Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Γιώργος Χρούσος στο thebest.gr: Στους 200.000 εφήβους, οι 2 θα έχουν παρενέργειες από το εμβόλιο

Γιώργος Χρούσος στο thebest.gr: Στους 20...

Άνοιξε την Πέμπτη πλατφόρμα για τους 15-17

Η πλατφόρμα για εμβολιασμό των ηλικιακών ομάδων 15-17 ετών άνοιξε την Πέμπτη και πλέον έφηβοι μπορούν να προγραμματίσουν το ραντεβού τους. Οι έφηβοι θα πρέπει να προσέρχονται στα εμβολιαστικά κέντρα με τον γονέα ή τον κηδεμόνα τους. Το thebest.gr επικοινώνησε με τον καθηγητή παιδιατρικής ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής εμβολιασμών Γεώργιο Χρούσο ο οποίος μας μετέφερε τη γνώση που υπάρχει γύρω από τους εμβολιασμούς σε νέους. 

Σύμφωνα με τον κο Χρούσο το εμβόλιο της Pfizer -το οποίο και προκρίθηκε για τους νέους- είναι πολύ ασφαλές. Η διαπίστωση αυτή στηρίζεται σε επιστημονικά δεδομένα και στατιστική από προηγούμενους εμβολιασμούς ανα τον κόσμο. Σύμφωνα με το μέλος της επιτροπής εμβολιασμών, η μοναδική παρενέργεια που μπορεί να προκαλέσει, είναι μια μυοκαρδίτιδα - περικαρδίτιδα, κατάσταση που είναι αναστρέψιμη.

"Το ποσοστό να συμβεί μια τέτοια παρενέργεια από το εμβόλιο είναι 1 στις 100.000. Στον πληθυσμό στη χώρα μας που αντιστοιχεί στις ηλικιακές ομάδες, από 200.000 εφήβους, μόλις 2 μπορεί να νοσήσουν και πάλι η κατάστασή τους θα είναι ελεγχόμενη και αναστρέψιμη", καταλήγει ο κ. Χρούσος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις