Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Φανάρια Κανελλοπούλου: Τι πρέπει να γίνει για να φτιαχτούν; Μαθητές, ακόμη και σχολικό, διστάζουν στη διασταύρωση - ΒΙΝΤΕΟ

Φανάρια Κανελλοπούλου: Τι πρέπει να γίνε...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Πόσα χρόνια θα πρέπει να περιμένουμε για ένα αξιόπιστο σύστημα φωτεινής σηματοδότησης;

"Τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε"... όλη την ώρα; Ο λόγος για τα φανάρια της Κανελλοπούλου που αφήνουν εκτεθειμένους καθημερινά εκατοντάδες μαθητές γυμνασίου και Λυκείου, ενώ στην διασταύρωση κινούνται ακόμη και σχολικά λεωφορεία για δημοτικά σχολεία της περιοχής.

Ώρα 08.10 το πρωί της Δευτέρας. Το βίντεο από το σημείο σοκάρει! Μαθητές τρέχουν ανάμεσα σε ΙΧ αυτοκίνητα και λεωφορεία για να περάσουν το δρόμο και να πάνε στο σχολείο τους. Ο οδηγός σχολικού με μαθητές δημοτικού, δεν ξέρει πότε πρέπει να περάσει με το χάος που επικρατεί στο σημείο.

Ένα παλλόμενο πορτοκαλί υπάρχει στη διασταύρωση και αυτό αφορά ΜΟΝΟ την κίνηση αριστερά στο τμήμα καθόδου της Κανελλοπούλου και αντιστοίχως δεξιά στο ρεύμα ανόδου. Για την κίνηση επί της Κανελλοπούλου τα φανάρια είναι τελείως σκοτεινά, απενεργοποιημένα!

Είναι καθαρά στην διακριτική ευχέρεια των οδηγών -καθώς τροχονόμος δεν υπάρχει- πότε και αν θα περάσουν τη διασταύρωση της Κανελλοπούλου με την οδό Αυστραλίας. Αν λάβει κανείς υπόψη του και τη βιασύνη της ώρας -08.10 το πρωί της Δευτέρας 11/03- οπότε και όλοι κινούνται γρήγορα για να πάνε στην δουλειά τους ή ακόμη τα παιδιά τους σχολείο, εύκολα καταλαβαίνει πως δεν θέλει και πολύ να γίνει το λάθος!

Μαθητές τρέχουν ανάμεσα από τα αυτοκίνητα

Δεν είναι η πρώτη, ούτε η δεύτερη φορά που οι φωτεινοί σηματοδότες στην οδό Κανελλοπούλου βγαίνουν εκτός λειτουργίας. Το παλλόμενο στο σημείο είναι αποτέλεσμα μιας ακόμα βλάβης στα αρχαία φανάρια που πλέον καταρρέουν ακόμη κι αν δεν τίθεται ζήτημα ακραίων καιρικών συνθηκών. Λες και εν έτει 2024, προβλέπεται η βροχή να σβήνει τα φανάρια...

Οι φωτεινοί σηματοδότες στην Κανελλοπούλου, τόσο στο ύψος της οδού Αυστραλίας όπου βρίσκεται Γυμνάσιο και Λύκειο -ακόμη και δημοτικά σχολεία στην Αυστραλίας- όπως επίσης και στο ύψος του πρώην κολυμβητηρίου της Αγυιάς είναι χαλασμένοι και με παλλόμενο πορτοκαλί, από την Κυριακή.

Αλήθεια, πόσα χρόνια θα πρέπει να περιμένουμε για ένα αξιόπιστο σύστημα φωτεινής σηματοδότησης στην Πάτρα και ειδικά σε επικίνδυνους δρόμους όπου επανειλημμένως έχουν γίνει τροχαία ατυχήματα; 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις