ζήτημα αυτό δεν αφορά εκλογική διαδικασία, δεν αφορά την επιστολική ψήφο. Μιλάμε για κάτι που έγινε πριν από οκτώ μήνες. Είναι κάτι που αφορά τα προσωπικά δεδομένα».

«Εγώ ήμουν υπουργός Παιδείας»
 «Για πρώτη φορά γίνεται καθολικός έλεγχος στο υπουργείο Εσωτερικών», επεσήμανε και συμπλήρωσε πως «μιλάμε για μία έκνομη ενέργεια, από έναν συγκεκριμένο άνθρωπο».

 Όταν ρωτήθηκε σχετικά με όσα τα προσάπτονται για ευθύνες για τη διαρροή είπε ότι, «δεν ήμουν υπουργός τότε, μιλάμε για μία συγκεκριμένη περίοδο κατά την οποία εγώ ήμουν υπουργός Παιδείας και μετά υποψήφια στον βόρειο τομέα Αθηνών».

 Και αναφορικά με τις ευθύνες, επεσήμανε ότι, «ο κ. Σταυριανουδάκης έχει πλέον παραιτηθεί, ενώ ο κ. Θεοδωρόπουλος δεν είναι πλέον στην παράταξη».

 Αναφερόμενη, τέλος, στην επιστολική ψήφο είπε ότι, «έχουν εγγραφεί περισσότεροι από 30.000 Έλληνες και ένα 57% είναι Έλληνες του εσωτερικού».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις