Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών ο Πατρινός καθηγητής Γεώργιος Χρούσος

Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών ο Πατρινός κα...

Κάτοχος μεταξύ άλλων και του βραβείου ιατρικής επιστήμης

Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών εξελέγη ο πατρινός ομότιμος καθηγητής του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Γεώργιος Χρούσος.

Ο κ. Χρούσος είναι ομότιμος καθηγητής Παιδιατρικής και Ενδοκρινολογίας στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος της Εδρας UNESCO στην
Εφηβική Υγεία και Ιατρική από το 2010, και επί σειρά ετών, διευθυντής του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Υγείας Μητέρας, Παιδιού και Ιατρικής Ακριβείας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το 2023 παρέλαβε το Βραβείο Ιατρικής Επιστήμης στην ετήσια τελετή των Διεθνών Βραβείων Vexillum Sciacca στο Βατικανό, για το ερευνητικό του πρόγραμμα επάνω στη φυσιολογία του στρες και των γλυκοκορτικοειδών.
Το έργο του άνοιξε δρόμους στην έρευνα για ένα ευρύ φάσμα χρόνιων και σύνθετων ανθρώπινων διαταραχών, όπως το άγχος, η κατάθλιψη, το μεταβολικό σύνδρομο, οι αυτοάνοσες παθήσεις και συνεισέφερε στις θεραπείες τους.
Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Επιστημονικών Πληροφοριών (ISI highly cited) είναι ένας από τους πιο υψηλά αναφερόμενους επιστήμονες στον κόσμο όχι μόνο στην Κλινική Ιατρική, αλλά και στη Βιολογία και Βιοχημεία, καθώς και ο υψηλότερα αναφερόμενος κλινικός παιδίατρος και ενδοκρινο λόγος παγκοσμίως. Με τη δράση του εκτιμάται ότι είναι ένας από τους 50 σπουδαιότερους και πλέον αναγνωρισμένους βιοϊατρικούς επιστήμονες στον κόσμο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις