Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

/

AO Αμπελόκηποι Πάτρας: Flashback στα ξερά της Αχαΐας

AO Αμπελόκηποι Πάτρας: Flashback στα ξερ...
Σταθόπουλος Τάσσος
[email protected]

1998-99 στο πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας

Ένα μικρό … flashback στον προηγούμενο αιώνα, τότε που το ποδόσφαιρο στην Αχαΐα παιζόταν μόνο σε ξερά γήπεδα.

Τοπικό ποδόσφαιρο της ΕΠΣ Πατρών τότε (αργότερα, το 2002, μετονομάστηκε σε ΕΠΣ Αχαϊας). Μια από τις ομάδες που δεν υπάρχουν πλέον στον ποδοσφαιρικό χάρτη (εδώ και 10 χρόνια), ο Α.Ο. Αμπελόκηποι μετείχε την περίοδο 1998-99 στο πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας στον Β’ Όμιλο.

Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη στο γήπεδο Αχιλλέα και την περίοδο εκείνη η ομάδα των Συχαινών τερμάτισε στην 10η θέση (σε Όμιλο 16 ομάδων), με προπονητή των Θανάση Καραγιαννάκη. Πρόεδρος της ομάδας (και ποδοσφαιριστής) ο τωρινός γενικός γραμματέας της ΕΠΣΑ, Δημήτρης Σαρρής.

·       Για την ιστορία, το πρωτάθλημα στον Β’ Όμιλο κατέκτησε η Κύπρος (μετονομάστηκε σε Προοδευτική την επόμενη χρονιά), ενώ την άνοδο στην Α’ Κατηγορία πήρε και η 2η στην βαθμολογία ΑΕΚ Πατρών στην διαδικασία των αγώνων μπαράζ.

·       Αξιοσημείωτο, ότι εκτός από τους Αμπελόκηπους δεν υπάρχουν πλέον στον ποδοσφαιρικό χάρτη ακόμα 9 ομάδες του ίδιου Ομίλου! Η Κύπρος, το Άνω Καστρίτσι, ο Ηρακλής Λεύκας, ο Ρωμανός, η ΑΕ Αγυιά, ο Άγιος Δημήτριος, η Αγία Βαρβάρα, ο Στόχος και η Αστραπή Ψαροφαϊου.

·       Την περίοδο 1998-99 δήλωσαν συμμετοχή συνολικά 115 σωματεία στα τρία πρωταθλήματα της ΕΠΣ Πατρών. Συγκεκριμένα, 28 ομάδες στην Α’ Κατηγορία, 44 ομάδες στην Β’ Κατηγορία και 43 ομάδες στην Γ’ Κατηγορία.

 Στην φωτογραφία, όρθιοι από αριστερά, Γιάννης Φερτάκης, Νίκος Σαρρής, Αδάμ Τσαρούχης, Χρήστος Αθανασίου, Πολύβιος Καρέλας, Παναγιώτης Σπαλιάρας, Βασίλης Γρίβας, Θόδωρος Προδρομίτης, Δημήτρης Πυρπυρής, Πέτρος Χρηστίδης, Θανάσης Καραγιαννάκης (προπονητής). Καθιστοί, από αριστερά, Ηλίας Μητρόπουλος, Μιχάλης Τούσης, Σταύρος Ζωγράφος, Νίκος Κουτούλας, Δημήτρης Σαρρής, Γιώργος Λιακόπουλος, Ταξιάρχης Κάππας, Χρήστος Τσιμπούκης, Χρήστος Παναγιωτόπουλος. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports