Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Ολυμπιακοί Αγώνες Παρίσι 2024 Αιγιάλεια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΜΠΑΣΚΕΤ

/

Ο Γκάλης μιλάει για τον Κώστα Πετρόπουλο

Ο Γκάλης μιλάει για τον Κώστα Πετρόπουλο

Στο νέο βιβλίο του Κυριάκου Δ. Σκιαθᾶ: Ο «Νουρέγιεφ» του… Μπάσκετ.

Πριν λίγες ημέρες στην Πάτρα, στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου My Way, παρουσιάστηκε με επιτυχία το νέο βιβλίο του Κυριάκου Δ. Σκιαθᾶ, με τίτλο Κώστας Πετρόπουλος. Ο «Νουρέγιεφ» του… Μπάσκετ.

Ένα βιβλίο των εκδόσεων Διαπολιτισμός, στο οποίο παρουσιάζεται η ζωή του Πατρινού άσσου. Στις 326 σελίδες της βιογραφίας του «Νουρέγιεφ» μιλούν για την προσωπικότητά του και την μπασκετοσύνη του συμπαίκτες στον Απόλλωνα Πατρών και στην Εθνική Ομάδα. Ένας από αυτούς είναι ο αποκαλούμενος «Γκάνγκστερ» του ελληνικού μπάσκετ, Νίκος Γκάλης:

«Με τον Κώστα παίξαµε µαζί στην Εθνική στο Challenge Round και στο EuroBasket του 1981 και βρεθήκαµε αντίπαλοι στο Πρωτάθληµα, αυτός µε τον Απόλλωνα Πατρών και εγώ µε τον Άρη. Ήταν πάντοτε ένας πολύ φινετσάτος και θεαματικός παίκτης που περπάταγε στον αέρα και μπορούσε να πετύχει πολύ δύσκολα καλάθια. Έμεινε πιστός στον Απόλλωνα σε όλη την καριέρα του κι αυτό αποδεικνύει την αγάπη και την αφοσίωση που είχε στην ομάδα της γενέτειράς του. Αργότερα, συναντηθήκαμε ξανά στην Εθνική ομάδα, όταν ήταν ασίσταντ κόουτς και πιστεύω ότι και ως προπονητής σε συλλογικό επίπεδο κατάφερε αρκετά πράγματα. Πέρα από αυτά, έχω επίσης στο µυαλό µου την εικόνα ενός ανθρώπου µε εξαιρετικό χαρακτήρα, µε τον οποίο μπορούσες να συζητήσεις και να έχεις µια ωραία σχέση».

Η αναγνώριση της αξίας ενός αθλητή από τον συμπαίκτη του είναι εξίσου σημαντική με αυτή των ειδικών του αθλήματος. Έτσι, πραγματικό αθλητικό παράσημο αποτελούν για τον Κώστα Πετρόπουλο τα λόγια του καλύτερου Έλληνα καλαθοσφαιριστή όλων των εποχών, Νίκου Γκάλη.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports