Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: «Τεράστιες οι αυξήσεις στα σαρακοστιανά θαλασσινά» λένε οι ιχθυοπώλες – Τι ισχύει με τις λαγάνες

Πάτρα: «Τεράστιες οι αυξήσεις στα σαρακο...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Όσο πλησιάζει η Καθαρά Δευτέρα οι τιμές αναμένεται να ανέβουν κι άλλο

«Αλμυρά» θα είναι φέτος τα σαρακοστιανά θαλασσινά, λόγω των αυξήσεων των τιμών τους.

Οι ιχθυοπώλες, πάντως, δεν κρύβουν ότι όσο πλησιάζει η Καθαρά Δευτέρα οι τιμές αναμένεται να ανέβουν κι άλλο.

Καλαμάρια, γαρίδες, χταπόδι και θράψαλα, βρίσκονται ψηλά στις προτιμήσεις των καταναλωτών και «φεύγουν» περισσότερο, σύμφωνα, με όσα είπε στο thebest.gr o υπεύθυνος κεντρικού ιχθυοπωλείου στην Πάτρα, Βασίλης Θεοδωρακόπουλος. «Οι τιμές στα σαρακοστιανά θαλασσινά παρουσιάζουν τεράστια αύξηση σε σχέση με πέρυσι. Βρισκόμαστε στην αρχή της εβδομάδας, σήμερα ξεκίνησαν να έρχονται κάποια στην αγορά και ήδη βλέπουμε υψηλές τιμές στην προμήθειά τους, οπότε και εμείς αναγκαζόμαστε να τις ανεβάσουμε. Φτάνοντας, προς την Καθαρά Δευτέρα, θεωρώ ότι θα ανέβουν κι άλλο οι τιμές».

Οι τιμές στα βασικά προϊόντα

Σύμφωνα, με τις πρώτες ενδείξεις στις τιμές, τα χταπόδια αναμένεται να κυμανθούν περίπου στα 23 ευρώ/κιλό και τα καλαμάρια θα φθάσουν στα 22 ευρώ/κιλό. Οι γάμπαρες θα κοστίζουν 20 ευρώ/κιλό, ενώ οι γαρίδες αναμένεται να παραμείνουν στην ίδια τιμή με πέρυσι γύρω στα 10 ευρώ/κιλό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα των αυξήσεων, όπως λέει ο κ. Θεοδωρακόπουλος, είναι οι σουπιές «σήμερα στην αγορά είχαν 13 ευρώ/κιλό, δηλαδή όσο την πωλούσαμε εμείς πέρυσι, φέτος την αγοράζουμε, που σημαίνει ότι σίγουρα θα φτάσει στον καταναλωτή στα 16 ευρώ/κιλό. Επίσης, ακόμα δεν έχουμε εικόνα για μύδια, κυδώνια και γυαλιστερές που θα αρχίσουν να έρχονται από την Τετάρτη».

Στα 3,50 ευρώ η λαγάνα

Στα περσινά επίπεδα, περίπου στα 3.50 ευρώ ανά τεμάχιο, θα πωλείται και η λαγάνα από τους φούρνους της Πάτρας, σύμφωνα με τον αρτοποιό Δημήτρη Μυλωνά. «Η τιμή αυτή, αφορά την απλή λαγάνα. Θα υπάρξουν διαφοροποιήσεις σε κάποιες λαγάνες, στις οποίες αρκετοί συνάδελφοι βάζουν μέσα, σταφίδες ή σοκολάτα ή χαλβά ή τυρί. Αυτές σίγουρα θα κοστίζουν λίγο παραπάνω λόγω των έξτρα υλικών. Για την Σαρακοστή, η γκάμα των προϊόντων στα αρτοποιία, είναι τεράστια. Υπάρχουν κουλούρια, σπανακόπιτες, πρασόπιτες, πατατόπιτες, χαλβαδόπιτες κ.ο.κ.».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις