Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πόσα ρούχα έριξαν οι πατρινοί στους μωβ κάδους- «Δεν υπήρχε ρούχο που να απορρίφθηκε, αξιοποιήθηκαν όλα»- Τέταρτη θέση για την Πάτρα

Πόσα ρούχα έριξαν οι πατρινοί στους μωβ ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τι λέει ο o Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Ενέργειας του Δήμου Πατρέων, Νίκος Ασπράγκαθος

Ανταπόκριση φαίνεται πως είχαν οι μωβ κάδοι που τοποθετήθηκαν στην Πάτρα προκειμένου να συλλέγονται ρούχα που μπορούν να αξιοποιηθούν.  

Όπως είναι γνωστό οι μωβ κάδοι άρχισαν να τοποθετούνται τον Μάρτιο του 2023 σε διάφορα σημεία της πόλης έτσι ώστε να αφήνουν οι πατρινοί  παλαιά ρούχα, παλαιά ζεύγη υποδημάτων, λευκά είδη και αξεσουάρ (τσάντες, ζώνες κ.λπ.) τα οποία θα οδηγούνται στην ανακύκλωση ή σε ανθρώπους που τα χρειάζονται.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr o Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Ενέργειας του Δήμου Πατρέων, Νίκος Ασπράγκαθος, «τα πρώτα αποτελέσματα μπορώ να πω ότι είναι εξαιρετικά. Υπήρξε ανταπόκριση από τους πατρινούς. Σύμφωνα με την απολογιστική έκθεση που μας απέστειλε ο φορέας με τον οποίο έχουμε σύμβαση μέσα σε εννέα μήνες, από τον Μάρτιο μέχρι το τέλος του 2023 η συλλογή ρούχων ξεπέρασε τους 250 τόνους.

Με βάση τα στοιχεία που έχουμε η πόλη μας έρχεται τέταρτη σε σύνολο 105 δήμων που έχουν εγκαταστάσεις για συλλογή ρούχων. Στο Δήμο μας υπάρχουν 200 κάδοι. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα αξιοποιήθηκαν, είτε ανακυκλώθηκαν είτε δόθηκαν σε συνανθρώπους μας που τα χρειάζονταν. Κυρίως δόθηκαν για ανακύκλωση. Ωστόσο οι δημότες θα πρέπει να προσέχουν να μην αφήνουν ρούχα έξω από τους κάδους. Θα πρέπει τα ρούχα να μπαίνουν μέσα στους κάδους και να είναι καθαρά. Δεν χρειάζεται να είναι καινούργια, γίνονται δεκτά όλα τα ρούχα σε οποία κατάσταση και να είναι, πρέπει όμως να είναι καθαρά. Με αυτό τον τρόπο έχουμε αποτέλεσμα στην προστασία του περιβάλλοντος.

Περιορίζεται και η ρίψη απορριμμάτων στην Ξερολακκα που βρίσκεται σε κορεσμό. Το περιβαλλοντικό αποτέλεσμα είναι σημαντικό γιατί τα ρούχα έχουν ίνες που δεν είναι φυσικές και αργούν να αποδομηθούν. Κάνουμε έτσι επαχρησιμοποίηση υλικών σε άλλες εφαρμογές».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις