Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κατεπείγουσα προανάκριση για τους Παλαιοχριστιανούς διέταξε ο εισαγγελέας Κορίνθου

Κατεπείγουσα προανάκριση για τους Παλαιο...

Ο εισαγγελέας ζητά να ενημερωθεί από την ΕΛΑΣ πόσα είναι τα παιδιά στο κοινόβιο

Κατεπείγουσα προανάκριση διέταξε η εισαγγελία Πρωτοδικών Κορίνθου για την υπόθεση των «παλαιοχριστιανών».

 Μετά από την εισαγγελική απόφαση η αστυνομία καλείται πλέον να διερευνήσει το συντομότερο δυνατό τον ακριβή αριθμό των ανηλίκων παιδιών που μένουν στις σπηλιές όπως επίσης και να καταγράψει μαζί με αρμόδιο εισαγγελικό λειτουργό τις συνθήκες διαβίωσης τους. 

"Τα παιδιά μας δεν πηγαίνουν σχολείο" - Έτσι ζουν οι Παλαιοχριστιανοί στην Ορεινή Κορινθία

Η εισαγγελία Κορίνθου ζητά επίσης να προσκομιστούν οι ληξιαρχικές πράξεις γέννησης των παιδιών, εάν τα παιδιά κάτω των 16 έτών πηγαίνουν σχολείο όπως προβλέπει ο νόμος και να καταγραφεί οποιαδήποτε άλλη ενέργεια που αφορά τη διαβίωσή τους.

Οι συνθήκες διαβίωσης της κοινότητας των «παλαιοχριστιανών» -όπως αυτοπροσδιορίζονται- στην Κορινθία όπου και ζουν σε λαγούμια δεκάδων μέτρων που έχουν σκάψει οι ίδιοι παραμένουν άγνωστες.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου μετά από διαπληκτισμό που έλαβε χώρα με κυνηγούς, διαπίστωσαν μία ολόκληρη κοινότητα με εξέχοντες ένα ζευγάρι να ζουν δίχως καμμία τεχνολογική άνεση έχοντας τόξα, βέλη και μαχαίρια. Μόλις η υπόθεση γνωστοποιήθηκε αμέσως οι εισαγγελικές αρχές διέταξαν να απομακρυνθούν τα παιδιά που βρίσκονταν στην κοινότητα, καθώς όπως δήλωσαν οι προαναφερθέντες δεν τα έστελναν σχολείο.

Πρόκειται για τέσσερα μικρά παιδιά. Πιο αναλυτικά το ζευγάρι το οποίο έγινε γνωστό και από τις δηλώσεις του στην τηλεόραση, ο 45χρονος και η 38χρονη έχουν ένα 22χρονο κορίτσι, δύο αγόρια 13 και 15 ετών καθώς και ένα μικρό κοριτσάκι έξι ετών. Στην κοινότητα βρέθηκε ένα ακόμη παιδί, σε βρεφική ηλικία το οποίο είναι της 22χρονης κόρης του ζευγαριού. Ωστόσο παραμένει άγνωστο ποιος είναι ο πατέρας του παιδιού αφού ούτε οι γονείς, ούτε και η 22χρονη τον έχουν υποδείξει.

Αμέσως μετά την εισαγγελική παραγγελία τα παιδιά (15χρονος, 13χρονος, 6χρονη και το βρέφος) απομακρύνθηκαν από την περιοχή και μεταφέρθηκαν στην 25χρονη κόρη του 45χρονου η οποία είναι παιδί από τον πρώτο γάμο του και ζει σε περιοχή της Κορινθίας ακολουθώντας συμβατικό τρόπο ζωής. Η υπόθεση περιπλέκεται καθώς μόλις απομακρύνθηκαν οι αστυνομικές δυνάμεις τα παιδιά επέστρεψαν στην κοινότητα των παλαιοχριστιανών και ζουν πάλι με τους γονείς τους στις σπηλιές.

«Δεν στέλνουμε τα παιδιά μας σχολείο, διαφωνούμε με την ελληνική Παιδεία»

Υπενθυμίζεται πως σε δηλώσεις στους σε τηλεοπτικούς σταθμούς γνωστοποίησαν πως κανείς από την κοινότητα δεν στέλνει τα παιδιά του στο σχολείο και αυτό γιατί διαφωνούν με την ελληνική εκπαίδευση.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις της μητέρας η οποία έλεγε πως «και στην εκκλησία πηγαίνουν και σε εκδηλώσεις πηγαίνουν και σε συγγενείς και σε φίλους. Ξέρουμε τους χωριανούς, πηγαίνουμε εκδρομές, δεν τα έχουμε κρυμμένα».

«Είμαστε μια κοινότητα παλαιοχριστιανών, στα πρότυπα των παλαιόπιστων Ρωσίας, ή των Άμις στην Αμερική, που αρνούμαστε την τεχνολογική πρόοδο και ζούμε παραδοσιακά, όπως οι πρώτοι χριστιανοί», δήλωνε χθες ο πατέρας στο STAR. «Τη γυναίκα μου τη λέω αδελφή Σεβαστιανή και τον γιο μου αδελφό Νικόλαο. Είμαστε όλοι οι άνθρωποι αδέλφια» πρόσθεσε ο 45χρονος μιλώντας στο Star. Σύμφωνα με τον ίδιο υπάρχουν τέσσερις τέτοιες κοινότητες σε όλη την Ελλάδα.

«Είμαστε τέσσερα χρόνια εδώ»

Παράλληλα, η σύζυγός του έδειξε ένα λαγούμι που έχουν σκάψει με μήκος που φτάνει τα 30 μέτρα. Το λαγούμι οδηγεί σε έναν χώρο σαν εκκλησάκι. «Είναι χώρος λατρείας, μας έσπασαν την πόρτα» είπε μιλώντας στον Alpha δείχνοντας προς την είσοδο και λέγοντας ότι «καταλήγει σε έναν μεγαλύτερο χώρο που έχει το ιερό, τρούλο». Υπάρχει μάλιστα ακόμη και σύστημα εξαερισμού στη σπηλιά «για να μην μουχλιάζουν οι εικόνες» από την υγρασία που βγάζει η γη.

 Οταν ρωτήθηκε γιατί το έσκαψαν υποστήριξε ότι «δεν έρχονται εδώ τα υλικά και δεν είχαμε χρήματα. Πώς θα θρησκευόμαστε, θα κοινωνάμε, θα βαφτιζόμαστε, θα παντρευόμαστε;» είπε και πρόσθεσε: «Αυτή είναι η ζωή μας. Είμαστε γύρω στα 4 χρόνια εδώ». Φροντίζουν μόνοι για το νερό και για το ψωμί τους, όπως είπε η ίδια, αφού καλλιεργούν σιτάρι.

Η καταγγελία και η αποκάλυψη

Το κρησφύγετο των «ανθρώπων των σπηλαίων» αποκαλύφθηκε μετά από την καταγγελία ενός κυνηγού ο οποίος το περασμένο Σάββατο είδε τον 45χρονο πατέρα της οικογένειας να βάζει φωτιά στο αγροτικό του και στη συνέχεια να ανοίγει πυρ. Ο 67χρονος κατήγγειλε την επίθεση σε βάρος του στο Αστυνομικό Τμήμα Ξυλοκάστρου και την επόμενη ημέρα οι Αστυνομικοί πήγαν στο κρησφύγετο του 45χρονου προκειμένου να τον συλλάβουν.

Μόλις χτύπησαν την πόρτα του σπιτιού ο 45χρονος μαζί με τη γυναίκα του, το γιο του και την κόρη του άρχισαν να σπρώχνουν τους Αστυνομικούς ενώ η 22χρονη κόρη της οικογένειας άρπαξε ένα ξύλο και χτύπησε έναν Αστυνομικό στο κεφάλι. Στη συνέχεια, με όπλα στα χέρια έφυγαν από την καλύβα και τράπηκαν σε φυγή πυροβολώντας στον αέρα ώστε να μην τους ακολουθήσουν οι Αστυνομικοί.

Ο πατέρας της οικογένειας δήλωσε σήμερα στην τηλεόραση του ALPHA:

«Ήρθαν περίπου 150 αστυνομικοί να μας συλλάβουν. Απομακρύναμε τα παιδιά και παραδοθήκαμε. Εμένα να με βάλετε φυλακή το πολύ να με ταΐζετε τζάμπα, δεν έχω κάτι να δώσω», δήλωσε στην τηλεόραση του Alpha ο πατέρας της οικογένειας.

Στο σπίτι – λαγούμι βρέθηκαν: 1 αεροβόλο όπλο, 102 σφαίρες κυνηγετικού όπλου, 7 αυτοσχέδια τόξα, 20 βέλη, 4 μαχαίρια, 1 αυτοσχέδιο πολεμικό τυφέκιο και 1 τσεκούρι. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για εμπρησμό, επικίνδυνη σωματική βλάβη, απειλή, απείθεια και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

 

Ο Καθηγητής Ψυχιατρικής Θάνος Ασκητής μίλησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» για τον τρόπο ζωής της εν λόγω οικογένειας.

«Είναι κοινωνικά απομονωμένη αυτή η οικογένεια. Το ότι κυκλοφορούν με τόξα και βέλη δείχνει ότι θέλουν να αποσυνδεθούν από την πραγματικότητα. Δεν γνωρίζω αν είναι παράνομο το να ζει κάποιος έτσι, είναι ασύμβατο με την κοινωνία. Αν έχουν όπλα είναι βέβαια παράνομο. Το δικαίωμα του πώς να ζει κανείς είναι σε ένα κοινωνικό πλαίσιο είναι προσωπική επιλογή αρκεί να μην διαταράσσει το κοινωνικό αίσθημα. Εδώ μιλάμε για μία παθολογία. Δεν είναι τωρινά αυτά τα φαινόμενα, πάντα οι άνθρωποι διαφοροποιούνται στην κοινωνία», σχολίασε.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις