Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δέκα χρόνια από την εξαφάνιση της πτήσης MH370 - «Οι έρευνες πρέπει να συνεχιστούν»

Δέκα χρόνια από την εξαφάνιση της πτήσης...

Η Μαλαισία πιέζει για την επανάληψη των ερευνών

Η Μαλαισία πιέζει για την επανάληψη των ερευνών εντοπισμού της πτήσης MH370 των Αερογραμμών της Μαλαισίας, όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Μεταφορών Άντονι Λόκι, καθώς η συμπλήρωση δέκα ετών από την εξαφάνισή της, χωρίς τον εντοπισμό του αεροσκάφους, έχει καταγραφεί ως ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της πολιτικής αεροπορίας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Την πτήση MH370 πραγματοποιούσε ένα αεροσκάφος Boeing 777 μεταφέροντας 227 επιβάτες και 12μελές πλήρωμα, ενώ το αεροσκάφος εξαφανίστηκε καθώς πετούσε από την Κουάλα Λουμπούρ με προορισμό το Πεκίνο στις 8 Μαρτίου του 2014.

Οι διερευνητές αεροπορικών ατυχημάτων στην Μαλαισία αρχικά, δεν απέκλεισαν την πιθανότητα το αεροσκάφος να τέθηκε εσκεμμένα εκτός της προγραμματισμένης πορείας του, ενώ συντρίμμια που είτε πιστεύεται ότι ανήκουν στο Boeing 777, είτε έχει επιβεβαιωθεί ότι ανήκουν στο ίδιο αεροσκάφος, έχουν ξεβραστεί από την θάλασσα κατά μήκος των ακτών της Αφρικής, αλλά και σε νησιά του Ινδικού ωκεανού.

Σύμφωνα με τον Λόκι, η αμερικανική εταιρία υποβρύχιων ερευνών Ocean Infinity έχει προσκληθεί προκειμένου να συζητήσει την τελευταία ερευνητική της πρόταση, μετά από δύο αποτυχημένες προσπάθειες που προηγήθηκαν.
The Search of MH370

«Περιμένουμε από την Ocean Infinity να παράσχει αποδεκτές ημερομηνίες και θα τους συναντήσω οποτεδήποτε είναι έτοιμοι να έρθουν στη Μαλαισία», δήλωσε ο Λόκε στην 10η εκδήλωση μνήμης για την πτήση MH370.

«Στέκομαι μπροστά σας και δίνω αυτή την υπόσχεση ότι θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν για να λάβω την έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου για την υπογραφή νέας σύμβασης με την Ocean Infinity, ώστε η έρευνα να συνεχιστεί το συντομότερο δυνατό.

Ως κυβέρνηση της Μαλαισίας, θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να λύσουμε αυτό το μυστήριο μια για πάντα και ελπίζουμε ότι θα παραμείνετε δυνατοί για να βρούμε την αλήθεια.

Χαίρομαι που υπάρχει κάποια πρόοδος σε ορισμένες από τις νέες έρευνες και τις νέες τεχνολογίες που έχουν παρουσιαστεί και ελπίζουμε πραγματικά ότι η έρευνα θα μπορέσει να βρει το αεροπλάνο και να δώσει την αλήθεια στους συγγενείς και όλοι θέλουμε να δώσουμε ένα τέλος στις οικογένειες», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις