Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ιδιωτικά Πανεπιστήμια: Θέμα κομματικής πειθαρχίας από τον Νίκο Ανδρουλάκη

Ιδιωτικά Πανεπιστήμια: Θέμα κομματικής π...

Προειδοποίηση προς τα στελέχη του κόμματος

Την απόφαση για καταψήφιση του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, επιβεβαίωσαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, μετά από τρίωρη και πλέον συνεδρίαση η οποία ολοκληρώθηκε με τη σαφή προειδοποίηση του Νίκου Ανδρουλάκη: «Δεν θα επιτρέψω να υπάρξει ρήγμα στην ψηφοφορία».

Σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σημείωσε πως «διαχρονική προγραμματική θέση του κόμματός μας είναι η ίδρυση ιδιωτικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων με αναθεώρηση του άρθρου 16». Μάλιστα, ο Νίκος Ανδρουλάκης ζήτησε να συνταχθεί κείμενο δέσμευσης απ’ όλους, για αλλαγή του επίμαχου άρθρου κατά τη αναθεώρηση του Συντάγματος για την ίδρυση μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων.

Κριτική από Γιαννακοπούλου – Κωνσταντινόπουλο
Η συζήτηση ήταν έντονη, με τους βουλευτές Νάντια Γιαννακοπούλου και Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο να ασκούν αιχμηρή κριτική τόσο για το πώς διαμορφώθηκε η αρνητική θέση του κόμματος, όσο και για το γεγονός ότι δεν γίνεται κατανοητή η θέση του.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, υπήρξε έντονη αντίδραση του Νίκου Ανδρουλάκη μετά την τοποθέτηση του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου καθώς ο δεύτερος είπε ότι «ο Γιώργος Παπανδρέου ψήφισε τα μη κρατικά πανεπιστήμια το 2006 και ήταν υπέρ τους». 

«Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει την ίδια θέση διαχρονικά, μην κάνεις κοπτοραπτική με τα λόγια του Γιώργου Παπανδρέου», απάντησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Το λόγο πήρε νωρίτερα και η Νάντια Γιαννακοπούλου, η οποία έχει εκφράσει ενστάσεις στη θέση του κόμματος, και είπε στον κ. Ανδρουλάκη ότι «υπάρχει πρόβλημα θεσμικής λειτουργίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας». «Δεν μπορούμε να επικυρώνουμε αποφάσεις που μας έρχονται ουσιαστικά την τελευταία στιγμή» φέρεται να είπε.

Εξηγώντας τι θέλει το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε πως επιδίωξη είναι:

ισχυρό δημόσιο πανεπιστήμιο
ισχυρά μη κρατικά μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια,
και ισχυρή ρύθμιση της μεταλυκειακής εκπαίδευσης.
Ο Νίκος Ανδρουλάκης άσκησε δριμεία κριτική στον Κ. Μητσοτάκη, λέγοντας μεταξύ άλλων πως τον βοηθά η ανυπαρξία αντιπρότασης. «Δεν μπορεί κάποιοι εδώ και δύο χρόνια να αγοράζουν και να επενδύουν, και να έρχεται ένα νομοσχέδιο κομμένο και ραμμένο στις επενδύσεις τους. Αυτό δεν είναι διευθέτηση» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. «Εμείς όμως, έχουμε ολοκληρωμένη πρόταση, τόσο για το ορθό πλαίσιο λειτουργίας των ιδιωτικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων, όσο και για την ενίσχυση του δημόσιου πανεπιστημίου», συμπλήρωσε.

Ενώ σε άλλο σημείο τόνισε: «Με το νομοσχέδιο δίνεται η δυνατότητα σε ένα fund και ένα κερδοσκοπικό πανεπιστήμιο του εξωτερικού, να ιδρύσουν ένα παράρτημα, επί της ουσίας κερδοσκοπικό στη χώρα μας. Η Ελλάδα ήταν ευρωπαϊκή εξαίρεση και ο κ. Μητσοτάκης μας καθιστά εκ νέου εξαίρεση, καθώς θα επιτρέπεται η ίδρυση κερδοσκοπικών ξένων παραρτημάτων, αλλά όχι ελληνικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις