Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τέμπη: Στην έρευνα και το μπάζωμα της περιοχής του πολύνεκρου δυστυχήματος

Τέμπη: Στην έρευνα και το μπάζωμα της πε...

Έρευνα και για το μπάζωμα της περιοχής του πολύνεκρου δυστυχήματος ξεκινά ο ειδικός εφέτης ανακριτής που μελετά την υπόθεση των Τεμπών

Στη δικογραφία για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη συγχωνεύεται με απόφαση του ειδικού εφέτη ανακριτή και η δίωξη του πρώην Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού, για το μπάζωμα του χώρου της τραγωδίας, λίγες μόλις ημέρες μετά το τραγικό συμβάν.

Σημειώνεται ότι σε βάρος του κ. Αγοραστού έχει ασκηθεί δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για παράβαση καθήκοντος, για τις χωματουργικές εργασίες στο σημείο του δυστυχήματος, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των ερευνών.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η δικογραφία του εφέτη-ανακριτή, η οποία περιλαμβάνει τις μηνυτήριες αναφορές, τις καταθέσεις μαρτύρων και τα πορίσματα των εμπειρογνωμόνων, είναι στη διάθεση των μελών της Εξεταστικής Επιτροπής.

Η διαδικασία της σύνταξης των πορισμάτων της επιτροπής θα προχωρήσει εντός του πλαισίου που έχει οριστεί. Παράλληλα, διαβιβάστηκε από τον Πρόεδρο της Επιτροπής στον εισαγγελέα Εφετών Λάρισας η μαρτυρική κατάθεση του CEO της Hellenic Τrain, Μαουρίτσιο Καποτόρτο, για την περαιτέρω αξιολόγησή της.

34 οι κατηγορούμενοι για το σιδηροδρομικό δυστύχημα
Την ίδια στιγμή η λίστα των κατηγορουμένων για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη μεγαλώνει ενώ η έρευνα για τα αίτια της τραγωδίας επεκτείνεται, μετά και το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων των οικογενειών των θυμάτων, που κατέθεσαν χθες, Τετάρτη (28/2), εκπρόσωποι των δικηγορικών συλλόγων της χώρας.

Οι διωκόμενοι μετά και τις επιπλέον διώξεις για στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ, ανέρχονται πλέον στους 34.

Στο πεδίο της αξιοποίησης στοιχείων, το υλικό από τις κάμερες των σταθμών από Θεσσαλονίκη μέχρι Νέους Πόρους θα σταλεί για ανάκτηση στην Αγγλία. Σκοπός είναι να προσδιοριστεί η πορεία της εμπορικής αμαξοστοιχίας. Επίσης θα ζητηθεί η συνδρομή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου για να προσδιοριστεί αν η ποσότητα ξυλολίου και βενζολίου που βρέθηκαν στο χώρο, αντιστοιχεί ή όχι σε μεγαλύτερη ποσότητα.

Τέλος, υπάρχει η πιθανότητα να σταλεί σε εργαστήρια του Καναδά γενετικό υλικό, για να ταυτοποιηθεί η 23χρονη Εριέττα, από την οποία δεν βρέθηκε γενετικό υλικό.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις