Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

LIVE: Κορυφώνεται η συζήτηση για το ν/σ για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια - Το βράδυ η ψηφοφορία

LIVE: Κορυφώνεται η συζήτηση για το ν/σ ...

Ομιλίες πρωθυπουργού και πολιτικών αρχηγών

Με τις ομιλίες του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και των αρχηγών των κομμάτων, κορυφώθηκε, στην ολομέλεια της Βουλής η τριήμερη συζήτηση επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για την ενίσχυση του δημοσίου πανεπιστημίου και τα μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια.

Η συνεδρίαση θα ολοκληρωθεί το βράδυ με ονομαστική ψηφοφορία, επί της αρχής και των επίμαχων άρθρων για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, την οποία ζήτησαν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ΚΚΕ.

Στη δική του παρέμβαση, ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης αναφέρθηκε στη δήλωση του πρώην πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, αλλά και στις αιχμές για τάγματα γενιτσάρων από το ΠΑΣΟΚ: «Διάβασα ότι (σ.σ. ο κ. Τσίπρας) τάχθηκε κατά του νομοσχεδίου, και θέλω να μοιραστώ με το σώμα την ανακούφιση μου. Διότι εάν θα έχει την μοίρα της προηγούμενης δημόσιας τοποθετήσής του πριν από το συνέδριο σας, ούριος άνεμος στα πανιά μας», είπε ο κ. Πιερρακάκης.

Απαντώντας στην κριτική του ΠΑΣΟΚ, ρώτησε εάν συνταγματολόγοι όπως οι κκ Βενιζέλος, Αλιβιζάτος και Μανιτάκης δεν είναι «σύννομοι», ενώ, απευθυνόμενος στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναρωτήθηκε εάν ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει τον υπουργό Παιδείας της κυβέρνησής του Κώστα Γαβρόγλου, που είχε καταθέσει διάταξη για την αναγνώριση πτυχίων διεθνών οργανισμών στη χώρα μας. «Αυτό, τι είναι ακριβώς; Σε ποια έννομη τάξη πατάει, εάν όχι στην ίδια που πατάει και το νομοσχέδιο μας για τη διασυνοριακότητα, ότι η εγκατάσταση είναι διακριτή από τη σύσταση; Αυτό είπε ο Κώστας Γαβρόγλου ουσιαστικά, φέρνοντας την συγκεκριμένη ρύθμιση του 2018, και μια πολύ πιο σκληρή και ασφυκτική ρύθμιση φέραμε εμείς μέσα από αυτό το νομοσχέδιο» υπογράμμισε ο κ. Πιερρακάκης και συνέχισε: «Εάν έχετε πρόβλημα με τα κολέγια, γιατί δεν έχετε αποκηρύξει τις ερωτήσεις που έκανε ο Αλέκος Αλαβάνος στην Ευρωβουλή, πριν από 20 χρόνια, για την αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων στην χώρα μας»;

Η απάντηση στα περί γενιτσάρων
Ο κ. Πιερρακάκης έκλεισε την παρέμβασή του, με μία προσωπική αναφορά: «Επειδή ακούστηκαν κάποια πράγματα από στέλεχος του ΠΑΣΟΚ περί γενιτσάρων, και του σουλτάνου Ορχάν, να πω ότι η πάγια πρακτική των σουλτάνων είναι η πειθαρχία. Και η άσκηση κομματικής πειθαρχίας από μεριάς συγκεκριμένου κόμματος στην συγκεκριμένη πρωτοβουλία, για να μπορέσει να συγκρατήσει την εσωτερική του διαφωνία, και την διαφωνία που υπάρχει σε επίπεδο στελεχών του σήμερα είναι η χαρακτηριστικότερη όλων» είπε ο υπουργός Παιδείας. Θέλησε έτσι να σχολιάσει την χθεσινή αναφορά του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτη Δουδωνή, ο οποίος είχε κάνει λόγο για συνέχεια της παράδοσης των γενιτσαρικών ταγμάτων, που ξεκινάει από τον Σουλτάνο Ορχάν το 1327, εμφανίζοντας τον υπουργό να τάσσεται κατά της παράταξης, που τον έβαλε στην πολιτική.

Για επίθεση της Νέας Δημοκρατίας στο δημόσιο πανεπιστήμιο ως έναν φορέα κοινωνικής ανόδου αλλά παραγωγό δημοκρατικής κουλτούρας εδώ και 50 χρόνια έκανε λόγο στην ομιλία του στο κοινοβούλιο ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης.

Εστιάζοντας παράλληλα στην παραβίαση του Συντάγματος που συνιστά το νομοθέτημα που έφερε η κυβέρνηση.

Ο Αλέξης Χαρίτσης αναφέρθηκε στον αντισυνταγματικό χαρακτήρα του νομοσχεδίου λέγοντας πως «είναι σαφείς οι ορισμοί που περιλαμβάνονται στο άρθρο 16 τόσο που δεν γεννάται καμία ανάγκη ερμηνείας» και έτσι «δεν χρειάζεται να είναι κανείς νομικός για να καταλάβει ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας παραβιάζει 5 φορές την συνταγματική τάξη». Τόνισε ότι κανονικά «η κοινοβουλευτική συζήτηση έπρεπε να σταματάει εδώ».

Με βάση αυτό ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς αναρωτήθηκε ρητορικά: «Γιατί αυτή η πρεμούρα να παραβιάσετε απροκάλυπτα το Σύνταγμα της χώρας;» τονίζοντας πως «η Δεξιά επιχειρεί να κάνει πράξη αυτό που για δεκαετίες αποτέλεσε την ιερή αγελάδα της».

 Τόνισε πως αυτό συμβαίνει γιατί το δημόσιο πανεπιστήμιο αποτελεί «τον πιο αποτελεσματικό μηχανισμό ανοδικής κινητικότητας της ελληνικής κοινωνίας» και είναι «ένας φορέας μαζικής άρσης των κοινωνικών αποκλεισμών».

Επιπρόσθετα ο Αλέξης Χαρίτσης επισήμανε ότι «το πανεπιστήμιο της Μεταπολίτευσης ήταν πάντα ενοχλητικό» γιατί «παρήγαγε δημοκρατική κουλτούρα και ως τέτοιο θέλετε να το καθυποτάξετε εδώ και 50 χρόνια». Μάλιστα αναφέρθηκε στις εισηγήσεις συνταγματολόγων που επικαλέστηκε η κυβέρνηση οι οποίοι παρουσιάζουν το άρθρο 16 ως απότοκο των συνθηκών της Χούντας.

Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς τόνισε πως «το δημόσιο πανεπιστήμιο είναι ένα θεσμός που έχει προβλήματα όμως συγκρότησε την επιστήμη σε αυτή την χώρα» και «διαμόρφωσε δημοκρατικές συνειδήσεις» ενώ «διαμόρφωσε γενιές Ελλήνων ως πολίτες και όχι ως πελάτες». Σημείωσε πως «θα καταψηφίσουμε το νομοσχέδιο» αλλά και «θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλος το δικαίωμα των φοιτητών και της πανεπιστημιακής κοινότητας να αγωνιστούν για το δημόσιο πανεπιστήμιο».

Στην έναρξη της ομιλίας του ο Αλέξης Χαρίτσης αναφέρθηκε στην επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Οδησσό ζητώντας από τον πρωθυπουργό να ενημερώσει την εθνική αντιπροσωπεία για το αντικείμενο της επίσκεψης αυτής. Μάλιστα άσκησε κριτική συνολικά στην εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης για εμπλοκή στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ. Παράλληλα όμως επισήμανε απευθυνόμενος στο πρωθυπουργό: «Γιατί δεν επισκεφθήκατε την Γάζα;» επαναφέροντας την πρόταση της Νέας Αριστεράς ώστε να απευθύνει ομιλία στην Βουλή ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής.

«Απομίμηση μεταρρύθμισης» χαρακτήρισε το νομοσχέδιο το οποίο προβλέπει την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, ο Νίκος Ανδρουλάκης, ξεκαθαρίζοντας πως το ΠΑΣΟΚ θα καταψηφίσει επί της αρχής.

 
«Σας λέμε ξεκάθαρα καταψηφίζουμε επί της αρχής. Πιστεύουμε ότι δεν έχετε κάποιο σχέδιο που θα συμβάλει στην ουσιαστική αναβάθμιση του δημόσιου πανεπιστημίου. Δήθεν μεταρρύθμιση την οικτρή αποτυχία της πανεπιστημιακής αστυνομίας. Ακούσαμε τον πρωθυπουργός να μιλά για τους μπαχάκηδες. Και γιατί δεν τους αντιμετωπίσατε με την αστυνομία που ιδρύσατε» δήλωσε;

«Πετύχαμε αλλαγές στη δημόσια παιδεία γιατί ανοίξαμε διάλογο με όλους σε αντίθεση με τη σημερινή κυβέρνηση» δήλωσε αναφερόμενος στο σχέδιο νόμου που είχε φέρει το ΠΑΣΟΚ το 2011.

Την ίδια ώρα, δήλωσε σε αιχμηρό του σχόλιο πως «85 άρθρα από τα 89 ξηλώνουν τη δήθεν μεγάλη μεταρρύθμιση της κας Κεραμέως».

 
«Νομοθετείτε βάσει συμφερόντων» συμπλήρωσε.

«Ένα fund μόνο κερδοσκοπικό παράρτημα μπορεί να δημιουργήσει στην Ελλάδα», ανέφερε.

 
Τα παραρτήματα είχαν ήδη καταθέσει στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, δήλωσε.

«Συμφωνούμε ότι δεν μπορούμε να είμαστε ευρωπαϊκή εξαίρεση. Εξαίρεση θα είμαστε όμως και με το σχετικό νομοσχέδιο».

«Εμείς λέμε την ίδρυση μη κερδοσκοπικών, μη κρατικών πανεπιστημίων με συνταγματική αναθεώρηση του άρθρου 16 από την περίοδο που ήταν πρωθυπουργός ο Γιώργος Παπανδρέου, με προϋπόθεση τη συναίνεση» πρόσθεσε και κατέθεσε την δική του σχετική πρόταση στη Βουλή.

«Αυτό δεν σημαίνει πως δίνουμε λευκή επιταγή στην κυβέρνηση» ξεκαθάρισε.

«Δεν είμαστε εμείς οι λάτρεις της ακινησίας, θέλουμε η χώρα να πηγαίνει μπροστά με αξιοκρατία, διαφάνεια και κανόνες» διευκρίνισε.

«Όλη η ηγεμονία της Νέας Δημοκρατίας στηρίχθηκε στο φόβο του μη χειρότερα» συμπλήρωσε.

«Θέλουμε να ενισχύσουμε το δημόσιο πανεπιστήμιο και να ενισχύσουμε την μεταλυκειακή εκπαίδευση» συμπλήρωσε.

«Για ποιο λόγο για να ικανοποιήσετε τα συμφέροντα κάποιων λίγων κολλητών σας ποδοπατάτε και τα όνειρα των νέων και το Σύνταγμα; Τα κάνετε όλα αυτά για να κερδοφορήσουν κάποιοι κολλητοί σας, κάποια fund», τόνισε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, στη συζήτηση στη Βουλή για το νομοσχέδιο: «Ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου - Πλαίσιο λειτουργίας μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων». Σχολίασε ότι με αυτό το νομοσχέδιο η κυβέρνηση λέει στους νέους που διαδηλώνουν για τη δημόσια παιδεία ότι δεν έχουν δικαίωμα να σπουδάσουν αν δεν έχουν χρήματα.

Απαντώντας στον πρωθυπουργό ανέφερε ότι «εγώ και οι σύντροφοί μου συμμετέχουμε σε διαδηλώσεις από το ‘81 και πολλές φορές δεχθήκαμε και προπηλακισμό από δυνάμεις της αστυνομίας, αλλά και ως βουλευτή μας χτύπησαν τα ΜΑΤ έξω από την Μαλαματίνα επί διακυβέρνησης σας. Ναι κάνουμε τέτοια ‘καριέρα', με τους φοιτητές με τους εργάτες στις κινητοποιήσεις και στην διεκδίκηση δικαιωμάτων. Εσείς που κάνατε καριέρα ακριβώς;», σχολίασε. Είπε ακόμη ότι ο κ. Μητσοτάκης αμφισβήτησε στον κ. Κασσελάκη τη δυνατότητα να μιλά για το δημόσιο πανεπιστήμιο, «αλλά εσείς πήγατε σε δημόσιο πανεπιστήμιο και έχετε το δικαίωμα να μιλάτε για δημόσιο πανεπιστήμιο;».

Ο κ. Φάμελλος ανέφερε ότι «το Σύνταγμα του ‘75 αποδεικνύει ότι η μεταπολιτευτική Ελλάδα 50 χρόνια πριν ήταν πολύ πιο μπροστά και πολύ πιο προοδευτική από ό,τι είστε εσείς σήμερα, γιατί τότε προέβλεψε και αποτύπωσε στο θεμέλιο λίθο της Δημοκρατίας μας ότι ανώτατη παιδεία δεν είναι εμπόρευμα και ότι οι φοιτητές δεν είναι πελάτες. Και έρχεστε εσείς 50 χρόνια μετά με μια βαθιά συντηρητική αντίληψη να πείτε ότι η ανώτατη παιδεία είναι εμπόρευμα και οι φοιτητές είναι πελάτες».

Ο κ. Φάμελλος καταδίκασε την επίθεση που έλαβε χώρα κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Οδησσό, ενώ ζήτησε και να υπάρξει ενημέρωση από τον ΥΠΕΞ για ό,τι συζητήθηκε εκεί.

Επιπλέον κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να απαντήσει αν η 'Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου θα είναι υποψήφια ευρωβουλευτής.

Σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται σήμερα η συζήτηση στο νομοσχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων το οποίο θα ψηφιστεί αργά το απόγευμα από τη Βουλή. 

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είναι στο βήμα και με το «καλημέρα σας» επιτέθηκε στον γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα ο οποίος νωρίτερα είχε ζητήσει το λόγο.

«Υπέθεσα κύριε γενικέ γραμματέα ότι ζητήσατε νωρίτερα τον λόγο εκτάκτως για να ζητήσετε συγνώμη για την απαράδεκτη σεξιστική τοποθέτησή σας η οποία αποδεικνύει ότι το ΚΚΕ παραμένει η πιο αναχρονιστική δύναμη εντός της αίθουσας. Και μην σπεύσετε να μας κατηγορήσετε για αντικομουνισμό», είπε. Οι φωνές σας δεν θα συγκαλύψουν την ένδεια των επιχειρημάτων σας, τόνισε ακόμα και πρόσθεσε: «Ίσως φαντασιώνεστε την Ελλάδα ως κομμουνιστική χώρα γιατί αλλού συνέβαιναν αυτά είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον Δημήτρη Κουτσούμπα «αλλά ευτυχώς τα ζητήματα αυτά τα έλυσε η ιστορία. Δεν θα παραμένετε άλλο στο απυρόβλητο ως δύναμη εκσυγχρονισμού που είναι υπεράνω κριτικής και δεν έχετε το θάρρος να βγείτε και να πείτε συγνώμη έκανα λάθος».

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο το οποίο θα ψηφιστεί σήμερα στη Βουλή και τόνισε ότι είναι δεδηλωμένη η πρόθεση της κυβέρνησης να στηρίξει το δημόσιο πανεπιστήμιο.
Αναφέρθηκε στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο λέγοντας ότι γίνεται Μητροπολιτικό και έχει κάτω από την ακαδημαϊκή του ομπρέλα τα 30 τμήματα της Θράκης και της Ανατολικής Μακεδονίας αλλά και τις νέες σχολές σε Καβάλα, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή και Διδυμότειχο. Εκσυγχρονίζεται το Ανοικτό Πανεπιστήμιο και αυτονομείται με δική του διοίκηση όπως όλα τα άλλα ΑΕΙ.

Περνώντας στον πυρήνα της συζήτησης ο πρωθυπουργός τόνισε: «για μένα προσωπικά έχει μία ξεχωριστή σημασία καθώς η Εθνική Αντιπροσωπεία καλείται σήμερα όχι απλά να ψηφίσει ένα κομβικό νομοσχέδιο αλλά να εγκρίνει μία ριζική τομή στην ελληνική εκπαίδευση και μία γενναία μεταρρύθμιση ανάπτυξης αλλά και κοινωνικής δικαιοσύνης».

Και πρόσθεσε: «Μία πρωτοβουλία η οποία πρωτίστως ενισχύει το δημόσιο πανεπιστήμιο. Ταυτόχρονα όμως διαμορφώνει και το πλαίσιο ώστε επιτέλους στη χώρα μας να λειτουργήσουν μη κρατικά, μη κερδοσκοπικά ιδρύματα. Οι νέες διατάξεις αποκτούν έτσι και μία διάσταση καταλυτικά εκσυγχρονιστική αλλά και ευρωπαϊκή».

Μίλησε για μία επιλογή με διπλή κατεύθυνση και παράλληλους στόχους αφού από τη μια προσφέρει περισσότερες ελευθερίες επιλογής στους νέους να σπουδάσουν στον τόπο τους και μάλιστα σε ανταγωνιστικές σε ποιότητα σχολές και από την άλλη φιλοδοξεί να εντάξει την Ελλάδα στο διεθνή εκπαιδευτικό χάρτη ως ένα δυναμικό εκπαιδευτικό κέντρο στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Ανέτρεξε μάλιστα στο σημείο αυτό σε παρέμβασή του το Φεβρουάριο του 2007 ως νέος βουλευτής στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος. «Ας ξεφύγουμε πια από τον πρωτοφανή αναχρονισμό να είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη, η οποία εξακολουθεί να κρατά αυτό το μονοπώλιο στην εκπαίδευση», έλεγε τότε και όπως είπε τα ίδια λόγια επαναλαμβάνει και τώρα ώστε να γίνουν επιτέλους χειροπιαστή πραγματικότητα.

 «Θεμέλιο αυτής της μεταρρύθμισης είναι η ανάταξη και ενίσχυση του δημόσιου πανεπιστημίου»

«Το θεμέλιο αυτής της μεταρρύθμισης είναι η ανάταξη και ενίσχυση του δημόσιου πανεπιστημίου», τόνισε ο πρωθυπουργός. «Με σκοπό να απελευθερωθεί από την αγκύλωση της γραφειοκρατίας και της ιδεοληψίας. Γι αυτό και στο δημόσιο πανεπιστήμιο, να το πούμε να το ξανακούσετε εσείς που εκφράζετε με πύρινους λόγους την αντίδρασή σας στο ν/σ, αναφέρονται το 85% των άρθρων του σχετικού νομοσχεδίου προβλέποντας χρηματοδότηση η οποία αθροιστικά θα φθάσει κοντά στο 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ ως το 2027 από ευρωπαϊκούς πόρους και από τις χρηματοδοτήσεις μέσω τους σχήματος των συμπράξεων μεταξύ δημοσίου και ιδιωτικού τομέα και αυτό πέρα από τα χρήματα τα οποία καταβάλλονται ετησίως για μισθούς, λειτουργικά και υποδομές, τα οποία ξεπερνούν το 1 δισεκατομμύριο. Σε έναν προγραμματισμό ο οποίος ενισχύει το διδακτικό προσωπικό όχι μόνο αριθμητικά αλλά και εισοδηματικά με αυξήσεις οι οποίες φθάνουν το 15% των αποδοχών», είπε. Πρόσθεσε ότι αυξάνεται και η ανώτατη αμοιβή διδασκόντων και ερευνητών από τον εθνικό λογαριασμό κονδυλίων έρευνας. Καθώς και ότι διευρύνεται ο όρος συνεργαζόμενος καθηγητής με στόχο την προσέλκυση Ελλήνων καθηγητών, κατόχων διδακτορικού τίτλου, επιστημόνων από το εξωτερικό.

«Προχωράμε και ένα βήμα πιο πέρα με την οργάνωση και κοινών μεταπτυχιακών μεταξύ ελληνικών πανεπιστημίων και ξένων», είπε ακόμη ο πρωθυπουργός.

Άλλα σημεία της ομιλίας του

Κύριε Φάμελλε έχετε έναν πρόεδρο ο οποίος σπούδασε σε μη κρατικό Πανεπιστήμιο.
Ο κ. Κασσελάκης ο οποίος σπούδασε σε ένα τέτοιο Πανεπιστήμιο, αν ερχόταν το Πανεπιστήμιο του να κάνει παράρτημα στην Ελλάδα, θα έλεγε όχι. Πόση υποκρισία;
Φαντάζομαι ότι ο ίδιος άλλες σκέψεις θα είχε, αλλά μόλις βούτηξε στον μικρόκοσμο του ΣΥΡΙΖΑ προσαρμόστηκε.
Η πολυφωνία σας κ. Ανδρουλάκη μετατρέπεται σε πλήρη παλινωδία.
Είστε ο αρνητικός πρωταγωνιστής αυτής της ιστορίας.
Ο κ. Βενιζέλος επιχειρηματολόγησε για την ανάγκη ψήφισης της σχετικής νομοθεσίας. Αυτό είπατε αρχικά κι εσείς.
Κύριε Ανδρουλάκη, αλλάξατε γνώμη παρά το γεγονός ότι προσπαθήσαμε να εντάξουμε στο νομοσχέδιο όλους τους προβληματισμούς που είχατε εκφράσει πριν ξεκινήσει αυτή η συζήτηση.
Ξεχάσατε ότι το 85% του νομοσχεδίου αφορά την ενίσχυση του δημόσιου πανεπιστημίου.
Αυτό το αποτέλεσμα είναι ο απόλυτος πολιτικός σουρεαλισμός κ. Ανδρουλάκη.
Η ΝΔ θα καταθέσει αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας για όλα τα άρθρα που αφορούν την ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου. Πόσα από αυτά θα ψηφίσετε κ. Ανδρουλάκη;
Ο Γιώργος Παπανδρέου το 2004 ήταν υπέρ της αλλαγής του α. 16. Τι έγινε το 2007; Υπό την πίεση διαφόρων φωνών έκανε πίσω. Και τώρα διαφωνεί και με την αναθεώρηση του Συντάγματος και με την ίδρυση μη κρατικών ΑΕΙ.
Αυτοί που πολεμούν το νομοσχέδιο, δεν εμπιστεύονται το δημόσιο πανεπιστήμιο.

Με τις ομιλίες του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και των αρχηγών των κομμάτων, κορυφώνεται σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής η τριήμερη συζήτηση επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Η συνεδρίαση θα ολοκληρωθεί το βράδυ με ονομαστική ψηφοφορία, επί της αρχής και των επίμαχων άρθρων για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, την οποία ζήτησαν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ΚΚΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις