Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
φωτό από fb

φωτό από fb

«Με έβγαλες στην TV για έναν κουραμπιέ;» Η Αναστασία Τσιούρβα, η εγγονή της viral γιαγιάς Θάλειας, μιλάει στο thebest.gr

Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Επισκέπτεται συχνά την Πάτρα και έχει γνωρίσει το Πατρινό Καρναβάλι

THE BEST CARNIVAL 2024
/

«Με έβγαλες στην τηλεόραση για έναν κουραμπιέ;» Το ερώτημα απευθύνει η αξιολάτρευτη γιαγιά Θάλεια στην εγγονή της Αναστασία.

Είναι η γιαγιά που έγινε viral στο tik tok και σε πολλούς από εμάς δημιούργησε συναισθήματα γλύκας. Σαν τα γλυκά που ζητά να της δώσουν. Η Αναστασία Τσιούρβα, η εγγονή της, επίσης είναι ένα φωτεινό, γλυκό κορίτσι, πειραχτήρι και με βαθύ συναίσθημα. Είναι 23 ετών, από τη Λάρισα, σπουδάζει στα Γιάννενα και έρχεται στην Πάτρα συχνά.

Μιλά στο thebest.gr για τη μεγάλη απήχηση των βίντεο με τη γιαγιά της, για την αγάπη της για εκείνη και ευχαριστεί πάρα πολύ όλους εκείνους που την «κερνούν» με τα καλά τους λόγια.

Μπορεί προς στιγμήν τα λίγα αρνητικά σχόλια να την αποθάρρυναν, αλλά δεν σταμάτησε. Εξάλλου όπως λέει, πρν δημοσιεύσει ένα βίντεο το συζητά με τους γονείς και την αδελφή της και παίρνει την έγκρισή τους.

Πώς ξεκίνησε όλη αυτή η διαδικασία με τα βιντεάκια της γιαγιάς Θάλειας;

Ήταν κάτι τελείως απρόοπτο που ξεκίνησε για πλάκα. Πάντα τα μοιραζόμουν με την παρέα μου και λέγαμε ότι θα μπορούσε να γίνει viral, αλλά μέχρι εκεί. Ώσπου ανέβασα το πρώτο της βιντεάκι.

Πολύ γρήγορα έγιναν viral, το περίμενες; Πώς το εισπράττεις όλο αυτό; Tι συναισθήματα σου δημιουργεί;

Δεν το περίμενα σε καμία περίπτωση ότι θα πάρει τέτοια διάσταση και ίσως αυτό είναι που με χαροποιεί περισσότερο. Χαίρομαι πάρα πολύ για την αγάπη που δείχνει ο κόσμος στη γιαγιά μου, αλλά και σε εμένα και τους ευχαριστώ πάρα πολύ γι’ αυτό και για τα θετικά τους σχόλια !

Η γιαγιά Θάλεια τι λέει γι αυτό; Τι σου λέει όταν πας να την τραβήξεις βίντεο;

Η γιαγιά Θάλεια δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει ακριβώς πώς και τι ακριβώς συμβαίνει. Δεν μπορεί να κατανοήσει πλήρως την έννοια του διαδικτύου και πόσο μάλλον μία πλατφόρμα, όπως είναι το Tik Tok ή το Instagram.Προσπάθησα να της εξηγήσω πχ ότι αυτό το βίντεο σου το έχουν δει 2 + εκατομμύρια άνθρωποι. Εκεί «σκάλωσε» λίγο αλλά μόλις ξεκίνησα να της διαβάζω τα θετικά σχόλια η χαρά της ήταν απερίγραπτη. Δεν καταλαβαίνει πάντα ότι την τραβάω βίντεο και ίσως αυτό είναι και καλύτερο. Τις ελάχιστες φορές που το καταλαβαίνει, απλά με ρωτάει που θα το στείλω.

Oι γονείς σου και η αδερφή σου πώς το σχολιάζουν; Αλλά και από αγνώστους τι μηνύματα λαμβάνεις;

 Η οικογένεια μου το στηρίζει όλο αυτό, όσο δεν ξεπερνιούνται κάποια όρια. Πριν δημοσιεύσω κάποιο βίντεο συνήθως το συζητάμε και ζητάω την έγκρισή τους και τη γνώμη τους. Δεν θέλω να βγει κάτι άσχημο προς τα έξω ούτε κάτι που να προσβάλει τη γιαγιά μου και την οικογένεια μου και γι΄ αυτό ζητάω και τη γνώμη τους. Αλλιώς αντιλαμβάνομαι εγώ κάποια πράγματα στην ηλικία μου και αλλιώς οι γονείς μου και αντίστοιχα η αδερφή μου. Τα μηνύματα που λαμβάνω στην πλειοψηφία τους είναι θετικά, γεμάτα αγάπη και αναμνήσεις που τους δημιούργησαν από τα μέλη της δικής του οικογένειας, όπως μου ανέφερες και εσύ.

 

 

Πού αποδίδεις όλη αυτή την αποδοχή;

Όλη αυτή η αποδοχή πιστεύω  ότι οφείλεται κυρίως στην ταύτιση του κόσμου και στην αθωότητα που εκπέμπει η γενιά αυτή της γιαγιάς.  Φυσικά βοήθησε βέβαια και η γλυκιά της φυσιογνωμία και παιδιάστικη συμπεριφορά. Επίσης θεωρώ πως ο κόσμος έχει τώρα -πιο πολύ από ποτέ- ανάγκη να επιστρέψει σε ένα παρελθόν που φαντάζει πιο καλό, πιο αγνό και μια πιο εύκολη κοινωνία, που το μοναδικό τους  εφόδιο ίσως να ήταν η αγνότητα για να πορευτούν και να φτάσουν μέχρι εδώ.

φωτό από fb

φωτό από fb

Υπήρξαν και κάποια λίγα αρνητικά σχόλια. Πώς τα πήρες; Πώς ένιωσες;

Στις μέρες μας ίσως θα ήταν παράλογο να μην υπήρχαν και τα αρνητικά σχόλια, τότε θα σκεφτόμουν ότι κάτι πάει λάθος. Εννοείται ότι στεναχωρήθηκα ήταν κάτι πρωτόγνωρο για εμένα, αλλά για όλα υπάρχει πρώτη φορά. Καταλαβαίνω  ότι πολλοί δεν μπορούν να κατανοήσουν την σχέση που έχω εγώ ή  ο καθένας με την δική του γιαγιά αντίστοιχα . Σκέφτηκα να μην ξανακοινοποιήσω κάτι, αλλά εκεί ήρθαν και τα μηνύματα υποστήριξης και αγάπης.

Έγραψες σε μια ανάρτηση ότι η γιαγιά Θάλεια ήταν και σαν μητέρα για σένα και για την αδερφή σου. Μίλησε μας για τη σχέση σας τότε που είσαστε παιδιά και τώρα. Πώς ήταν τότε η γιαγιά Θάλεια και πώς τώρα.

Μεγαλώσαμε με τη γιαγιά μας . Μέναμε στο ίδιο σπίτι μέχρι την ηλικία των 8-10 ετών εγώ και η αδερφή μου 15. Οι γονείς μας λόγω εργασίας έλειπαν πολλές ώρες από το σπίτι, οπότε η γιαγιά μας ήταν αυτή που περνούσε όλη την ημέρα μαζί μας . Μας πήγαινε σχολείο μας έπαιρνε όταν σχολούσαμε και κάθε Πέμπτη λαϊκή, βόλτα μέσα στο καρότσι. Ήταν πιο αυστηρή φυσικά, μιας και είχε την ευθύνη μας. Ξέρω δεν μπορείς να φανταστείς το Θαλάκι αυστηρό, αλλά ήταν. Πολλά καλοκαίρια πήγαινα διακοπές μαζί της στα λουτρά και γυρνούσα σίγουρα +10 κιλά, μιας και το σημαντικότερο πρόβλημα των γιαγιάδων είναι το φαγητό. Ίσως δέθηκα παραπάνω μαζί της και της έχω τέτοια αδυναμία γιατί δεν γνώρισα παππού από την μεριά της. Πλέον, όπως ανέφερα και στην ανάρτησή μου, είμαστε εμείς που της δείχνουμε αυτήν την φροντίδα που μας έδωσε η γιαγιά, όταν μπορούσε. Όσο  μεγαλώνουνε γίνονται παιδιά όσο και αν πίστευα ότι δεν ισχύει. Πλέον είναι σαν παιδί που ζητάει την αγάπη, τα γλυκά αλλά και τα πειράγματα – αστεία.

Mε μια λέξη τι θα έλεγες ότι είναι για σένα η γιαγιά

Το στήριγμά μου

Έρχεσαι στην Πάτρα συχνά βλέπω. Ποιοι είναι οι δεσμοί σου με την πόλη και πώς σου φαίνεται; Ποιες οι εντυπώσεις σου από το Πατρινό Καρναβάλι;

Η αλήθεια είναι πως έχω αρκετούς φίλους που σπουδάζουν και σπούδαζαν στη Πάτρα . Τα τελευταία χρόνια την επισκεπτόμουν μόνο στο καρναβάλι και δεν είχα την ευκαιρία να την ζήσω σαν μια συνηθισμένη πόλη, μέχρι φέτος . Η φοιτητική ζωή της Πάτρας μου έκανε εντύπωση αλλά και οι ποικίλες επιλογές που έχεις για διασκέδαση και κοντινές εξορμήσεις, πάντα μία πόλη με λιμάνι και θάλασσα είναι όμορφη . Το Πατρινό Καρναβάλι είναι μία εμπειρία που πρέπει να την ζήσεις τουλάχιστον μια φορά στη ζωή σου. Για τρεις μέρες είσαι μέσα σε μία πόλη που βρίσκεται μονίμως σε ένα γιορτινό mood και vibe. Μέχρι στιγμής έχω τις καλύτερες αναμνήσεις και μακάρι να καταφέρω να συμμετάσχω και φέτος με την παρέα μου  για 4η χρονιά.

Kαι τέλος θα μας πεις δυο λόγια και για σένα; Για τις σπουδές σου , αν εργάζεσαι και τι είναι αυτό που επιδιώκεις για τη ζωή σου;

Είμαι 23 ετών σπουδάζω στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών στα Ιωάννινα και κατάγομαι από τη Λάρισα. Τα τελευταία δύο χρόνια εργάζομαι μόνο την καλοκαιρινή σεζόν προσπαθώντας να συνδυάσω τις σπουδές μου με την δουλειά  Από μικρή ηλικία ήμουν πάντα πειραχτήρι, πολύ δραστήρια και ίσως παίδευα  λίγο παραπάνω τη γιαγιά. Μου αρέσει γενικότερα να παίζω βιντεοπαιχνίδια και να κάνω roadtrip, όποτε έχω την ευκαιρία . Αυτό που επιδιώκω προς το παρόν είναι να πάρω το πτυχίο μου αχαχαχαχα όπως οι περισσότεροι φοιτητές στην ηλικία μου . Έπειτα θα ήθελα πολύ να καταφέρω να εργαστώ πάνω σε αυτό το κομμάτι που σπουδάζω. Δεν θα μπορούσα να πω ότι επιδιώκω κάτι συγκεκριμένο. Είμαι γενικότερα πολύ αυθόρμητη σαν άνθρωπος και της τελευταίας στιγμής. Σήμερα μπορεί να θέλω κάτι και αύριο αυτό να αλλάξει. Αυτό που ξέρω σίγουρα, είναι ότι θα ήθελα να συνεχίσω να έχω τους ανθρώπους που με αγαπάνε και τους αγαπάω  και με στηρίζουν δίπλα μου.

φωτό από fb

φωτό από fb

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr