Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Ποδηλατόδρομος «Φονιάς» στην Πάτρα της Λαϊκής Υποκρισίας

Ποδηλατόδρομος «Φονιάς» στην Πάτρα της Λ...

Του Θεόδωρου Κανελλόπουλου*

Επιβεβαιώθηκαν δυστυχώς οι ανησυχίες μας, για θανατηφόρα ατυχήματα που είχαμε με την κατασκευή του ποδηλατόδρομου στην Όθωνος Αμαλίας στην Πάτρα.

Ένας νέος τριάντα περίπου ετών από την Τετάρτη 13.3.2024, έχασε την ζωή του όταν ενεπλάκη σε τροχαίο με αυτοκίνητο στην διασταύρωση με την Μιαούλη.

Πολύ μπορεί να πούνε η κακιά στιγμή, η ταχύτητα του δικυκλιστή, η απροσεξία του οδηγού του οχήματος που προσπάθησε να ξεπαρκάρει.

Όμως η ουσία είναι ότι σε έναν δρόμο, όπου τελευταία υπήρξε η παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής με τη δημιουργία ποδηλατόδρομου, το οδόστρωμα περιορίστηκε.

Και αντί αυτού του περιορισμού να υπάρξει άμεσα, η πρόβλεψη να απαγορευτεί η ελεγχόμενη στάθμευση στα αριστερά του δρόμου, η Δημοτική Αρχή της Λαϊκής Υποκρισίας σφύριζε αδιάφορα.

Προτίμησε να παραμένει η ελεγχόμενη στάθμευση και να εισπράττει πενήντα λεπτά (0,50€) από τα οχήματα, έναντι της ζωής συνανθρώπων μας.

Οι Δημοτικές Εισπράξεις πάνω από τις ζωές μας.

Αυτό είναι το νόημα σήμερα.

Γιατί ηθικός αυτουργός στο θάνατο είναι, η αμέλεια όλων αυτών που σχεδίασαν τον υπάρχον ποδηλατόδρομο να διέρχεται πάνω σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας και όχι εντός της Λιμενικής ζώνης.

Ηθικός αυτουργός στο θάνατο είναι και η αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής της Λαϊκής Υποκρισίας, να μην απαγορεύσει την ελεγχόμενη στάθμευση αριστερά του οδοστρώματος μέχρι σήμερα, για να διευκολύνει την διέλευση των διερχομένων αυτοκινήτων.

  Ηθικός αυτουργός στο θάνατο είναι και το έκτρωμα κατασκευής του διαχωριστικού διαζώματος.

Άραγε ο θάνατος του νέου ανθρώπου θα μας αφυπνίσει, ώστε να δοθεί άμεσα λύσει και να απαγορευτεί η στάση – στάθμευση των αυτοκινήτων, σε όλο το μήκος της διαδρομής του ποδηλατόδρομου;                

 

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

Συνδικαλιστής ΔΑΚΕ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ,

Πολύτεκνου και πρώην μέλος του Δ.Σ. του ΚΟΔΗΠ,

Εκπρόσωπος της Δημοτικής Παράταξης «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ».     

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις