Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Πάτρα: Ξεκινά 29/2 στο Πολύεδρο Ομαδική εικαστική έκθεση με τίτλο «Όσο πατάει η γάτα...»

Πάτρα: Ξεκινά 29/2 στο Πολύεδρο Ομαδική ...

Συμμετέχουν 20 καλλιτέχνες & θα διαρκέσει έως το τέλος Μαρτίου 2024 - Το Σάββατο 2/3 θα γίνει & έκθεση βιβλίου με θέμα τις γάτες

Μία Ομαδική εικαστική έκθεση ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρακτικής και κατασκευών με τίτλο «Όσο πατάει η γάτα...» εγκαινιάζεται αυτή την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024, στις 7 το απόγευμα στο Πολύεδρο στην οδό Κανακάρη 147 στην Πάτρα.

Συμμετέχουν οι εξής καλλιτέχνες:

Αλεξανδράτου Ελευθερία, Γιαννακάκη Μαρία, Γκριμπάνοβα Τατιάνα, Διονάς Βαγγέλης, Ζαβιτσάνου Σπυριδούλα, Ζαραμπούκα Σοφία, Καπέλλα Λητώ-Ηλιάννα, Καραντζά Άντζυ, Κατωπόδη Ελένη, Κοροβέσης Δημήτρης, Μεταξά Νατάσα, Μηνάς Κωσταντίνος, Μισίου Ιωάννα, Νικολοπούλου Όλγα, Παπαθεοδώρου Δήμητρα, Παυλίδου Ντέπη, Σιαφάκας Κώστας,  Σταθόπουλος Παναγιώτης, Στεφανίδη Φωτεινή και Φιλιππούση Βιργινία.

Μια εικαστική ματιά στη σχέση των ανθρώπων με τις γάτες επιχειρείται μέσα από τα έργα είκοσι δημιουργών. Έργα με διαφορετικά υλικά και διαφορετικές τεχνικές είναι η αφορμή για επισκέψεις στην έκθεση, για εργαστήρια με σχολικές ομάδες (κατόπιν συνεννόησης στο τηλ, 2610277342).

Η γάτα αποτελεί μια διακριτική συντροφιά στους καλλιτέχνες που συμμετέχουν, εμπνέοντας τους να δημιουργήσουν έργα που πρωταγωνιστεί η γάτα άλλοτε γαλήνια, άλλοτε απόμακρη, άγρια, μεγαλοπρεπής, με ύφος ή χουζούρικη. Αυτό το υπερήφανο γρήγορο αιλουροειδές, όπως λέει ο Μπουκόφσκι «είναι μονάχα ο ΕΑΥΤΟΣ της. Αντιπροσωπεύει τις ισχυρές δυνάμεις της ΖΩΗΣ που δεν τα παρατούν»

Στη διάρκεια της ομαδικής αυτής έκθεσης θα διαβαστούν λογοτεχνικά κείμενα και ποίηση με θέμα τη γάτα, θα προβάλλονται βίντεο, θα εκτίθενται κοσμήματα και παράλληλα θα υπάρχει έκθεση με βιβλία με θέμα τη γάτα.

Η έκθεση αξίζει να σημειωθεί πως γίνεται με επιμέλεια της εικαστικού και υπεύθυνης του Πολύεδρου, Όλγας Νικολοπούλου και θα διαρκέσει μέχρι τέλος Μαρτίου.

*Το Σάββατο 2/3/2024 από 10.30 το πρωί έως τις 15.30 θα πραγματοποιηθεί στο Πολύεδρο, Έκθεση βιβλίου με θέμα τις γάτες.

Μέσα από συγγραφείς όπως οι Honoré de Balzac, Edgar Allan Poe, Charles Baudelaire, Charles Bukowski, Emile Zola, T.S. Eliot, Patricia Highsmith, Kωστής Μακρής, Νίκος Δήμου, Γιώργος Σεφέρης, Παναγιώτα Σμυρλή, Χρήστος Μπουλώτης, Ζυράννα Ζατέλη κ.α., ανακαλύπτουμε τη σχέση των ανθρώπων με τη γάτα.

Επίσης το Σάββατο 2/3 από 10.30 το πρωί έως 12.30 το μεσημέρι στο Πολύεδρο, θα λάβει χώρα Εκπαιδευτική δράση για παιδιά.

Με συντροφιά την Καραμέλα -που έχει διαβάσει πάρα πολλά βιβλία - την γάτα του βιβλιοπωλείου και έμπνευση τα έργα της έκθεσης, οι  εικαστικοί της έκθεσης δουλεύουν μαζί με τα παιδιά για να δημιουργήσουν δικά τους πρωτότυπα έργα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture